• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Demans Belirtileri

Gizlii11

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2025
2
0
1
33
Arkadaşlar merhaba aile bireyimden demans hastalığı olmasından şüpheleniyorumm yaşayan varmı ilk etapta nasıl anladınız ? Nasıl belirtiler oluyor lütfen yardım edin bilgisi varsa yazabilir mi ? Olanlar lütfen

Selamlar. Babannemde demans vardı. İlk önceleri ilaçlarını unutmaya başladı. Mesela ilacını içtiği halde unutup yeniden içmek istiyordu. Biz izin vermeyince hırçınlaşıyordu. Sonrasında paranoyaları başladı. Bazı insanların ona zarar vermek istediğini söylemeye başladı. Kişileri ve zamanı karıştırıyordu. Son zamanlarında artık idrar ve dışkısını tutamamaya başlamıştı. Bulunduğu mekanın da neresi olduğunu pek hatırlayamıyordu🥲 Dediğim gibi ilk belirtileri günlük rutinlerini unutmaya başlamasıydı. İnşallah şüphelerinizde haklı çıkmazsınız çok geçmiş olsun💐

Selamlar. Babannemde demans vardı. İlk önceleri ilaçlarını unutmaya başladı. Mesela ilacını içtiği halde unutup yeniden içmek istiyordu. Biz izin vermeyince hırçınlaşıyordu. Sonrasında paranoyaları başladı. Bazı insanların ona zarar vermek istediğini söylemeye başladı. Kişileri ve zamanı karıştırıyordu. Son zamanlarında artık idrar ve dışkısını tutamamaya başlamıştı. Bulunduğu mekanın da neresi olduğunu pek hatırlayamıyordu🥲 Dediğim gibi ilk belirtileri günlük rutinlerini unutmaya başlamasıydı. İnşallah şüphelerinizde haklı çıkmazsınız çok geçmiş olsun💐
çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için ama bizdeki böyle değil yani çok yeni belirtiler aslında konduramıyorum ama araştırmalarım bu sonucu söylüyor. Evde eşya kayboluyor bulamıyor ama haklı olarak şüpheleniyor ama küçük küçük değersiz şeyler son zamanlarda herşeyden herkesden şüphelenmeye başlayınca tedirgin olmaya başladım.

Belki çok başlangıcındadır bir nöroloji doktoruyla görüşün isterseniz belki verecekleri ilaçlarla süreci hem yavaşlatır hem de iyi yönetebilirsiniz. Çok geçmiş olsun dediğim gibi inşallah sadece şüphede kalır🌻

Back
X