Doğuma Hazırlık deişik oğlan ismi arıyorumm..kurandan olabilir modern..önerilerinizi bekliyorum......

• Konu Sahibi Konu Sahibi Juliet
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
daha bnm için çok erken ama ilerde bi oğluşum olursa okyanus batın koycammkaydirigubbakcemile3 batın allahın isimlerinden .çokta hoşuma gidio

batın güzel ama agır gelmezmi çocuğa..canım

allahın isimleri..ağır geliyomuş çocuga çocuk yaramaz olurmuş..

öyle bir rivayet var ama ne kadr dogru bilmiyorum.CADIARZU

benimde ogluşumun adı Medet ali.sana önerecegim isimler,Rodan,baran,aras,sadi,fırat,taha.

furkan enes ismi çok güzel bence.oğlum olursa bunu koyacağım.furkan kur an da sure.enes te br sahabi

allahın isimleri..ağır geliyomuş çocuga çocuk yaramaz olurmuş..

öyle bir rivayet var ama ne kadr dogru bilmiyorum.CADIARZU

hımm.bende duymuştum onu cnm. bnm ismimde Nur. Allah ın isimlerinden.pekte alakası yok sölenenle bence

Modern isim diye saçma sapan hiçbir özü olmayan ve belirsizlikte kaybolan anlamsız çocuklara koyulan isimlerden dolayı malesef ortalık geçilmiyor.
Modern eğer günümüzün uydurma isimleri oluyorsa kimse kusura bakmasın ama en modern isimlerin sahibi örnek şahsiyetlerdir.

Özellikle bir adalet timsali Hz.Ömer bir merhamet özlü sadık ve yumuşak huylu Hz Ebubekir bir haya ruhlu Hz Osman son olarakta vefa örneği ile hep akıllarda olan Hz Ali...

Bu şahsiyetlerin taşıdığı kişilik özellikleri bu güne kadar kimse taşımazken ve en güzel ahlaka sahipken gidip saçma sapan isimleri kullanmak neden anlamış değilim açıkçası.

Hatice , Fatıma, Aişe bizler için en güzel kadın örnekleri değil mi ?

Biraz çeki düzen verelim kendimize bence çünkü çocuklarımız sahip oldukları isimlerin anlamıyla büyür ki bir çoğu anlamını kendi yükler ama özünde bir anlam yoktur.
Ve sahip oldukları isimlerin hayrını görmez iseler hesabınıda anne ve babadan sorarlar.
Bu büyük bir vebaldir o yüzden Anne Baba ya burda düşen ağır bir sorumluluk vardır.

Benimde en sevdiğim isim ki oğlum olursa öncelikli olarak koymayı düşündüğüm bir isim.

"Musa'b"

Musa'b Medineye gönderilen ilk eğitimci sahabidir.
Dini bütün olması ve sahip olduğu imanından dolayı annesiden olmadık işkencelere maruz kalmıştır sırf dininden dönsün diye ama Mekkenin en ileri gelen ailenin tek çocuğu olması ve en zengin gençler arasından olması asla onu imanından alı koymamıştır.

canım benimde oğluşum olacak.bende aynı senin gibi isim bulamayanlardanım.içime çokda sinen bi isim çıkmadı ama aklımıza en çok yatan şuan da YAĞIZ var.
birde KAYRA, DUHAN, KUNTAY (eşim rüyasında görmüş), KEREM aklının bi köşesinde bulunsun.

dağhan ve çağan seviyorum ben

juliyet,bu kadar isim arasında kafan cok karısacak bence...bende öyle olmustum zamanında...hepsi cok guzel isimler...kolaylıklar dılıyorum canım.Allah oglusunu saglıkla kucagına almayı nasip etsin...gamyoncuiremsu

Cnm sen bılırsı ama benımde oglum olacak kısmetse.adını Ömer koyacagız.hem kuran dan bı ısım hem cok adaletlı bır ınsan hemde halıfe.bız daha hıc cocugumuz ortada yok ıken dıyorduk kısmetse bı gun oglumuz olursa Ömer koyalım dıye.Ömer faruk Çok guzel ama bızım soyadımız uzun oldugundan tek ısımde karar kıldık mecburen.allah hepımızın bebıslerını saglıcakla kucagımıza almayı nasıp etsın....

bizim bi arkadas oğluna Alp Asil adını vermişti çok güzel ama çocuk şimdi okula gidiyor arkadaşları ilaç adıyla dalga geçiyorlarmış Alfasilin diyerek bunları da düşünerek isim koymalıyız bence...

hepsi çok güzeelmişş bende söylim bi tane enes

ben ismin modernliğinden çok anlamıyla ilgileniyorum, oğlumun ismini koyarken de bu şekilde hareket ederek koydum, yusuf ismini hz. yusuf peygamber gibi ahlaklı onun gibi yakışıklı olsun diye koydum, oğlum gerçekten de dikkat çekecek derecede güzel bir bebek, sokakta herkes çevirip çevirip sevyior, ayrıca da çok hareketli de olsa hiç huysuz bi bebek değil, çok ılıman bir bebek, yine eymen isminin de anlamını beğendiğim için koydum, arkadaş zaten anlamını daha önce yazmış, eğer beğenirsen eymen olabilir, ben kendimi bildim bileli hep çift isim istemişimdir, gerçi sonra moda oldu ama neyse :) karizma olmuş modern olmuş diye değil, bazı isimlerin çokf azla olması beni de rahatsız ediyor ara sıra ama çok da tın diorum, beğeniyorsam koyarım yani, birilerinde var diye ben niye vazgeçeyim dimi :) bak mesela ben çift isim kymayı çocukluğumdan beri istemişimdir, o zamanlarda da çiftisim modası yoktu, ama sonra bu moda çıktı piyasaya, aslında moda da değil, osmanlılarda uygulanan bir gelenekmiş, bende bu gelenek hoşuma gittiği için çift isim koydum, lafı çok uzattım dimi :) eğer beğenirsen eymen koyabilirsin, hem söylenişi hem anlamı hoş

birgün cocugum olursa ve o erkek olursa adi kesin AZEM olucak....
allahim saglikli bir sekilde kucagina almayi nasip etsin canim....

daha bnm için çok erken ama ilerde bi oğluşum olursa okyanus batın koycammkaydirigubbakcemile3 batın allahın isimlerinden .çokta hoşuma gidio

allah inşallah gönlündekini verir canım, yanlız sazan gibi atlamadan edemicem, batın tıpta karın demek, otopsilerde filan hep öyle yazar, batın açıldı bilmemne die akannehir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…