Demir ilacı perişan etti

ekeroz

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Mart 2025
13
8
1
35
Merhabalar, yıllardır demir eksikliği yaşıyorum. Demirin 8 d vitaminim 3 çıktı. Saçlarım su gibi dökülüyor. Doktor Ferro sanol duodenal verdi. Ancak kutunun yarısına gelene kadar perişan oldum. Su gibi ishal yapıyor afedersiniz. Ve tüm gün halsiz düşüyorum. Korkunç bir sancı oluyor. Böyle sorunlar yapmayan demirimi yükseltecek başka ilaç yok mu ki? Cildiye doktoruna sordum en iyisi bu hepsi aynı yapar dedi değişmedi ilacı. Hem saçlarıma üzülüyorum hem halime

Saçlarınız için defne yaprağı kaynatıp uygulayın serum gibi tararken dökülenleri çıkaracaktır . Sarımsak özlü şampuanlarda iyi oluyor bide saç kremi kullanıyorsanız bırakın
Şampuanı kullanırken önce elinize dökün yumuşatın yoğunluğuyla saçınıza koymayın

Defne yaprağı kuru yada taze farkeder mi?Bir de ölçüsü ve tarifini verirseniz sevinirim.Benim saçlarım da çok dökülüyor çünkü.

İlaç değil ama kırmızı pancar

Defne yaprağı kuru yada taze farkeder mi?Bir de ölçüsü ve tarifini verirseniz sevinirim.Benim saçlarım da çok dökülüyor çünkü.
10-12 tane kuru defne yapragını 1 litre suyla 5-6 dk kaynatın 15 dk dinlendirin duştan sonra kullanın durulama geregı yok yada duştan çıkmadan saçınıza durulama suyu gibi de kullanabılırsınız

Tavsiyem ; önceliğiniz spreyle haftada 2-3 kez uygulama olsun cildinize etkisini de takip edin belki alerjiniz olabilir . Isırgan yada biberiye de yapabılırsınız googleden bakın istersenız

Yakınım Dr bunu okurken yanımdaydı sordım sizin için ve özelden tek tek yazacağım.

demir bisglisinat ve lipozomal formlarına bakın ayrıca laktoferrin kullanabilirsiniz bunlar tavsiye değil öneri araştırın bunların yan etkisi daha az. Saç için de ben her sene 4 ay takviye kullanıyorum priroin hairforte vs. Ektsozom mezoterapi de bakın yine aminexil ve propacil içeriği iyi gelebilir. İyi bi doktor damardan tedavi de önerebilir belki

Çok teşekkür ederim not alıyorum, mutlaka uygulamak isterim.

Feroglobin kullanıyorum, ne ishal ne başka bir sıkıntı yarattı. Bir de Endofer öneriliyor ama onu henüz denemedim. ikisini de eczaneden alabilirsiniz ama sgk kapsamında değiller tabii...

İnşallah işe yarar herseye alerjik reaksiyon geliştiren bir bünyem var. Bi gazla bemiks evigen Bepanthen üçlüsünü ilk kez deneyeyim dedim yüzüm ellerim kafam su kabarcıkları şeklinde alerji oldu. Dediğiniz gibi bunu da ilk önce denemek lazım minik

Çok teşekkür ederim. Bunları duymadım. Dahiliye randevusu aldım mutlaka soracağım. Sidefer de tavsiye ettiler ama bilemiyorum.

Feroglobin kullanıyorum, ne ishal ne başka bir sıkıntı yarattı. Bir de Endofer öneriliyor ama onu henüz denemedim. ikisini de eczaneden alabilirsiniz ama sgk kapsamında değiller tabii...
Doktora bu şekilde sordum aslında. Yani para ödeyerek alayım yeter ki yan etkisi olmasın diye ama öneremem dedi. Farklı doktora soracağım en iyisini sanırrım deneyerek bulacağım gibi

O zaman önce bileğinizin iç hassas kısmına 2-3 kez deneyin sonra saçınıza yapın

benim de demirim cok dusuk feramat -gyno ferro sanol falan kullaniyorum. hic oyle etkiler yapmadi cok gecmis olsun.

Doktorunuza söyleyin bunu cok düşükse damardan verilir bende ağızdan alınan ilaçlar etki etmiyordu birde kaşıntı yaptı cok fazla doktoruma söyledim direk damardan almaya basladım hiç bi sorunla karşılaşmadım tabi ilacı bırakınca yine düştü orası ayrı

Mutlaka söyleyeceğim. Damardan alacak kadar düşük mü bilmiyorum ama dahiliye daha iyi anlar herhalde. Soracağım teşekkürler

Çok teşekkür ederim. Bunları duymadım. Dahiliye randevusu aldım mutlaka soracağım. Sidefer de tavsiye ettiler ama bilemiyorum.
Bunlar ilaç değil takviye ama yan etkisi daha az ve bence emilimi daha iyi bu yüzden doktor önermiyor çünkü sonra sen şununla anlAştın muhabbeti oluyor demir ilacını gece içiyorum ben hep tavsiye ederim daha az rahatsız eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…