Demirtaş: Arapların 22 Devleti Var, Kürtlerin de Olsun

-mai-

Puro Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2015
1.096
2.251
Demirtaş: Arapların 22 Devleti Var, Kürtlerin de Olsun
14 Temmuz 2015 Salı 23:28
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ortadoğu'da dördüncü büyük halk olan Kürtlerin de devletleşme hakkı olduğunu söyledi.
araplarin-22-devleti-var-devlet-kurmak_x_7510273_32.jpg
play.png

demirtas-demirtas-araplarin-22-devleti-var-7510273_x_4551_300.jpg

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programınnın konuğu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tı.

Demirtaş, "Devlet kurmak Kürtlerin hakkıdır. Arapların 22 devleti var. Türkler kadar, İranlılar kadar, Kürtlerin de ana vatanlarında kendilerini yönetme hakkı var. Anavatanında yaşıyor bu insanlar. Türkiye bundan korkmamalı." dedi.

TÜRKİYE NASIL TAVIR ALMALI

Demirtaş, Suriye'de yaşayan Kürtler konusunda Türkiye'nin nasıl bir tavır alması gerektiğini ise şöyle anlattı, "'Sen 100 yıldır Suriye'de de büyük zulüm yaşıyorsun. EvetTürkiye olarak biz de hatalar yaptık, fakat Suriye'de de büyük zulümler yaşandı. Şimdi orada bir yönetim mi oluşturmak istiyorsun. Ben kendi ülkemdeki Kürdün sorununu da çözeceğim demokrasi içerisinde, sana da destek olacağım. Senden korkmuyorum, sen de benden korkma' diyebilmesi lazım" şeklinde konuştu.

http://www.haberler.com/demirtas-demirtas-araplarin-22-devleti-var-7510273-haberi/

Dün programı izledim. Türkiye topraklarından bahsetmedi orda. Ortadoğuda kurulacak bir kürt devletinden bahsetti. Zaten kuzey ırakta federal bir yapı var bildiğim kadarıyla. Onunla alakalı şeylerdi konuştukları.
Kurmaktan bahsettikleri devletin sınırları içinde bizim güneydoğudaki topraklarımız bulunmuyormu yani. Bulunmuyorsa pkk nın derdi neymiş?

Kurmaktan bahsettikleri devletin bizim güneydoğudaki topraklarımız bulunmuyormu yani. Bulunmuyorsa pkk nın derdi neymiş?
Şu an için yok. Bunun türkiyedeki kürtlerle ya da pkk ile bir ilgisi yok. Suriye ve kuzey ırakta lazkiye bağlantısıyla kurulacak bir devletten bahsediliyor anladığım kadarıyla. Pyd ve ypg ile bağlantılı pkk ile değil.
Pkknın derdi türkiyedeki kürt sorunu.

kürt devleti kurulursa bu bizim için bir tehdit olur. yıllardır yapmaya çalıştıklarını o zaman ayrı bir devlet olarak yapıcaklar. içimizdeki irlandalılarda destek verirse kaos ve savaş kaçınılmaz olur. umarım bir kürt devleti kurulmaz.

Şu an için yok. Bunun türkiyedeki kürtlerle ya da pkk ile bir ilgisi yok. Suriye ve kuzey ırakta lazkiye bağlantısıyla kurulacak bir devletten bahsediliyor anladığım kadarıyla. Pyd ve ypg ile bağlantılı pkk ile değil.
Pkknın derdi türkiyedeki kürt sorunu.
Türkiyede kürtlerin ne sorunu varmis ki.bizimle ayni okulda okuyorlar ayni hastaneden faydalaniyorlar.milletvekili bakan hatta cumhurbaşkanı oluyorlar.uluderede öldürülenlere devlet binlerce lira tazminat verdi.ama daha 10 ay önce 6-7 ekim olaylarinda is yerinden evine giderken pkk kursunuyla öldürülen cok yakin bi akrabamin geride kalanlarinin yüzüne bile bakilmadi.ülkemizde kürt sorunu falan yok benim bi sürü kürt komşum arkadasim var gayet guzel geciniyoruz.bu olmayan sorunu ortaya çıkartan siyasilerdir.türkiye üzerinde kötü emelleri olan dış güçlerdir

ah şu dış güçler zaten.... bütün kürtleri kastetmiyorum zaten. her halkın iyisi kötüsü vardır. kürtçe konuşmayı reddedip ben türkiyede türkçe konuşurum diyen kürt kökenli vatandaşlarda var. ama türklere sırtını dönecekte hatırı sayılır kürt var. göz ardı etmek ahmaklık olur

Türkiyede kürtlerin ne sorunu varmis ki.bizimle ayni okulda okuyorlar ayni hastaneden faydalaniyorlar.milletvekili bakan hatta cumhurbaşkanı oluyorlar.uluderede öldürülenlere devlet binlerce lira tazminat verdi.ama daha 10 ay önce 6-7 ekim olaylarinda is yerinden evine giderken pkk kursunuyla öldürülen cok yakin bi akrabamin geride kalanlarinin yüzüne bile bakilmadi.ülkemizde kürt sorunu falan yok benim bi sürü kürt komşum arkadasim var gayet guzel geciniyoruz.bu olmayan sorunu ortaya çıkartan siyasilerdir.türkiye üzerinde kötü emelleri olan dış güçlerdir
Yani bu konuda tartışmak yersiz. Bununla ilgili düşüncelerimi defalarca yazdım, tekrar yazmayacağım. Ülkenin doğusunda yaşamayan ve kürt olmayan insanların bir sorunları yok yeaaa demesini anlamıyorum, anlamayacağım malesef. Bundan 3-5 sene öncesine kadar anadilini konuşması bile yasak olan insanlardan bahsediyoruz. Evet bizimle aynı hayatı yaşıyorlar, haklısınız.

doğuda kürt devleti kurulsun,en çok isteyenler gider orda yaşarsa namerdim,asla gitmezler,vatandaşlığa bile geçmezler,arapdaki para petrol sende olsa dünyayı ateşe veridiniz,ama bur kürtleri değil,bu demirtaş gibi bu ideolijıyı savunanlara lafım,yoksa müslüman kürt kardeşim başımın tacı,yanı bunların zırvasından,korkusundan bıkan ezilmiş kürt kardeşlerim var,zaten cumhurumuzun derid onlar,yedirmeyiz onları inşallah,bunlar derid başka,pkk ile beslenen dış güçlerın atına bınen zavallılar,eştiği kuyuya atacak dış güçler bunları haberleri yok...

Yani bu konuda tartışmak yersiz. Bununla ilgili düşüncelerimi defalarca yazdım, tekrar yazmayacağım. Ülkenin doğusunda yaşamayan ve kürt olmayan insanların bir sorunları yok yeaaa demesini anlamıyorum, anlamayacağım malesef. Bundan 3-5 sene öncesine kadar anadilini konuşması bile yasak olan insanlardan bahsediyoruz. Evet bizimle aynı hayatı yaşıyorlar, haklısınız.
tabi siz antepde yaşadığımı buradi halkın yarısının belki daha fazlasının kürt olan bir yer olduğunu bilmezsiniz.28 yaşındayım 28 yıldır ben anadilimi konuşamıyorum diyen kürt görmedim.ayrıca yukarda iddia ettiğiniz üzere insanlara anadilini konuşma özgürlüğünü getiren hükümetede BÖLÜCÜ denilmesi ayrı bir ironi

tabi siz antepde yaşadığımı buradi halkın yarısının belki daha fazlasının kürt olan bir yer olduğunu bilmezsiniz.28 yaşındayım 28 yıldır ben anadilimi konuşamıyorum diyen kürt görmedim.ayrıca yukarda iddia ettiğiniz üzere insanlara anadilini konuşma özgürlüğünü getiren hükümetede BÖLÜCÜ denilmesi ayrı bir ironi

Söylemezseniz nereden bilebilirim bunu? Ben çok gördüm ana dilimi konuşamıyorum diyen kürt. Hatta kürtçeden başka dil bilmediği için hastaneye gidemeyen insanlar vardı bu ülkede. Size denk gelmemiş demek ki nasıl olmuşsa. Gerçi gaziantep'in yoğunluğunun kürt olmadığını sanıyordum. Bunu bir araştırmak lazım.
Hükümeti karıştırmayalım şimdi, oraya girersek çıkamayız. Ama şunu söyleyeyim ortada masa falan yok diyene kadar bu hükümetin yaptığı hemen hemen tek doğru şey çözüm süreciydi. Sonrasında oy kazanma ayağına sıvamasaydı iyiydi.

Antepin yarısı Kürt mü ? Suriyeli deseniz daha çok inanırdım.

dilimi konuşamıyorum diyen kürt. Hatta kürtçeden başka dil bilmediği için hastaneye gidemeyen insanlar vardı bu ülkede. Size denk gelmemiş demek ki nasıl olmuşsa. Gerçi gaziantep'in yoğunluğunun kürt olmadığını sanıyordum. Bunu bir araştırmak lazım.
Hükümeti karıştırmayalım şimdi, oraya girersek çıkamayız. Ama şunu söyleyeyim ortada masa falan yok diyene kadar bu hükümetin yaptığı hemen hemen tek doğru şey çözüm süreciydi. Sonrasında oy kazanma ayağına sıvamasaydı iyiydi.[/QUOTE]
iyi ya tamam boşver polemik sevmiyorum :KK19:

cevabım ırkçılıkmı çağrıştırdı sizde.ama niyetim o değildi.ki ırkçılık burda ban sebebi olmakla birlikte bırakın banı insanlık suçudur.

Peki eğer kötü niyetli değilseniz ben karşı çıktığım için özür dilerim.Çoğu insan Suriyelilere hakaret etmeyi sırf Suriyeden geldikleri için küçümsemeyi suç saymıyor artık memlekette.Tepkim ona.

X