Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Arkadaslar,benim 5 Aylik bebegim var.Demir damlasina ne zaman baslaniyor ve bütün bebeklere veriliyor mu?yoksa sadece demir eksikligi olan bebeklere mi veriliyor?
bebek 2 haftalıkken başlanan d vitaminidir. demir damlası ek gıdalara geçtikten sonra başlanıyor. zaten sağlık ocağındakiler 4. ay aşısından sonra veriyorlar. ben 2 ay kullandım. her demir damlasından sonra kusuyordu. doktor da verme dedi. şimdi vermiyorum. sadece demir içerikli besinlere önem verdim. ayrıca her doktor da farklı konuşuyor. kime inanıcaz anlamadım.
2 haftalıkken devit 3 damlasına başlanıyor 1 yaşına kadar
yanlış hatırlamıyorsam demir damlasına zaten 5.ayda başlanıyor ama zaten bunu sağlık ocağından veriyolar ben aşıya götürdüğümde vermişlerdi damlaların verilip verilmediğini zaten soruyolar biterse de veriyorlar bizim doktorumuz her kontrolde sorardı. ben sağlık ocağının verdiği damlayı kullanmıyorum ama kapağı çatladı her tarafa aktı ferrum fort mu ne onu aldım eczaneden diğeri kadar çok kalmıyor çocuğun azında hemen gidiyor. ve lekesi kesinlikle çıkmıyor bu ilacın halımdaki leke durur öle. 1 yaşında başlanıyor buna ve 6.ayda yapılan kan tahlili temiz çıkmıştı şu an 8 aylık kızım.
Doktorumuz 6. aydan itibaren kullanmamızı söylemişti bize de. Birkaç gün kullandıktan sonra içinde paraben olduğunu farkettim ve vermek istemedim. Aylık kontrolünde de doktora durumu anlattım. Önümüzdeki ay kan tahlili yapıp ihtiyaç var mı diye bakılacak. Ama ben pekmeze devam ediyorum demir damlası yerine.