• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Demirli Mama Alarmi!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Demir takviyeli mama alan sağlıklı bebeklerde mental gelişme ve IQ kötü etkileniyor. Dünya Pediatri Birliği gerek olmaksızın demir katkılı mamalar kullanılmaması için uyarıda bulundu. Tıp dünyasında bugüne kadar bilinenleri alt üst eden çalışma Pediatrik Akademik Birliği ve Asya Pediatrik Araştırma Birliği'nin toplantısında yayınlandı. Referans yayın olarak kabul edildi ve bütün dünyadaki çocuk hekimlerine gönderildi.

ARAŞTIRMA BAŞKANI ŞAŞKIN
Araştırma için 494 Şilili çocuk yaklaşık 10 yıl boyunca izlendi. Çocuklar, 10 yaşına geldiklerinde yüksek demirli mamalarla beslenenlerin IQ'larının tam 11 puan daha düşük çıktığı ortaya çıktı. Araştırmanın başkanlığını yapan Michigan Üniversitesi Ann Arbor Üniversitesi'nde Çocuk Hastalıkları Profesörü olan Betsy Lozoff, "Sonuçlar beni de çok şaşırttı. Çünkü ben normalde demir kullanılmasını düşünen biriydim. Bütün ömrüm boyunca bunu destekledim" diye itirafta bulundu. Araştırmaya katılan çocukların 6 aylıktan 10 yaşına kadar hemoglobin seviyeleri düzenli olarak ölçüldü. Hemoglobinin az olması demir eksikliğini gösteriyordu. Demir oranlarında hiçbir eksikliğe rastlanmadı. Bu sırada hareket kabiliyetleri, hafıza, okuma, aritmetik yetenekleri izlemeye alındı. Demirle kuvvetlendirilmiş mama alan çocuklar ile diğer çocuklar karşılaştırmalı olarak kaydedildi.

GELİŞİMSEL SORUNLAR...
10 yaşına geldiklerinde az demirle beslenen çocukların gelişimleri her alanda daha iyi sonuçlar verirken yüksek demirle beslenenlerin IQ alanlarında daha düşük skorlar elde edildi. Üstelik araştırma kanlarında hiç demir ihtiyacı olmadan yüksek demirli mamalarla beslenen çocuklarda IQ sonuçlarının daha da kötü olduğunu kanıtladı. Çalışma, 12 miligram/litre demirle kuvvetlendirilmiş mamalarla beslenen çocuklarda gelişimsel sorunların ortaya çıkabileceğini iddia ediyor. 6.7 miligram/litrenin altında demir içeren mamalar düşük demir formüllü olarak kabul ediliyor. Demirle kuvvetlendirilmemiş mamaların içinde ise 1.5 miligram/litrenin altında demir bulunuyor. Yüksek demir katkılı mamalar başta ABD olmak üzere birçok ülkede yaygın olarak kullanılıyor.

bir sürü dikkat edilmesi gereken şey var.. ne zormuş çocuk büyütmek. bunların hepsine nasıl dikkat edicez ya, korkuyorum açıkçası..:1no2:

matematıkcı arkadasım ben bebegıme cok zorda kaldıgımız zamanlarda mılupa aptamıl verıyorum bahsettıgın yuksek orandakı demır mıllupadada varmıdır? bunu nasıl anlayabılırız?cvp verırsen sevınırım

bebeklerinize mama vermeyin arkadaşlar.çok zorda kalırsanız kendiniz muhallebi hazırlayın verin çok zorda kalırsanız.mama vermeyin.
eskiden mamamı vardı?açlıktan ölmedik hiç birimizde.
mama vermeyin bebeklerinize....

bebeklerinize mama vermeyin arkadaşlar.çok zorda kalırsanız kendiniz muhallebi hazırlayın verin çok zorda kalırsanız.mama vermeyin.
eskiden mamamı vardı?açlıktan ölmedik hiç birimizde.
mama vermeyin bebeklerinize....

canım benım oglum 1.5aylıkken memeyı bıraktı suan 2 aylık sadece mama verıyorum.ılk ayda sutum yetmedıgı ıcın mama verıyordum.bence mamanın besleyıcı degerı muhallebıden daha fazla.soucta ıcınde bır suru vıtamınler var.mama vermeyın dıyorsun unutma kımse ısteyerek bebegıne mama vermez sutu varken.lutfen boyle yazıpta sutu olmayıp mama vermek zorunda olan arkadasları uzmeyın.ben senın gıbı yazanları okudukca uzuluyorum.herkes sızın gıbı sanslı olmuyor.sutum olması ıcın elımden gelenı yaptım ama olmadı.sadece muhallebıyle aylar gecermı

canım benım oglum 1.5aylıkken memeyı bıraktı suan 2 aylık sadece mama verıyorum.ılk ayda sutum yetmedıgı ıcın mama verıyordum.bence mamanın besleyıcı degerı muhallebıden daha fazla.soucta ıcınde bır suru vıtamınler var.mama vermeyın dıyorsun unutma kımse ısteyerek bebegıne mama vermez sutu varken.lutfen boyle yazıpta sutu olmayıp mama vermek zorunda olan arkadasları uzmeyın.ben senın gıbı yazanları okudukca uzuluyorum.herkes sızın gıbı sanslı olmuyor.sutum olması ıcın elımden gelenı yaptım ama olmadı.sadece muhallebıyle aylar gecermı

birincisi sizi üzmek için yazmadım bunları.
sizin bebeğiniz 2 aylık.yani çok küçük.durumunuz istisna olabilir.
ama benim bu konudaki fikrim sabit.kendim hiç mama vermedim.5.5 aydan sonra direk ek besinlere geçtim.
ayrıca mamanın muhallebiden daha faydalı olduğuna nasıl kanaat getirdiniz oda ayrı konu.kullanım süresi ortalama 3 yıl olan ve fabrika yapımı kimyasal bir üründen bahsediyoruz.
ben mama verilmesindense eskilerin muhallebisinin verilmesinden yanayım.içine bisküvi ekleyebilirsiniz besleyici yapmak için.
emin olun mamaların bebeğinize verdiği zarardan daha fazla zarar vermez.

matematıkcı arkadasım ben bebegıme cok zorda kaldıgımız zamanlarda mılupa aptamıl verıyorum bahsettıgın yuksek orandakı demır mıllupadada varmıdır? bunu nasıl anlayabılırız?cvp verırsen sevınırım

canım 1.5 mgramın altındakiler demirle kuvvetlendirilmemiş oluyor..milupa aptamilde 0.5 mgram var demir...
bende kullamıyorum bebeğime..ayrıca eskiden mamamı vardı demeyin..ondaki vitaaminler muhallebide isküvide yok...çocuk nasıl alıcak o vitaminleri ek gıdalara geçmeden..aptamil anne sütüne çok yakın ayrıca..

canım 1.5 mgramın altındakiler demirle kuvvetlendirilmemiş oluyor..milupa aptamilde 0.5 mgram var demir...
bende kullamıyorum bebeğime..ayrıca eskiden mamamı vardı demeyin..ondaki vitaaminler muhallebide isküvide yok...çocuk nasıl alıcak o vitaminleri ek gıdalara geçmeden..aptamil anne sütüne çok yakın ayrıca..
ondaki kimyasallar,katkı maddeleri vs... lerde muhallebide yok.şakkıdı

ondaki kimyasallar,katkı maddeleri vs... lerde muhallebide yok.şakkıdı

bebegını yası ılerledıkce dıger yıyeceklerdekı katkı maddelerınden nasıl koruyacaksın pekı.6 aydan sonra ek gıdalara zaten gececeksın.artık sebze meyvada bıle tarım ılacları ve katkı maddelerı hormonlar var.muhallebının ıcındekı un ve nısastanın ne kadar yararı var tok tutmaktan baska bebege.

bebegını yası ılerledıkce dıger yıyeceklerdekı katkı maddelerınden nasıl koruyacaksın pekı.6 aydan sonra ek gıdalara zaten gececeksın.artık sebze meyvada bıle tarım ılacları ve katkı maddelerı hormonlar var.muhallebının ıcındekı un ve nısastanın ne kadar yararı var tok tutmaktan baska bebege.

Seni anlıya biliyorum yani empati yapmaya çalışıyorum.Bu konulardan bahsederken seni üzüyorsak özürdilerim.Sen emziremesende annelik içgüdünle bebeğini en iyi şekilde beslersin bu açıdan üzülme lütfen. Bizim dediğimiz kendi tercihleri doğrusunda bir sürü insan var emzirmeyip mamaya geçen yada zorlanıp çabuk vazgeçen ben çevremde çok gördüm sütüm yetmez deyip geceleri mamaya geçen sonra kısa zamanda tamamen mama veren kişiler.Tabi hani daha katkısız ve doğal olsun diye arada kendi yaptığın mamalarıda verebilirsin..

yani herşeyin içinde az çok zararlı madde var..mesela diş kaşıyıcılarında da kurşun olma ihtimali var..hangisi sağlıklı nereden bileceğiz..yada aldığımız giysilerdeki maddelere ne demeli..hangisinden koruyabiliriz...bi şekilde biz nasıl onllarla yaşıyorsak bebeklerimizde yaşıyacak ve alışacak...onlara tamamen doğal bi ortam oluşturmamız imkansız...

Back
X