- 21 Aralık 2014
- 2.016
- 1.767
- 333
- 37
bunlar alzheimer belirtisi lütfen yakın zamanda doktora gidinKizlarrrr, sizce doktora gitmeliyim mi yoksa halime güleyim mi?
hemen örnek vererek olaya giriyorum.
elimde kirliler ve cöpler var. cöpleri camasir sepetine. camasirlari cöpe dolduruyorum. veee cook sonra durumu fark ediyorum.
hayatimdan örnek asiri stressli is hayatim var. proje yazarken tel hic susmaz. yada anne olmadan önce is yerinde odama gecene kadar milletin sorusunu halledene kadar bir saate anca odama gece biliyordum sabahlari...
ki is yerinde telimi kayip ettim, telim is yerinde buz dolabindan cikti. yemegimi koyarken onuda atmisim icine. is arkadasim buldu teli.
toplantidan ciktim telin headseti yok... ortaligi ayaga kaldirdim yok yok. müdürüm huyumu biliyor cöpe atmissindir dedi... bi baktim gercekten orda.
telim yine kayip, ertesi gün dosyanin arasindan cikti...
ve bu sabah ogluma mama yapiyorum, suyu akitarak sogutuyorum. muslugu kapatcam dimi, ben musluk yerine isigi kapatip cekip gidiyorum. on dk sonra acaba bu ses ne diye kendine heliyorum.
nolur normal hepsi stressden diyin. erken yastan bunamaktan cok korkuyorum. yada ogluma bi anlik saskinligima gelip zarar vermekten korkuyorum.
kendinize iyi bakin
Kaç yaşında belirtiler ortaya çıkmış bir bilginiz var mı? Kalıtılsal hastalıklarda yaş genelde önemli oluyor. Atıyorum hepsinde 50li yaşlardan önce belirti vermediyse sizde de aynı şekilde olması muhtemel. Yine de bir doktora danışmakta fayda var. Basit bir vitamin eksikliği de olabilir.babaannem ve annemin babaannesi
Kaç yaşında belirtiler ortaya çıkmış bir bilginiz var mı? Kalıtılsal hastalıklarda yaş genelde önemli oluyor. Atıyorum hepsinde 50li yaşlardan önce belirti vermediyse sizde de aynı şekilde olması muhtemel. Yine de bir doktora danışmakta fayda var. Basit bir vitamin eksikliği de olabilir.
Çok yorgun olduğumda buna benzer dalgınlıklarım oluyor. Mesela diş fırçasına macun diye ruj sürmüştüm. Sonra dişimin kanadığını sanmıştım. Bir keresinde kaynayan suya mantıyı dökeceğime, poşeti yırtıp mantıyı çöpe poşeti de kaynar suya atmaya kalktım. Böyle başka dalgınlıklarım da var ama hepsinde aşırı yorgundum.Kizlarrrr, sizce doktora gitmeliyim mi yoksa halime güleyim mi?
elimde kirliler ve cöpler var. cöpleri camasir sepetine. camasirlari cöpe dolduruyorum. veee cook sonra durumu fark ediyorum.
hayatimdan örnek asiri stressli is hayatim var. proje yazarken tel hic susmaz. yada anne olmadan önce is yerinde odama gecene kadar milletin sorusunu halledene kadar bir saate anca odama gece biliyordum sabahlari...
ki is yerinde telimi kayip ettim, telim is yerinde buz dolabindan cikti. yemegimi koyarken onuda atmisim icine. is arkadasim buldu teli.
toplantidan ciktim telin headseti yok... ortaligi ayaga kaldirdim yok yok. müdürüm huyumu biliyor cöpe atmissindir dedi... bi baktim gercekten orda.
ve bu sabah ogluma mama yapiyorum, suyu akitarak sogutuyorum. muslugu kapatcam dimi, ben musluk yerine isigi kapatip cekip gidiyorum. on dk sonra acaba bu ses ne diye kendine heliyorum.
nolur normal hepsi stressden diyin. erken yastan bunamaktan cok korkuyorum. yada ogluma bi anlik saskinligima gelip zarar vermekten korkuyorum.
kendinize iyi bakin
Bende de var bu aralar unutkanlik. Kumandayi buzdolabinda mi bulmadim telefonumu banyo cekmecesinde mi. Kim bilir ne yapmak isterken neler yapiyorum.
Odaya gidiyorum bi sey almak icin tam giriyorum ben ne yapicaktim diyip kaliyorum oyle. Geri salona donuyorum aklima geliyor odaya gidiyorum yine yok. 10 adimda hafizam sifirlaniyor sanki. Oturdum hungur hungur agladim deliriyorum herhalde ben diye.
En kotusu bundan iki uc hafta once falan erkek arkadasimla markete girdik, bi yandan muhabbet ediyoruz bi yandan sepete atiyorum alcaklarimizi. erkek arkadasim bi anda hop hop napiyosun dedi napiyorum ya dedim. Sepete atcagim copposedini cantama atmısım. Gulsek mi aglasak mi bilemedim. İsin kotu yani yanimda biri olmasa ben onu cantaya attigimi farketmeden cikarim ya orda biri gorse uyarsa rezil olucam iki liralik sey icin
Cok daha fazlasi var bende
Bisey almaya odaya gidiyorum geri gelip yarim saat düşünüyorum ne alicaktom diye
Uyku zaten yok
Arada uyursamda uyandigimda salonda,masada,yerde bulabiliyorum kendimi
Nasil geldigimi bilmiyorum. .
Ikizlerim gece cok uyandiklarinda birini yanima alıyorum sabah Beşikte birini göremeyince deliriyorum bebegim yok diye
Meger benim yatagimda uyuyo oluyor
Cok fazla temizlik takintim var haftalik evin altını üst ediyorum
Dahasi da kendimi ara ara ben kimim ne isim var burda diye sorguluyorum
Sen cok cok iyisin bana göre
Ama b12 eksikligin olabilir test yaptir canim
O aglama krizini yazmadim çünkü kendime gelemiyorum aklimi yitiriyorum bildiğino yafrilari yer yer öperim ne güzel iki koldada bebek masAllah ne kadarliklar? bende cok bu aralar temizlige taktim hem calis biraz relax oliim diyorum beceremiyorum oglum sürekli misal balkon camini eller her yer iz derim dursun silme nasilsa yine ayni olcak birazdan ben dayanamiyorum siliyorum o bes dk sonra yine aynisini yapiyor...
iki gündür kumandayi bulamiyorum yine, acaba evi temizlerken nereye attim. Allahtan sürekli tv izlemiyoruz kudururdum yoksa.
bendede oldu bi kere, esim sabah ise giderken uyandim. en son yanima almistim oglani, elimle uyku sersemi cocuk ariyorum. oglan gitmis diye bi sicradim yerimden yastiklari kaldirip bakiyorum hem agliyorum cocugu kesin yorganla bogdum diye. esim gülme krizine girdi mama verdikden sonra kendi yatagina atmisim hic hatirlamiyorum. cok agladim
O aglama krizini yazmadim çünkü kendime gelemiyorum aklimi yitiriyorum bildiğin
1 yaslarindalar ikizlerim iki prensesim var♥
Bir doktora gitmek zor geliyor ailemde Alzheimer var korkuyorum
Sağol canim♥Allah bagislasin minnoslari. ben doktor muhabbetini zaten annemin ameliyatlarindan sevmem cocuk oldu iyi bahanem oldu hic gitmez oldum. jinekologum dogumdan 6 hafta sonra gittigimde 2 haftaya yine gel demisti kac ay oldu cocuk 18 olsun giderim
Sağol canim♥
Ben hissediyorum hastayimama korkuyorum duymaktan:*
Ben bi tek sağlık ocağına gidebilirmozaman gitsek mi beraber stressdendir ki, hele ikizlerin var. su an yaptiklarimin iki katini hayal edince bayilasim geliyor
Cok yoğun çalıştığım zamanlar bende de olurdu.sana bir kaç örnek vereyim beraber gülelim. Tv kumandasını buzdolabına koyup 5 saat aradığımı bilirim.Allahtan acıktım da dolabı açıp gördüm. Tavaya yumurta kırarken yumurtaları tezgaha kırık kabuklarını tavaya attığım çok olmuştur. Ama ne zaman yoğunluğum azalsa ve düzgün uyusam hiç biri olmuyor. Strestendir seninki deKizlarrrr, sizce doktora gitmeliyim mi yoksa halime güleyim mi?
kendinize iyi bakin
İleri yaşlarda olduysa, bu normal olabilir. Anaannem 90 küsür taşında aizheimer olmuştu. Ben dert etmiyorum.O aglama krizini yazmadim çünkü kendime gelemiyorum aklimi yitiriyorum bildiğin
80 yaşında oldu ama cok uzun yaşadı ve cok zordu cok en çok kendisi içinİleri yaşlarda olduysa, bu normal olabilir. Anaannem 90 küsür taşında aizheimer olmuştu. Ben dert etmiyorum.
Aile de varsa mutlaka gitmelisiniz Dr a , erken teşhis demansta çok önemli... Annem dahil bütün teyzelerim demans hastası , annem en büyükleri şu an 70 yaşında ama 55 yaşındayken ben ilk onun demans olduğunu düşünerek dr götürdüm şu an ilaçlar tedavi ve zihni canlı tutacak pratikler ile kendisinden küçük olan kardeşlerinden çok çok daha iyi durumda... Ben de 40 oldum ve bende de aşırı unutkanlık var ancak benim ki stresten :) Çay demlerken suyu çay kavanozuna dökmüşlüğüm var en son :)O aglama krizini yazmadim çünkü kendime gelemiyorum aklimi yitiriyorum bildiğin
Çok kötü bir hastalık bu ve korkuyorum duymaktan ama doktordan başka secenek de yok malesef teşekkür ediyorumAile de varsa mutlaka gitmelisiniz Dr a , erken teşhis demansta çok önemli... Annem dahil bütün teyzelerim demans hastası , annem en büyükleri şu an 70 yaşında ama 55 yaşındayken ben ilk onun demans olduğunu düşünerek dr götürdüm şu an ilaçlar tedavi ve zihni canlı tutacak pratikler ile kendisinden küçük olan kardeşlerinden çok çok daha iyi durumda... Ben de 40 oldum ve bende de aşırı unutkanlık var ancak benim ki stresten :) Çay demlerken suyu çay kavanozuna dökmüşlüğüm var en son :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?