Demirtaş'ın gündemi Öcalan'ın serbest kalması

Sare Lavinya

En az 3 çocuk, Gökay & Aden & Kayra
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2015
5.988
9.571
Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan'ın İmralı'da kalmasının kendileri için kabul edilemez olduğunu söyledi.
Selahattin Demirtaş, İmralı'da tutuklu bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın serbest kalması için girişimde bulunacaklarının sinyalini verdi.

"BİZİM AÇIMIZDAN KABUL EDİLEMEZ"

"Ortadoğu’da kimsenin hayal bile edemeyeceği cesur fikirleri, o adadan dışarı çıkartıp, pratiğe dönüştürdü. Rojava’da devrime dönüştürdü. Şimdi böyle bir insanın bir tecrit altında, bir adada kalması bizim açımızdan kabul edilemez. Bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını istemek bizim açımızdan bir onur borcudur.

TÜRKİYE KAN DAVASI DUYGUSUNDAN ÇIKMALI
Dolayısıyla Türkiye toplumuna bu iyi anlatılırsa; bu bir kriminal vaka değil, kan davası değil. Türkiye halkları için de doğru siyasi tutum, bu kan davası duygusundan çıkmaktır. Bugün Türkiye, Suriye olmamışsa, Öcalan’ın Kürtlere sunduğu perspektif sayesindedir."

http://www.ensonhaber.com/selahattin-demirtasin-gundemi-ocalanin-serbest-kalmasi-2015-06-25.html

index.php

"Ortadoğu’da kimsenin hayal bile edemeyeceği cesur fikirleri, o adadan dışarı çıkartıp, pratiğe dönüştürdü. Rojava’da devrime dönüştürdü. Şimdi böyle bir insanın bir tecrit altında, bir adada kalması bizim açımızdan kabul edilemez. Bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını istemek bizim açımızdan bir onur borcudur. "

Askerlik görevini yerine getirirken şehit düşen kardeşlerimiz ve geride kalan yakınlarına , gazilerimize , vatanımıza kimsenin onur borcu yok mu ?

İstekleri bu zaten de bu kadar çabuk döküleceklerini tahmin etmiyordum.bismillah daha yeni adım attınız zihniyetinizi biliyoruz da bu kadar çabuk açığa vurmasaydınız keşke.

Bu kadar çabuk döküldükleri iyi olmuş. Erken seçimden sonra HDP nin oyları düşmezse, selo pıtırcık çok güzel vaatler sunuyor diyenlere karşı daha sansürsüz cevaplar verebileceğiz.
Selocum "bizim açımızdan kabul edilebilir"
Ay bi de bunu cumhurbaşkanı yapmak istiyorlardı. :KK70:

Beş parmağınparmağın beşi bir mi? Ne yorumu istiyorsun? Kimi neyle itham ediyorsun? Dilek Öcalanla ilgili konuda, amcasının fikirlerini benimsemesi yasal olarak suç değildir diyen bir arkadaş vardı, o yorumlasın bu tabloyu
o tabloyu arkadaşın buraya koyma sebebi chplileri hdpye oy vermiş gibi suçlayacakların önünü kesmekti sanırım