Demirtaş 'PKK'ya Çağrı Yapın' Diyen Davutoğlu'na Cevap Verdi: Öcalan Hazır

matmazeldepresif

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2014
7.981
11.888
http://www.sondakika.com/haber/haber-pkk-ya-cagri-yapin-diyen-davutoglu-na-cevap-7406450/

Demirtaş, "PKK'ya silah bırakma çağrısı yapın" diyen Başbakan'a "Öcalan İmralı'da hazır bekliyor" dedi. Davutoğlu'ndan bahsederken ise 'eski başbakan' demesi dikkat çekti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş seçim sonuçları hakkında yaptığı değerlendirmede "Çağrı aşamasına gelindiğinin Davutoğlu da farkındadır. Silahlar konusunda çağrı yapacak Öcalan'dır. Öcalan da İmralı da hazır bekliyor. Buyrun yarın İmralı'ya gidiyoruz" dedi.

Öte yandan Demirtaş, konuşmasının bir kısmında Davutoğlu'ndan bahsederken 'eski başbakan' ifadesini kullandı.

Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları;

"Seçimlerden herkesin ders çıkarması lazım. Partilerin başarısı açısından geçerli şart değil. Türkiye'nin özgür, aydınlık geleceği açısından şarttır. Çıkan sonuçları umarım doğru değerlendireceklerdir. HDP'nin başarısı var. Bizler başarı elde etmenin verdiği sevinçle sorumluluğumuzun farkındayız. Başkanlık Sistemi Türkiye'de tartışılacak durum değildir. Israr edilmesi gerilimin artmasına yol açıyordu. Bundan vazgeçilmesi lazım. Bu kişisel mesele değil: Sayın Erdoğan'a husumetten dolayı başkanlık sistemine karşı değiliz. Dayama model. Biz AKP'nin hataları yanlışları var diye eleştiriyoruz. Bu hatalardan vazgeçildiğinde ortak adımı atmayı hazırız. Çözüm süreci, yeni anayasa için ortak adım atmaya hazırız. Çözüm süreci Türkiye'nin geleceği açısından en önemli sorundur. AKP doğru dersleri çıkarır Barış için elimizi taşın altına koymaya hazırız

BAYKAL-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ"

İsteyen, istediğiyle görüşebilir. Cumhurbaşkanı yetkileri çerçevesinde görüşmeler yapabilir. Bunlar siyasette doğal ilişkilerdir. Mümkün olduğunca bu tartışmaları kamuoyuna mal etmek herkes açısından yararlı olur diye düşünüyorum. Sayın Erdoğan'a karşı kişisel bir husumetimiz yoktur.Biz hukuku, adaleti ihlal eden bir cumhurbaşkanı bizim açımızdan her zaman eleştiri alacaktır. Siyasetin önünde açacaksa bizden destek görür. Sıkı bir muhalefet yapmaya hazırlanıyoruz. Halkın bize iktidar yetkisi vermediğini biliyoruz. Biz kadrolarınıza tek başına Türkiye'yi yönetecek güçdeyiz ama halk bize bu yetkiyi vermedi. Bugün bütün adaylarımızla toplantımızı gerçekleştireceğiz. Herkesin içi rahat olsun. Erken seçimden ve koalisyonlardan korkmayalım. Erken seçim ilk çözüm değildir. Koalisyon çıkararak ilerlemeyi uygun görüyoruz.

"KOALİSYONDAN VE ERKEN SEÇİMDEN KORKMAYALIM"

Çalışmaları hep birlikte yürüteceğiz Herkesin içi rahat olsun Koalisyonlardan ve erken seçimden korkmayalım. YSK daha seçim sonuçlarını ilan etmedi. Koalisyon kurarak Türkiye yoluna devam etmeli. Koalisyon kurma çalışmaları cumhurbaşkanlığı çatısında olmaz partiler arasında olur. Cumhurbaşkanlığı makamını tartışmaya açmıyoruz. Cumhurbaşkanı'nın kendisi açıyor. Makamın kapsayıcılığına kucaklayıcılığına yakışır pratik ortaya konulursa cumhurbaşkanlığına makamına da saygı duyarız. Bizim resmi ya da gayri resmi temasımız yok. Kapımız herkese açık, fikirler iletilirse değerlendirebiliriz.

"ÖCALAN İMRALI'DA HAZIR BEKLİYOR"

Çözüm süreci koalisyon kurulduktan sonra işlemeye devam edecek. İmral ziyareti faydalı olur diye düşünüyorum. Sayın Davutoğlu'nun belirttiği sorumluluklarımızın arkasındayız. Çözüm sürecinde nereye geldiğimizi kendisi de biliyor, gizli kapaklı değil. Dolmabahçe görüşmesinin müzakere edilmesi ve PKK'nın müzakere yapması noktasına gelmiştik zaten. Seçim döneminde masa yok dediler, taraf yok dediler, çözüm süreci yok dediler. Çağrı aşamasına gelindiğinin Davutoğlu da farkındadır. Silahlar konusunda çağrı yapacak olan Öcalan'dır. Öcalan da İmralı'da hazır bekliyor. Buyrun yarın İmralı'ya gidiyoruz."

öcalanın aklıyla hareket eden kukla Demirtaş yine imralıya gidip akıl alıcak tabiki apodan habersiz işmi yapıcak pkk nın meclis sözcüsü pkk haklarını koruyan ve ülkeyi ufak bir fırsatta kötülüğe sürükleyecek olan partinin kuklası hdp nin göstermelik başkanı bakalım apo ne diyecek ne söyleyecek

öcalanın aklıyla hareket eden kukla Demirtaş yine imralıya gidip akıl alıcak tabiki apodan habersiz işmi yapıcak pkk nın meclis sözcüsü pkk haklarını koruyan ve ülkeyi ufak bir fırsatta kötülüğe sürükleyecek olan partinin kuklası hdp nin göstermelik başkanı bakalım apo ne diyecek ne söyleyecek
apo değil sayın öcalan :) beyefendi imralida hazır bekliyor

Pkk'nın lideri Öcalan ise silah bırakma çağrısını yapması gereken de Öcalan değil mi? Bana garip gelmedi zaten devlet Öcalan ile görüşüyor yeni bir şey değil ki?

Bir de Hdp'ye ve çözüm sürecine ölesiye karşı çıkan arkadaşlar bu konuda Hdp muhatap alınmadan Kürt sorunu nasıl çözülecek bir açıklayabilirler mi? Günlerdir vatan hainleri, teröristler lafları havada uçuşuyor, herkese yazıklar oluyor falan. Laf sokmak için sormuyorum gerçekten öğrenmek istiyorum süreci desteklemiyorsunuz belli ki karşı çıkıyorsunuz tamam ama ben hakaret ve eleştiriden başka bir şey görmedim, açıklayabilir misiniz çözüm ne olmalıdır?

Pkk'nın lideri Öcalan ise silah bırakma çağrısını yapması gereken de Öcalan değil mi? Bana garip gelmedi zaten devlet Öcalan ile görüşüyor yeni bir şey değil ki?

Bir de Hdp'ye ve çözüm sürecine ölesiye karşı çıkan arkadaşlar bu konuda Hdp muhatap alınmadan Kürt sorunu nasıl çözülecek bir açıklayabilirler mi? Günlerdir vatan hainleri, teröristler lafları havada uçuşuyor, herkese yazıklar oluyor falan. Laf sokmak için sormuyorum gerçekten öğrenmek istiyorum süreci desteklemiyorsunuz belli ki karşı çıkıyorsunuz tamam ama ben hakaret ve eleştiriden başka bir şey görmedim, açıklayabilir misiniz çözüm ne olmalıdır?

İlk defa katılıyorum sana :)

Sen akp.nin çözüm sürecini destekliyordun o halde ? Yani bu yorumdan bu sonucu çıkardım ben.

Hdp, Pkkya şöyle yap böyle yap diye fikir veremez. Ancak pkk, hdp ye şöyle böyle yap diye TALIMAT verir. Hdp onları muhattap aldığımız kadar iyi niyetli olsaydı keşke. Bu süreç müreç de ne olacak bilmiyorum. Partilerden herhangi biri mhp ile koalisyon kurup, milli savunma Bakanlığını da Mhp ye versinler bakalım. Anında Hakkari'de ordu uçakları bombalamaya başlar!

Sen akp.nin çözüm sürecini destekliyordun o halde ? Yani bu yorumdan bu sonucu çıkardım ben.

Bunu daha önce de sordular. Çözüm sürecini destekliyorum ama Akp'nin çözüm sürecinde yürüttüğü gizli kapaklı görüşmeleri, yaratılan "neyin sözünü verdiler?" paranoyasını ve detone şarkılar eşliğinde akıttıkları sahte gözyaşı politikalarını desteklemiyorum. Fikir güzel yoksa ne devlet eliyle açılan Kürtçe kursları ne Kürtçe televizyon yayınlarını eleştirdim daha önce de.

birileri öcalanı hdpden vekil falan sanıyor herhalde.
e ben de soruya soruyla karşılık vereyim o zaman. çözüm süreci için talep ettikleri ne hakkı kaldı???
terörist muhatap alınırsa işte böyle akıl tutulması yaşanır.....

e ben de soruya soruyla karşılık vereyim o zaman. çözüm süreci için talep ettikleri ne hakkı kaldı???

Valla biz kabul etsek de etmesek de Kürtler kendilerine lider olarak apoyu görüyor. Dolayısıyla bu da sürecin apo ile birlikte yönetilmesi demek.

Birileri ben mi oluyorum? Bensem beni alıntılayın lütfen :)

Ben bu haberden bağımsız olarak, ayrı bir paragraf açarak sordum soruyu. Soruyla karşılık vermeyin lütfen. "Hdp'yi kesinlikle muhatap almayız!" bir çözüm önerisi değil bir tavır. Tamam anlıyrum ama kesinlikle Hdp muhatap alınmayacaksa nasıl devam edecek bundan sonra? Açık açık çözüm sürecine karşıyız bundan sonra şu şekilde devam etmesini istiyoruz diye açıklayabilir misiniz?

Ben bu haberi ikinci kez paylasmisim o yetmiyormus gibi utanmadan kaynak belirtmeyi de unutmuşum :))

Duka yazmış ya hayat süprizlerle dolu diye bende dukayla o kadar ortak konumuz oldu ki o kadar aynı şeyleri kelimesi kelimesi ne yazdık ki. maalesef bu seçim sonrası yorumlar da ayrılık yaşadık.

yine aynen senle de nickimikicim senlede ortak çok yorumlarımız oldu her ikinizle farklı görüşlerimiz oldu ha akp konusunda her zaman her fikirde buluşurum sizlerle ama bu konuda olmadı işte

herkes gibi bende özgür düşünce mi paylaştım. ben sonuna kadar Atatürkçüyüm ve atamın izinde yürürüm Atamın dediği gibi ülkenin varlığını ve bütünlüğünü bölmeye çalışanlarlar ilgili çok güzeL sözleri vardır onu benimsedim o doğrultuda giderim.

dukacım sen hainler yada başka şeyler yüklendi diyorsun bana da tavırlar alındı bende olana şaşırdığım için yorumlarımı yapıyorum.yine de yaparım bana ters olan herşeyle ilgili yorumumu yaparım

ha çözüm süresi yada başka şeyler zaten benim yada başka birinin şöyle olsun böyle olsunlarıyla olmuyor.BEN SADECE HDP söz sahibi olmasın bunu istiyorum.

Son düzenleme:
Duka yazmış ya hayat süprizlerle dolu diye bende dukayla o kadar ortak konumuz oldu ki o kadar aynı şeyleri kelimesi kelimesi ne yazdık ki. maalesef bu seçim sonrası yorumlar da ayrılık yaşadık.

yine aynen senle de nickimikicim senlede ortak çok yorumlarımız oldu her ikinizle farklı görüşlerimiz oldu ha akp konusunda her zaman her fikirde buluşurum sizlerle ama bu konuda olmadı işte

herkes gibi bende özgür düşünce mi paylaştım.bundan dolayıda burdaki bazı kişilerden olumsuz tavırlar aldım olSun canları sagolsun ben sonuna kadar Atatürkçüyüm ve atamın izinde yürürüm Atamın dediği gibi ülkenin varlığını ve bütünlüğünü bölmeye çalışanlarlar ilgili çok güzeL sözleri vardır onu benimsedim o doğrultuda giderim.

ve burda yani kk çok iyi arkadaşlarım oldu sirf ben böyle düşünüyorum tavır yapılıyor dukacım sen hainler yada başka şeyler yüklendi diyorsun ya bende olana şaşırdığım için yorumlarımı yapıyorum.

ha çözüm süresi yada başka şeyler zaten benim yada başka birinin şöyle olsun böyle olsunlarıyla olmuyor.BEN SADECE HDP söz sahibi olmasın bunu istiyorum.

Matmazelcim görüş ayrılıkları olabilir tabii herkesin hayata bakışı, fikirleri, düşünceleri farklı ben sana da görüşlerine de her zaman saygı duyarım.

Ben ne Kürt’üm ne Hdp’ye oy verdim. Ama bu seçim sonrası oluşan Hdp’ye oy verenlere yönelik vatan haini, bölücüler, teröristler vs tavırları o kadar rahatsız edici ve abartılı olmaya başladı ki zannedersin bu insanlar demokratik haklarını kullanmamış da insanlık suçu işlemiş. Hdp’ye oy vermenin birçok sebebi olabilir yazdım daha önce de görüşleri yakın gelmiştir, barış konusundaki tavırları samimi gelmiştir, stratejik hamle olabilir, olabilir de olabilir yani. İlla vatan haini, bölücü, terörist sevici olmak da gerekmiyor.

Kendini Hdp’ye oy veren bir Kürt’ün yerine koy lütfen. En iyi ihtimalle sabah akşam aslında onlar gibi düşünürsen seninle bir derdinin olmadığını söyleyen ama bu şekilde hakaretler yağdıran bir kitle var karşında. Ne tarafa yaklaşırsın? Yok saymak, baskı kurmak bir çözüm değil olmadığını gördük 30 yıldır. Mhp kesinlikle Hdp’yi muhatap almam, çözüm süreci falan da yok diyor. E peki ne istiyor o zaman bu konudaki tavrını anladık ama önerisi nedir diyorum ben de. Ya da siz de böyle düşünüyorsanız ne öneriyorsunuz? Hdp muhatap alınmasın ama ne yapılsın?

Valla biz kabul etsek de etmesek de Kürtler kendilerine lider olarak apoyu görüyor. Dolayısıyla bu da sürecin apo ile birlikte yönetilmesi demek.

40bin insanın katili ve bunlar içinde kürtler de var. her Kürt'e sordun mu apoyu lider olarak gördüğünü nereden biliyorsun? kürtlerin değil pkknın lideri! bu sitedeki yorumlara bile baksan kürt olup apodan nefret eden insanlar çok.

ben ne hakkı kaldı diye sordum cevap alamadım.

X