Delirmeye ramak

nicksiz123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2015
559
312
103
31
Konuya nerden başlamalı aslında bilmiyorum. Ablamla aynı zamanda hamile kaldık buraya kadar sorun yok.fakat ablam kıyaslama yapmaya bayılan biri.kendi gebeliği benimkinden 3 ay önde idi dayanamadıgi icin zoraki sezeryan oldu,sonrasında sütü geldi fakat yeterli olmadığını düşünüp mamaya basladi.ben doğum yapacağıma yakin surkli senin de sütun yetmez ben sana mama vereyim,bence sen sezeryan olacaksın,senin karnin küçük bebegin küçük doğacak herhalde vesaire diye canımı cokca sikti.bebegin de egzama var ,senin de kesin bebeğin de olur vesaire .ki bunlar anlattıklarım daha neler neler. Bebeğim doğdu çok şükür sutum geliyor ve yarıyor kilo alımı iyi.malesf rahatsızlığım yüzünden hastane de yattım 5 gün bu sürede sütümu sağip gönderdim,emara girince 36 saat boyunca süt gönderemedim mecbur mama verildi.dün evime geldim,ve bebeğimi emzirmeye basladim tabi biraz güçsüz emiyor eskisine nazaran..ama emiyor en azından, sutum de geliyor görüyorum..bebegim bugün baya huzursuz,sebebini anlamadım ablamla konusurken uyumadi bugün hiç dedim açtır o ya mama ver diyor.bende sanmıyorum kusuyor aç olsa kusmaz dedim.bazı süt öyle oluyor yiyor ama kusuyo ise yaramiyor demek ki sütun demiş. Şimdi ben ne dicem buna.zaten daha 26 günlük bebeğim bir sürü sıkıntı yaşadım sutum gelsin diye bocaladim icmedigim bitki çayı kalmadı sizce haklı midir..büyük tuvaletini de yapıyor doymuyor mdur gerçekten

Bırakın milletin ne dediğini. Siz annesisiniz en iyiyi siz bilirsiniz. Bol bol emzirin alışır bebeğiniz

Ablan saçmalamış,
Çiş kaka yapıyorsa, katık şeklinde kusuyorsa doyuyordur. Bol bol emzirmeye devam et,
Ablana da he hı de geç hiç takılma dediklerine biliyormuşsun işte huyunu
bebeğin hayırlı olsun

Daha minicik cenesi kolaya alismistir zor geliyordur onceden doyan bebek simdi neden doymasin.

Sagip biberonla verin ac oldugunu dusunurseniz ama ac degildir bunu ablaniza degil hemsire yada doktorunuza danisin abla tam bir enerji emici.

Görmeyin,duymayın böylelerini ablanız bile olsa..
Kafanızda soru işareti varsa da doktorunuza danışın..
Ama ablanız kendinde yaşadığı şeyleri size de empoze edip sizi de kuşkuya düşürüyor bu da net..

ablana neden inanıyorsun. bilmedigin endişe ettigin şeyleri saglık ocaklarında artık her soruyu yanıtlayan doktr. hemşire ebeler var. lütfen git. onlara sor. yada cocouk dok. kimse randevu al git. sor bunları. ama emzir. gazını cıkar. altını temiz tut. bebegin ile bag kur huysuzalugu gideecektir

Ben böyle yazılar okuyunca şaşırıyorum büyük konuşmakta istemem sonuçta herşey biz insanlar için . Umarım yaşamam . Umarım kimse yaşamaz . Ablanızın biraz asapları bozulmuş herhalde yada lohusalık denen dönemi biraz problemli atlatmış olabilir bu denli yakınınızın bu davranışları sizi üzmeside normal ama bir süre özellikle bu yeni bebeğinizle olan zamanınızı sadece evladınız eşinizle geçirseniz . hiç kafanıza takmayın her çocuğun gelişimi kendine özeldir herkes farklıdır . Farklılıkların olmasıda olağan bir durumdur. Boşverin gitsin söylenenleri . Sağlıkla büyüsün evladınız

Azar azar sık sık emzir. Sütün yaramıyor falan değil bebeğin hazmediyor ama ablan hazmedemiyor. Bidaha böyle şeyler söylediğinde turp ye hazımsızlığa iyi geliyormuş de.

Azar azar sık sık emzir. Sütün yaramıyor falan değil bebeğin hazmediyor ama ablan hazmedemiyor. Bidaha böyle şeyler söylediğinde turp ye hazımsızlığa iyi geliyormuş de.
Bebeğin hazmediyor ama ablan hazmedemiyor :))) Doğru tespit.

Konu sahibi sen ablanı da bizi de dinleme. İlk birkaç ay bu süt mevzusu, doydu mu doymadı mı soruları her annenin kafasını kurcalar. Bebek tartıda iyiyse, çiş ve kaka sayısı normalse SÜTÜN YETİYORDUR. İnatla emzirmeye devam et, takıldığın konuları eşe dosta değil bir hekime sor. Güle güle büyüt:)

Sağlık Bakanlığı nin Bebek Dostu Anne SÜTÜ emzirme Eğitimi almış ve 4 yıllık ebelik bölümü bitirmiş ve meslekte aktif çalışan biri olarak söylüyorum ki anne sütü yetmeme gibi bir durum yoktur. Ne kadar emerse o kadar süt gelir ve süt salgılama mekanizmasına o kadar fayda verir. İlk altı ay sadece anne sütü yeterlidir su bile dahil hicbirseye gerek yoktur. Mamaya alısan bebek emme yi unutur ve yeteri kadar emme gücü olmaz bu sekilde de annenin memesi süt salgısını azaltır. Bebeğin emmesi süt salgısını uyarır ve bebek doyànà kadar emzirilmelidir. Kendi doyunca emmek istemeyecektır zaten. Mama reklamlarının anneyi yetersiz gibi göstermesi tamamen bilinç altı satış politikası dir. Bir damla anne sütü bir kavanoz mamadan çok daha besleyici dir. Asla inanmayın mama reklamlarına.

Kardes olabilirmiyiz....bi tane de bende var bu modelden 9 aydir emziriyorum ve haftada 2 kere gorusuyoruz gecen gun dediki aaaaaa sen hala emziriyomusun hic farkinda degilmis doymadigi icin tatli niyetine iciyormus 3 aylik bebegime doymuyo ondan agliyo bu diye pirinc unu vermisti pislik

Bebeğiniz günde kaç tane kirli bez çıkarıyor ona dikkat edin. Yeterli sayıda çıkarıyorsa doyuyordur. Bebeklerde belli dönemlerde büyüme atağı görülüyor. Benim büyük kızımda olmuştu. 1 aylık iken 7 saat aralıksız emzirdim, bir türlü doymak bilmiyordu, sürekli ağlıyor uyumuyordu mama verdim 10 ml ancak içti uyudu. Ertesi gün hiçbir şeyi yoktu normale döndü.

Ablanıza da takılmayın bazı insanlar çocukları kıyaslamayı sever. İleride çocukların boyunu, kilosunu da kıyaslayacaktır muhtemelen. Bebeğinizi güle güle büyütün.

ablanla bu mevzuları konuşma, belli ki akıl alınacak veya dertleşilecek olgunlukta biri değil
kaldı ki o da yeni doğurmuş kim kime öneri verebilir şu durumda..

Ablam bile olsa boyle insanla arama mesafe koyarim ben. Kiyaslama sonrasi kiskancliga bile donuseblir. Bu da sana zarar verir. Ben hersyden once mesafe koy derim.

Bence emzirmeye gayret et. Doymasa seni hiç bırakmaz hep ağlar uyumaz.
Sakin ol ve doktoruna danış. Onunla bununla kıyaslamayla olmaz ki her bebek farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…