delireceğim artik

carmenhabanera

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2015
459
127
Kızlar eski konularımda yazmıştım annem babam ayrı annem çalışıyor benden 1 yaş küçük kız kardeşim ve 15 yaşındaki erkek kardeşim birlikte yaşıyoruz. Kız kardeşim küçüklüğünden beri hep sorumluluk almaktan kaçan aramızda 1 yaş olmasına rağmen her seferinde ben çok küçüğüm ben hiçbirşey yapamam diyerek büyüdü. 19 yaşında su anda. Okul yok birşey yok evde oturuyor ama hiçbir is yapmıyor. Benim üniversitem eve 2 saat uzaklıkta her gün eve geliyorum ev dağınık bulasiklar birikmiş her yer batmış ama hanfendi elinde telefon mesajlasiyor da mesajlasiyor. Her gün aynı senaryo. Ya tamam sevgilisi olabilir vakit ayırır konuşur da zaten istanbuldan bilmem nerden konuştuğu kişiler. Sürekli sevgilim olsun ben yalnız kalmiyim modunda. Ben ona akıl vermekten bıktım. Sevgilisi vardı aldattı kaç kere uyardım dinlemedi. Hala başkasını buldum boşver onu diyo. Ben artık bıktım evin bütün sorumluluğu üstüme kaldığı için. Birazcık paylaşsa benimle bir sorunumuz kalmayacak ama onun odasını dahi ben temizliyorum su içtiği bardağı yerinden kaldırmıyor. Anneme de söyledim annemi de dinlemiyor. Finallerim başladı çalışamıyorum bile.akşamları özel ders öğrencilerim geliyor haftasonlari yine öğrencim geliyor akşama kadar da ev işi yapıyorum okuldan gelince. bırakın erkek arkadaşımı kendime vakit ayıramıyorum. Bu kız nasıl akıllanacak nasıl anlayacak beni o kadar konuştum hala umrunda değil. Çok uzun yazdım ama artık içim o kadar sisti ki buraya döktüm. Lütfen bana yardım edin

Daha o kadar çok şey varki vaktinizi çalmak istemedim. Bana yardım et dediğimde küfür bile ediyor o kadar saygısız ki

onun kıyafetlerini yıkamayın..odasını varsa temizlemeyin kıyafetlerini ütülemneyin..parayı nerden buluyor kontor için..para vermeyin..akıllanır :)

allah hidayet versin canım kardeşine kendi sorumluluk almayı öğrenir bir şekilde bırak yapma sen kendi toplasın odasını er geç yapar inşallah

onun kıyafetlerini yıkamayın..odasını varsa temizlemeyin kıyafetlerini ütülemneyin..parayı nerden buluyor kontor için..para vermeyin..akıllanır :)
Para alıyor annemden sürekli. is bulduk meslek lisesi mezunu kendi bölümüyle ilgili ben yapamam ben gidemem dedi. Sabah kahvaltı annem giderken hazırlar akşam eve gelirim hala masanın üstünde herşey kaldırıp dolaba bile koymaz telefon elinden dusmuyo artık sinirlerim bozuldu

Kardeşin tam sopalikmis. Hiçbirşeyine dokunmayın kendisi bir şekilde yapmak zorunda kalınca akillanir belki. Asil sorun tanımadığı insanlarla aksama kadar mesajlasmasi. Anneniz en azından verdiği parayı azaltabilir. Kişisel ihtiyaçlarına yetecek kadar mesela. Allah yardimciniz olsun.

Bu yaşta anneliğe soyunma. Annen, baban ne güne duruyo?

Ders çalışacağın yerde, ev temizliyosan, kardeşine değil annene, babana kız. Üniversite okuyan kız Final zamanı temizlik mi yaparmış..
Anneme üzüldüğüm için yapıyorum herşeyi işe gidiyor yoruluyor diye kardeşim benle paylaşsa yine sorun kalmayacak. Müzik bölümü okuyorum 2 haftadır elime ne gitarımı alabildim ne piyano mu is yapmaktan. Başka ders olsa ezberleyip yine iyi kötü birşey yapardım. Artık çok yoruldugumu hissediyorum dediginiz gibi evin annesi oldum resmen. Evdeki küçük bi dağınıklık olsa annem eve gelince bana kızıyor kardeşim bu yüzden keyfine bakıyor zaten

Kardeşin tam sopalikmis. Hiçbirşeyine dokunmayın kendisi bir şekilde yapmak zorunda kalınca akillanir belki. Asil sorun tanımadığı insanlarla aksama kadar mesajlasmasi. Anneniz en azından verdiği parayı azaltabilir. Kişisel ihtiyaçlarına yetecek kadar mesela. Allah yardimciniz olsun.
Staja gitmişti okul için o dönem biriktirmiş paraları. Harcamaz ama hayatta sürekli para ister parası yokmuş gibi. Uyarıyorum mesajlaşma diyorum tanımadığın kişilerle sanane diyor. Bildiğini okuyor

Anneme üzüldüğüm için yapıyorum herşeyi işe gidiyor yoruluyor diye kardeşim benle paylaşsa yine sorun kalmayacak. Müzik bölümü okuyorum 2 haftadır elime ne gitarımı alabildim ne piyano mu is yapmaktan. Başka ders olsa ezberleyip yine iyi kötü birşey yapardım. Artık çok yoruldugumu hissediyorum dediginiz gibi evin annesi oldum resmen. Evdeki küçük bi dağınıklık olsa annem eve gelince bana kızıyor kardeşim bu yüzden keyfine bakıyor zaten

Annen sana mı kızıyor?

Sen annene üzülüyorsun da annen sana üzülmüyor. Boşver hiç bi ev, eşya, senin okulundan önemli değil.

Kardeşini de annen, baban eğitsin, sen değil.

Annen sana mı kızıyor?

Sen annene üzülüyorsun da annen sana üzülmüyor. Boşver hiç bi ev, eşya, senin okulundan önemli değil.

Kardeşini de annen, baban eğitsin, sen değil.
Babam bizle görüşmüyor annem de sorumluluk bende olduğu için evle ilgilenmiyor bute kalsam olay çıkar ama finale caliscam diyince hem is yap hem çalış diyolar

Sende yapma. Hiç değilse finaller bitene kadar sık dişini. Kızkardesin.çok sinirmiş :63:
Erkek arkadasim bile anladı. Aynı bölümde okuyoruz ders çalışacaktık bize geldi ben mutfaga gittiğimde arkamdan hemen ablam hiç ise yaramıyor birşey bilmiyor çok beceriksiz gibi laflar söylemiş. Ben yine çocuktur dedim geçtim de çok terbiyesiz

Erkek arkadasim bile anladı. Aynı bölümde okuyoruz ders çalışacaktık bize geldi ben mutfaga gittiğimde arkamdan hemen ablam hiç ise yaramıyor birşey bilmiyor çok beceriksiz gibi laflar söylemiş. Ben yine çocuktur dedim geçtim de çok terbiyesiz
Çocuk değil o.Bisey desen onsekizimi geçtim reşitim der. Yapmayın onun işlerini. Görmezden gel.

Yani hani kardesinize en yumuşak taraftan bakmaya çalışayım boşanma sırasında tam ergenliginde olduğu icin ve kişiliği tam oturamamis olduğu icin mi kendini bu şekilde yetiştirdi diyeceğim, öyle olsa bile kendini duzeltmesi gerek. Bir cok insanin annesi babasi bosaniyor bir sekilde atlatiyor herkes bu durumu.

Su ictigi bardagin kalkmamasi ne demek? Hadi çalışmıyorsun ama bari o zaman evde bi isin ucundan tut. 19 yaşında nasil annesinin yaptığı kahvaltiyi aksama kadar kaldirmaz aklım almadi. Bence onunla ciddi ciddi konusun ve hic bir işini yapmayin. Zira sizin onun odasini toplamaniz annenizin kahvalti hazirlamasi ona iyilik değil kötülük.

Ama kolay kolay da degismeyebilir kardesiniz. Ise girmesi icin ısrar etmeniz daha mantıklı.

X