HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyanet’i kaldırma vaadiyle ilgili Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in, “Keşke ilkokul seviyesinde bir din bilgisine sahip olsalar, yanmayacağım” sözlerine “Önce yanınızdaki hırsızlara, soygunculara bakın. Bize iman dersi vereceğinize onlara din dersi verin” diyerek cevap verdi.
‘Erdoğan gittiği her yerde HDP’yi yuhalatıyor’
Fotoğraf: DHA
Partisinin düzenlediği Balıkesir mitinginde konuşan Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkın parasıyla HDP’nin baraj altında kalması için kampanya ürettiğini, gittiği her yerde HDP’yi yuhalattığını söyledi.
Demirtaş, şöyle konuştu: “Devletin parasıyla miting yapıyorum ne olmuş benim hakkımdır diyor. Bunu da hiç sıkılmadan söyleyebiliyor. Gittiği her yerde bizi yuhalatıyor. Bir cumhurbaşkanına bu yakışır mı Allah aşkına! Ülkede gerilim yaratma siyaseti tam da budur. Sonra dönüp ‘HDP şiddetten besleniyor’ diyor. Seçim kampanyası başladığından bu yana 41 tane seçim büromuz, il ve ilçe teşkilatımız saldırıya uğradı, yakıldı, yıkıldı.”
‘Önce IŞİD’le kolkola olmanın hesabını verin’
Provokasyonlara gelmeyeceklerini söyleyen Demirtaş, öncelikle IŞİD’le kolkola olanların hesap vermesi gerektiğini söyledi. Demirtaş sözlerine şöyle devam etti:
“Özellikle din tacirliği, din tüccarlığı yapanların tezgahına asla düşmeyin. Her yerde din karşıtı diye yuhalatıyor. Kimsenin imanını, inancını sorgulama hakkı yok. Benim ve sizin imanımızı ancak yaradan Allah sorgular. Mahşer günü bizzat sorulacak sorular arasında Diyanet İşleri Başkanlığı yoktur. Bize imanımızı soracaklar sadece. Şimdi bize din dersi vermeye kalkanlar; önce yanınızdaki hırsızlara, soygunculara bakın. Bize iman dersi vereceğiniz onlara din dersi verin. IŞİD barbarlığı karşısında El-Kaide ve benzeri faşizan, tecavüzcü, barbar örgütler karşısında sesi çıkmayanlar; onların İslam’a verdiği zarara ses çıkartmayanlar sözde ben İslam’a zarar veriyorum diye meydanlarda yuhalatıyorlar. IŞİD’le kolkola olanlar kusura bakmasınlar önce onun hesabını verin.”