Demek ki napmcakmshz ? Turchemz guzel yazcakmshz

üzüntü üzüntü..valla neye üzüleceğimizi şaşırdık artık

abinizin yüzünün sol yanı allerji gibiydi kaç gündür, bu gün kulağına vurdu yazık şişmiş yüzü hemen Dr'A gittik ...Zona....mız oluş kızlar, şugırlarım, bir o eksikti ..

artık Allah beterinden saklasın demekten başka yapacak bi şey yok:):) sık sık giremiyorum nedenini bilmenizi istedim. mucuk hepinize

çoook geçmiş olsun ablacığım ya üzüldüm:çok üzgünüm:

sağolun kızlar

böcüğüm
Zona Hastalığı
Halk arasında gece yanığı olarak bilinen Zona sinir ucu iltihabıdır. Zonaya neden olan suçiçeği hastalığı virüsüdür. Suç çiçeği çoğunlukla çocukluk döneminde geçirilen ve solunum yoluyla bulaşan bir hastalıktır. Su çiçeği iyileştikten sonra hastalığa neden olan virüs vücuttan tamamen yok olmaz ve bazı sinirlerin içine yerleşerek uyur vaziyette kalır. Vücut direnci zayıflayınca ortaya çıkar Uzun yıllar boyunca hiçbir sorun yaratmaz. Ancak bazı kişilerde Vücudun direncinin azaldığı durumlarda uyuyan bu virüs uyanır. Yerleştiği sinirin içinde çoğalır ve sinirin uçlarına, sinirin dağıldığı deri bölgesine gelerek ağrı ve cilt döküntüsüyle seyreden Zona hastalığını oluşturur. Vücudun zayıf düşmsine yol açan nedenler; bazı enfeksiyonlar, yorgunluk, uykusuzluk, dengesiz beslenme, aşırı kilo kaybı, stres,alınan bazı ilaçlar, kanser gibi hastalıklar sıralanabilir. Zona çocuklar da dahil olmak üzere her yaşta görülür. Sadece sinirin bulunduğu alanda görülür Ancak 50 yaşın üzerinde, yaşlılarda, başka hastalığı olanlarda daha ağır seyreder. Zona ağrı ve deri döküntüsüyle seyreden bir hastalıktır. Bu iki belirti de tüm vücutta değil sadece sinirin bulunduğu alanda görülür. Zona da yüz, saçlı deri, gövde, kol ve bacaklar gibi vücudun herhangi bir bölgesinde sinirler tutulabilir. Bununla beraber en sık tutulan bölge göğüs bölgesidir. Ağrı ve döküntü vücudun sağ ya da sol olmak üzere bir yarısında bir kuşak tarzında yerleşir. Ağrı, deri döküntüsünden önce ortaya çıkabilir. Hastalar ağrıyı yanma, zonklama, batma, bıçak saplanması, karıncalanma, uyuşma şeklinde hisseder. Ağrı döküntününiyileşmesi ile kaybolur Ağrının ardından deride bir kızarıklık ve üzerinde yerleşmiş su dolu kabarcıklar ortaya çıkar. 3-4 hafta içinde bunlar kurur ve kabuklanarak iyileşir. Ağrı bu dönemde devam eder ve döküntünün iyileşmesiyle kaybolur. Ancak bazen, özellikle de yaşlı kişilerde ağrı döküntünün iyileşmesinden sonra da devam eder. Zona tedavisinde istirahat önemlidir. Deri döküntüsü için ıslak pansumanlar ve kurutucu merhemler yararlıdır. Vitaminler, ağrı kesiciler ve virüsün çoğalmasının durduran bazı ilaçlar da tedavide kullanılmaktadır. Ağrının inatçı olduğu vakalarda antidepresanlar, sinir blokajı gibi yöntemlerden yararlanabilir.

Alıntı

ayy ablam okudum
Rabbım sağlık versın enıstemıze
ayy üzüntüdende olabılır yaa cok zor dönemler gecırdınız mafoldumben
cok ıyı bakıyon emınım hemencık ıyıleşir ınş

azcık kaldı sabret kuzum :1hug:

senin oğlun mu şehit oldu bilmiyordum senağlama senağlama senağlama
yook laydim yoookk benimki henüz gidecek,bu cuma yolcu edeceğiz.
ayy allah korusun,ömrü uzamıştır inşallah.

abinizin yüzünün sol yanı allerji gibiydi kaç gündür, bu gün kulağına vurdu yazık şişmiş yüzü hemen Dr'A gittik ...Zona....mız oluş kızlar, şugırlarım, bir o eksikti ..

artık Allah beterinden saklasın demekten başka yapacak bi şey yok:):) sık sık giremiyorum nedenini bilmenizi istedim. mucuk hepinize
ayyy yeşiliiimmm canım çok gecmiş olsun.benimde annem cıkarmıştı,zonayı,güğüs altı ve karşılıklı sırtındaydı onunda.neler cekti,sancısı kadını yataklara düşürmüştü..ayy inşallah yüzdeki zonada olamaz ağrı ,ama temiz tutulması gerekiyor.
ayy çok üzüldüm inan yaa.aman beslenmesine dikkat etsin nolur..inşallah cabucak gecer,açil şifalar canım yaa..:çok üzgünüm: :çok üzgünüm:

aman o kadar ağrısı vardı ki hemen gittik Dr'a önce itiraz ediyor sonra iyi ki gittik diyor olan bize oluyor...Allah korusun ...hepimizi... çok zormuş...herşeyin başı stres

evet irnacığım yediklerine dikkat etmeli

geçmiş olsun dileklerinize teşekkürler aynen ilettim kendisine

iyi akşamlar

dinlendim, yemeğimi yaptım eşimin eve gelmesini bekliyorum şimdi
uyduruk bir sebze çorbası yaptım ama bakalım ortaya ne çıkacak

yeşilim ablacığım çok çok geçmiş olsun.
acil şifalar diliyorum.

laydimmm doğum günün kutlu olsun.
nice mutlu, huzurlu, sağlıklı yıllara inşallah...
doğum günü yıl sonuna denk gelen insanları çok kıskanıyorum yaa :umursamaz:
benim doğum günüm ocakta
yıl değişince hemen yaşında büyüyor :umursamaz:

böcüğüm şafak kaç kaydirigubbakcemile3

irnam ablacığım kolay gelsin sana da...

lerenim ablacığım nerde yaa onu ne zamandır göremiyorum ben
bir yere gitti de benim mi haberim yok :uhm:

desinacığım, duygucuklar, pasaklım, terlik, güneş daha da unuttuğum kim varsa
hepinize kocaman öpüyorum... opuyorumnanaktan

günaydın kıslaarr.
,

esmer gelmiş,hoşgeldin kaynanaaaaaa.

büyük laydinin doğum günüymüş ,a.s.canım nice sağlıklı,huzurlu ,mutlu yıllara.allah sevdiklerine bağışlasın. opuyorumnanaktan

küçük laydim,ohhh iyi ediyon kısss boşver ,ez kafasını şimdiden,kaydirigubbakcemile3
böçüm aklın varsa sende aynısını yappp :jeyyar:

ahh ahhh dün akşam bende çok ağladım,oğlum o,şerefsizlerin kurşunlarıyla ölmeseydi dedikce ,uzman çavuşun karısı ,---o köpeğin kapısında 4 yıl bekledi dedikce.birde o,minicik yavruları gördükce,nasıl ağladım varyaa,sesli sesli.ama ne yaparsak yapalım gitti gidenler,inşallah bu son olur.allahım büyük dayanma gücü versin..:çok üzgünüm:

neyse hadi allaha emanet olun kacayım.çok işim var

yarın çookk misafirim gelcek bugünden biraz hazırlık yapayım..

irnam çok teşekkür ederim canım. bende o şehitlerimize çok ağladım. allah ailelere sabır versin.

first ladym nice uzun yıllara sevdiklerinle beraber doğum günün kutlu olsun canım
dogumgunu05gg8yj5.gif

dugunpastasi0061jpg595m.jpg

canım çok teşekkür ederim.

ızmirli Lady:) Doğum günün kutlu olsun, daha nice yıllara ailenle ve bizlerle kutlayalım ınşallah

b-400107-do&

canımcım çok teşekkür ederim.opuyorumnanaktan

iyi akşamlar

dinlendim, yemeğimi yaptım eşimin eve gelmesini bekliyorum şimdi
uyduruk bir sebze çorbası yaptım ama bakalım ortaya ne çıkacak

yeşilim ablacığım çok çok geçmiş olsun.
acil şifalar diliyorum.

laydimmm doğum günün kutlu olsun.
nice mutlu, huzurlu, sağlıklı yıllara inşallah...
doğum günü yıl sonuna denk gelen insanları çok kıskanıyorum yaa :umursamaz:
benim doğum günüm ocakta
yıl değişince hemen yaşında büyüyor :umursamaz:

böcüğüm şafak kaç kaydirigubbakcemile3

irnam ablacığım kolay gelsin sana da...

lerenim ablacığım nerde yaa onu ne zamandır göremiyorum ben
bir yere gitti de benim mi haberim yok :uhm:

desinacığım, duygucuklar, pasaklım, terlik, güneş daha da unuttuğum kim varsa
hepinize kocaman öpüyorum... opuyorumnanaktan

canım sanada teşekkür ederim. vallahi bende o dertten muzdarip oluyorum. yıl sonu ama yılın başında bizde 1 yaş daha büyümüş muamelesine tabi oluyoruz. ortada olanlar daha şanslı bence.opuyorumnanaktan

Son düzenleyen: Moderatör:

canım aslında önemli bir rahatsızlık bu zona. anneciğimde de olmuştu. hala etkisi geçmedi. anneciğiminki üzüntüden olmuştu. uzun zaman tedavi görmüştü. ama bir türlü tam geçirilemedi. yıllar geçti üstünden. hala biraz üzülse tekrarlıyor. bol bol gezmesi ve üzüntülü ortamlardan uzak durması lazım. bize doktor böyle önermişti.
çok çok geçmiş olsun güzelim.

ben actım tükanı böçüm,
günaydııınnn herkejlere

böçüm senin bugün eşyalar gelecekti demi kısss,de hadi kolay gelsin canıımmm,

benimde kalabalık misafirim var bugün,

hemen girip cıkcam,
oğlanın askerliği ADAPAZARINA ( sakarya ) kısa dönem cıktı hihoyyyt,onu haber vereyim dedim.
ayy kızımda eğitimi orda okumuştu,ve kayınvalidesi gilde ordalar..

benim çocukları adapazarı çok seviyo anlaşılan kaydirigubbakcemile3

herkeze bol sığhhat,huzur diliyoruuummm, :a015:

günaydın örgucu teyzemm:hulya:
hadı gözun aydın tez zamanda gıtsın gelsın ınş
cok sevındım valla
yok esyalarım yarın gtcek ablam
bende ızın alcam ınş verırler:delphin:

fırstlady ablamın resımlerıne baktın mı:jeyyar::nazar:

yok irnanın oğlu askere gidecek
o dediği şehit annesi tv ağlarken o lafları demişti o lady o
kafamçokkarıştı pardon ya yanlış anladım :çok üzgünüm:
Allah irna ablamın oğluna uzun ömürler versin inşallah :Saruboceq:

çok geçmiş olsun yaa :çok üzgünüm:
yook laydim yoookk benimki henüz gidecek,bu cuma yolcu edeceğiz.
ayy allah korusun,ömrü uzamıştır inşallah.

ayyy yeşiliiimmm canım çok gecmiş olsun.benimde annem cıkarmıştı,zonayı,güğüs altı ve karşılıklı sırtındaydı onunda.neler cekti,sancısı kadını yataklara düşürmüştü..ayy inşallah yüzdeki zonada olamaz ağrı ,ama temiz tutulması gerekiyor.
ayy çok üzüldüm inan yaa.aman beslenmesine dikkat etsin nolur..inşallah cabucak gecer,açil şifalar canım yaa..:çok üzgünüm: :çok üzgünüm:

amin inşallah irna ablam özür dilerim yanlış anlamıştım :1hug:

Günaydın hanımlar...

Yeşilim ablam geçmiş olsun. Ersinde de o hastalık çıkmıştı. Belinde yara gibi birşeydi. Zona dediler. ılaçlar melhemler verdiler bir süre sonra geçti. Çok ağrı yanma yapmıştı. Bizimki o aralar biraz sıkıntıdaydı çok stres yaptı herhalde dışa vurdu. Biz öyle düşünmüştük. Allah yardımcınız olsun inşallah kısa zamanda düzelir...

ırna aplam hayırlısıyla gider gelir inşallah. Sakarya güzel bir yer.. Akşam ne yapacaksın misafirlere yemek? Bizde gelelim mi? :sinifsinif:

Firstlady ablam doğum gününü kutlayamamıştım. Nice mutlu senelere. Dilediğin herşeyin seni bulması dileğiyle. Sağlıklı, şanslı, huzurlu ve mutlu bir yıl dilerim...

Böcüğüm çok kısa zaman kaldı şansın bol olsun:)

Herkesçikleri öpüyorum. Adaşım ve leren ablam yok nedense.... Umarım iyidirler....

irnam çok güzel bir yere çıkmış askerliği. hadi gözün aydın olsun.
böcüküm eşim evden anca çıktı. o gidene kadar pc başına geçemiyorum.
duygusallcım canım çok teşekkür ederim.

Back
X