• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dehb tanısı konan manyak anne

eşim de tam zıttım az konusur agırdır.sanırım benım boyle olmam farklı durdugu ıcın hosuna gıdıyor ama normal degıl bu

aahh nerden başlasam ne yazsam...
aslında boyle olduguma dair çok şüphelerim vardı..
annemı babamı cok uyarmıslardı.ama cahıllık mı sorumsuzluk mu ne zıkkımda sallamadılar benı..

okul hayatım zorlamayla tesekkur belgeleri alarak ama hedefı olamadan iş hayatına atılarak saçma sapan bi hale döndü..

ezberım ıyıydı.karsımdakını ikna edemeyecegım bır konu yoktu.goren herkes coco sen tam avukat olacak tıpsın derlerdi..

amcamın mallığı yuzunden saçma sapan bı okula gittim. saçma bi bölüm sacma bir iş hayatı.vee başarısızlık.hepsını matematıgı sevemeyişim ve en önemlisi ailemin benı zamanında bi uzmana göturemeyısıne indirgedim..

suan calısıyorum ama hiç bişeyi sallamıyorum...zamanında doktorlar rehber öğretmenler farklı zmanlar zarfında bana dikkat eksikliği ve hiperaktif tanısı koydular.annem senın karakterın bu hasta degılsın para tuzagı bunlar dedi.

ve ben bu zmana kadar hayatımda cocuklarımdan başka elle tutulur gozle gorulur hıc bısey yapmadım.

kıtap alırım 10.sayfada sıkılır fırlatır atarım

kursa yazılır 2.haftada gitmem.verdıgım paralar kül olur

sevgılım olur 3.ayda sıkılır ayrılırım

acıkögretıme başlarım bırakırım

hiç bi işi tamamlamam

her seyı sallarım

görevlerden kaçarım

yaz yaz bitmez..
allahtan eşim cıktı sonra karsıma da onun bana sarılmasıyla evlendıkte cocuklarımız oldun falan fılan..

ve dun artık yeter dıyerek doktora gıttım kızlarım emıyor ılaç verse ne halt yıcem dedım gıttım

uzman psikiyatri bana barız sekılde yetıskınlerde gorulen ama tamamen babadan genetik dehb tanısı kondu.cocuklarıma da bu hastalık ılerde konur mu?en buyuk korkum bu.

eşim ise asla ılaç ıcmememı soyluyo..daha beter olurmusum.ılacı bırakırsam çökkünlük olurmuş..

ne yapmaluyım varmı bu hastalıgı yasayan?
Başka bir doktora gidip kendini olduğu gibi anlatmalısın.
İlla tanı koymaları için abartmadan anlat.
ama tek doktor şu tanıyı koydu diye saplanma ona.
Allah başka sağlık sorunu vermesin.

Başka bir doktora gidip kendini olduğu gibi anlatmalısın.
İlla tanı koymaları için abartmadan anlat.
ama tek doktor şu tanıyı koydu diye saplanma ona.
Allah başka sağlık sorunu vermesin.

abarttıgımı nerden cıkardın ????

abarttıgımı nerden cıkardın ????

Çıkarmadım öneri sundum. Hemen savunmaya geçmene gerek yok. Hani fal baktırırken falan falcının işini kolaylaştırır gibi sürekli dediklerini haklı çıkarırcasına yorum yaparız ya. Doktorun da sana sorduğu sorular karşısında böyle bir tepki verebileceğinden dolayı dedim. Herkes için geçerli bu. Abarttığını düşündüğüm için yazmadım.

Çıkarmadım öneri sundum. Hemen savunmaya geçmene gerek yok. Hani fal baktırırken falan falcının işini kolaylaştırır gibi sürekli dediklerini haklı çıkarırcasına yorum yaparız ya. Doktorun da sana sorduğu sorular karşısında böyle bir tepki verebileceğinden dolayı dedim. Herkes için geçerli bu. Abarttığını düşündüğüm için yazmadım.

yazdıgım gıbı bana ve aıleme yıllar once bunun ıcın bı cok uzman öğretmen de dahıl yol gostermeye calıstı.testler yapıldı falan.yanı kabak gıbı dehb var ama ilaç kullanıp kullanmama konusunda ıkılemdeyım.yoksa ılk gıttıgım psikiyatr değil

Aov. Yayılan şekilde dehb sanmayalım hanımlar kendimizi.
Birtakım test ve taramalar yaptı herhalde bu psikiyatrist beyefendi değil mi?
Sadece konuşarak koymadı bu tanıyı?

yazdıgım gıbı bana ve aıleme yıllar once bunun ıcın bı cok uzman öğretmen de dahıl yol gostermeye calıstı.testler yapıldı falan.yanı kabak gıbı dehb var ama ilaç kullanıp kullanmama konusunda ıkılemdeyım.yoksa ılk gıttıgım psikiyatr değil
valla benim oğlum dehb ilaç kullanıyor 1.5 senedir.. maşallahı var o derece öncesini ne sen sor ne ben anlatayımm.. :) bu arada oğlum martta 5 yaşına basıyor. ilaç antidepresan değil seni uyuşturmuyor asla .. bende 3.5 yaşından beri ilaç kullanıyorum oğluma..
zaten bu milleti anlamam çocuk öksürünce 2 haftada 1 antibiyotik verirler.. bununda bir hastalık olduğunu iyileşmek için kullanılması gereken ilaçları vermezler..
ilaç çözüm değil asla ama sana yol gösterecek bir başlangıç unutma..

valla benim oğlum dehb ilaç kullanıyor 1.5 senedir.. maşallahı var o derece öncesini ne sen sor ne ben anlatayımm.. :) bu arada oğlum martta 5 yaşına basıyor. ilaç antidepresan değil seni uyuşturmuyor asla .. bende 3.5 yaşından beri ilaç kullanıyorum oğluma..
zaten bu milleti anlamam çocuk öksürünce 2 haftada 1 antibiyotik verirler.. bununda bir hastalık olduğunu iyileşmek için kullanılması gereken ilaçları vermezler..
ilaç çözüm değil asla ama sana yol gösterecek bir başlangıç unutma..

cok sanslı oglunuz.emın olun cok sanslı.bılınclı bır annesı var..ergenlıge gırmeden bu hastalıgı atlatır ama benım gıbı ileri yaslarda napıcagını bılememe durumu olmaz

ben ılaç kullanma taraftarıyım zaten...ama esımı ıkna edemıyorum

3 farklı test...daha oncekı zmanlarda yapılanları saymıyım :KK70:

tamam güzel o zaman, önemsemesine sevindim.
Erişkinlikte dehbnin hiperaktivite kısmının kalması zaten çok çok nadir bir durum.
Dikkat eksikliği devam ediyordur büyük ihtimalle
Hayatınızı çok tepetakla etmiyorsa dikkat çalışmaları yapabilirsiniz ilaç yerine tabi bunu doktorla da konuşun mutlaka. O daha iyi bilir derecesini, elinde test sonuçları var.
Ama eşinizin dedikleri çok mantıklı gelmedi, bu efsaneler ilaç uyuşturur, çöktürür vs.
Gerekli durumda ilaç kullanılır, zaten bu tip ilaçlar da kar zarar hesabı yapılarak başlanır

tamam güzel o zaman, önemsemesine sevindim.
Erişkinlikte dehbnin hiperaktivite kısmının kalması zaten çok çok nadir bir durum.
Dikkat eksikliği devam ediyordur büyük ihtimalle
Hayatınızı çok tepetakla etmiyorsa dikkat çalışmaları yapabilirsiniz ilaç yerine tabi bunu doktorla da konuşun mutlaka. O daha iyi bilir derecesini, elinde test sonuçları var.
Ama eşinizin dedikleri çok mantıklı gelmedi, bu efsaneler ilaç uyuşturur, çöktürür vs.
Gerekli durumda ilaç kullanılır, zaten bu tip ilaçlar da kar zarar hesabı yapılarak başlanır

hiperaktıvıte kısmı hanı oyle delı gıbı zıpla hopla yerınde duramama yok bende

ceneye vuruyo :D

dagınıklık var. ( dr kafa dagınık olunca cevrene yansıtıyosun cok normal dedı)
bi işi tamamlayamama var.işten kaçma sorumluluk almama var..

dıkkat eksıklıgını hıc saymıyım o zırve. !!

ya esım ılaçlara omur boyu bagımlı kalmamdan korkuyo degısmemden korkuyo.

cok sanslı oglunuz.emın olun cok sanslı.bılınclı bır annesı var..ergenlıge gırmeden bu hastalıgı atlatır ama benım gıbı ileri yaslarda napıcagını bılememe durumu olmaz

ben ılaç kullanma taraftarıyım zaten...ama esımı ıkna edemıyorum
eşine bunun bir antideprasan olmadığını anlat ve en önemlisi mutsuz ve huzursuz olduğunu .. bende 3.5 yaşındaki oğluma ilaç vermek istemezdim ama trde bununla ilgili adam gibi bir eğitim okul yok. anaokulundaki öğretmenler bile ne demek olduğunu bilmiyorlar düşün. ilaç dikkatini toparlamanı sağlayan çok önmeli bir unsur.
aileler aman çocuğum damga yemesin diye dr. gitmek istemiyolar. sanıyolarki çocuk deli yada g.zekalı.. öyle olsa ne olucak herşey allahtan bi kere.. çaresi çözümü var.. eşin grip olunca ilaç içmesin beklesin kendi geçsin diye. annen tansiyonu yükselince içmesin bakalım ilaç ne oluyo.. bu böyle bişey işte böyle anlat..

hiperaktıvıte kısmı hanı oyle delı gıbı zıpla hopla yerınde duramama yok bende

ceneye vuruyo :KK70:

dagınıklık var. ( dr kafa dagınık olunca cevrene yansıtıyosun cok normal dedı)
bi işi tamamlayamama var.işten kaçma sorumluluk almama var..

dıkkat eksıklıgını hıc saymıyım o zırve. !!

ya esım ılaçlara omur boyu bagımlı kalmamdan korkuyo degısmemden korkuyo.

öyle bir şey olmaz.
efsane bunlar.
en çok riski gelişme çağındaki çocuklar taşır dehb ilaçlarında
onlar bile düzenli kontrolle hiçbir sıkıntı yaşamadan geçebiliyorlar
hayatınızı ne denli rahatsız ettiğine göre karar verin bence ilaca başlamaya
baş edebiliyorsanız kendiniz başlamazsınız

eşine bunun bir antideprasan olmadığını anlat ve en önemlisi mutsuz ve huzursuz olduğunu .. bende 3.5 yaşındaki oğluma ilaç vermek istemezdim ama trde bununla ilgili adam gibi bir eğitim okul yok. anaokulundaki öğretmenler bile ne demek olduğunu bilmiyorlar düşün. ilaç dikkatini toparlamanı sağlayan çok önmeli bir unsur.
aileler aman çocuğum damga yemesin diye dr. gitmek istemiyolar. sanıyolarki çocuk deli yada g.zekalı.. öyle olsa ne olucak herşey allahtan bi kere.. çaresi çözümü var.. eşin grip olunca ilaç içmesin beklesin kendi geçsin diye. annen tansiyonu yükselince içmesin bakalım ilaç ne oluyo.. bu böyle bişey işte böyle anlat..

o en ufak burnu sızlasa ay grıbım ben kesın dıye ılaca dadanır.ben ise hıc ılaca duskun degılım ona ragmen bana bu konuda bılgelık taslıyo ..haklı olabılır kendınce daha bagımlı olurum ılaçsız yapamam belkı dıye korkuyor.ama hayatımda bı tane kursu tam bıtıremedım saka gıbı..cok cıddı bı sıkıntı ama gel de anlat....

öyle bir şey olmaz.
efsane bunlar.
en çok riski gelişme çağındaki çocuklar taşır dehb ilaçlarında
onlar bile düzenli kontrolle hiçbir sıkıntı yaşamadan geçebiliyorlar
hayatınızı ne denli rahatsız ettiğine göre karar verin bence ilaca başlamaya
baş edebiliyorsanız kendiniz başlamazsınız

baş edemıyorum cunku kendıme bıle usengecım..bı seyı ıstersem benden hızlısı atik'i yok.ama ıstemezsem...ooooooooof ..kızlarıma kotu ornek olursam omur boyu ugras dur.kendımı duzeltemıyorum ettı mı sana 3 kişi !!! sutten kesıldıklerı gıbı baslıcam ılaca...kesın kararlıyım.

o en ufak burnu sızlasa ay grıbım ben kesın dıye ılaca dadanır.ben ise hıc ılaca duskun degılım ona ragmen bana bu konuda bılgelık taslıyo ..haklı olabılır kendınce daha bagımlı olurum ılaçsız yapamam belkı dıye korkuyor.ama hayatımda bı tane kursu tam bıtıremedım saka gıbı..cok cıddı bı sıkıntı ama gel de anlat....
korkuyodur antidepresan sanıyodur.. ama değil. benim oğlum 1.5 senedir içiyor. hala kuduruk hala kuduruk ama dur dediğinde en azında dınlıyo ve duruyo :) yani seni uyuşturmaz bu ilaçlar sadece dikkatini toparlar eşine anlat gerekirse okut bu yazdıklarımı..

Konunuzu okuyunca kendimi gördüm bazı noktalarda.. Haklı olduğunuz çok önemli bir yer var, aile tarafından ''yanlış yönlendirilme''
Aynen dediğiniz gibi çabuk pes etme.. Yani bıkma,sıkılma.. Kendimde hep dikkat eksikliği olduğunu farketmişimdir, hep ne yapabilirim diye düşündüm.. Bizlerin durum demekki doğruyu bulana kadar aramak gibi :KK48:
Ama iyi tarafımız yaratıcı tarafımız fazladır.. Ah birde başlattığımız o yaratıcı işi bir bitirebilsekk..

korkuyodur antidepresan sanıyodur.. ama değil. benim oğlum 1.5 senedir içiyor. hala kuduruk hala kuduruk ama dur dediğinde en azında dınlıyo ve duruyo :) yani seni uyuşturmaz bu ilaçlar sadece dikkatini toparlar eşine anlat gerekirse okut bu yazdıklarımı..

evet antıdepresan sanıyo..degısırsın dıyor.degıssem daha ıyı aslında.ama o cılgın halımın gıtmesınden korkuyo.keske kaybolsa hıc bı hayrını gormedım :D .evet cok pozıtıf oluyosun cevrende bı ton arkadasın oluyo.herkes haftasonunu senınle gecırmek ıstıyo ama hayatta bı tanee proje gercek olmuyo.

Back
X