selam arkadaşlar. öncelikle size şunu belirtmeliyimki benim saçlarım mı tuhaf bilemiyorum mesela herkese yarayan o mucizevi kürlerin hiç biri bende işe yaramadı
bende kendi saçımın doktoru olıyım dedim. en azından benim saçımın yapısında olan arkadaşlar fikir alsın istedim umarım işinize yarar. :26: hadi saçlarımı analiz edelim
SAÇ TİPİM NASILDI: ince telli ve boyalı, oryalle açılmış, çabuk uzamayı sevmeyen, çabuk kırılan, kendi şekli olmayan, fön maşa düzleştiriciden bol bol nasibini almış. bide üstüne saç spreyleri falan boca edilmiş en sonunda yolunmuş, kırılmış darılmış bir saçtı (bakıyorumda saçım çok haklıymış ne eziyetler etmişim
) ha bu arada bu sacı uzatıcam diye saçımı en son şubat 2011 de kestirmiştim
(uzasında nasıl uzarsa uzasın mantığı)
NELER YAPTIM VE MEMNUN KALDIM :
arkadaşlar şunu belirtiyim ben bakımlara yeni başladım 1,5-2 aya yakın oldu ama inanın etkisini çok gördüm çok fazla birşey yapmama rağmen
-öncelikle saçımı kestirdim
ohh iyikide yapmışım. bakın kızlar kuaförüm şunu dedi '' saçlarının sağlıklı uzaması ve nefes alması için öncelikle kırıklardan kurtulmalısın. sana şöyle bir örnek veriyim nasıl trafikte öndeki araçlar gitmezse trafik akmaz ve oldugu yerde tıkanır yada cok yavaşlar saçlarındakide aynı mantık..kırıklar sacının uzamasını engeller'' dedi vee banada cok mantıklı geldi
-tatilde oldugum için fön maşa, düzleştirici, sprey falan hiç kullanmadım
-sonra hemen bunun akabinde tatile gidecegim ve denize bol bol girip her gün duş alacagım için şampuanımdaki kimyasalları azaltmak mantığıyla çam terebentin koydum. valla göz kararı koydum gayette sulu oldu ama bi zararıda olmadı ( gecen senede kullanmıştım ve o zaman hiçbir faydasını görememiştim)
-sadece haftada bir badem ve susam yağını karıştırıp kafama sürüp streçleyip en az bir saat beklettim (saçlarım boyadan ötürü kuru oldugu için ve denizde extra kurutacağı için nemlenmesini sağlamak istedim) (bazen aklıma gelirse bu karışıma zeytinyağda koydum)
-banyodan sonra saçımı bide tararken yıpratmamak için sarıkızın boyalı saçlar için fön suyunu kullandım ( ben her gün duş aldığım için her gün kullandım) böylelikle saçlarım çok kolay tarandı .
-ve bazı günler denize giderken, bazı günlerde evde öylesine oturuken özetle aklıma geldikçe
avonun bademli saç balsamını saç uçlarıma yedirdim ( amaç gene nem artsın )
arkadaşlar yaptıklarım sadece bu kadar ve saçlarım o kadar canlı o kadar sağlıklı ki. ve benim uzamıyo dediğim saçlarıma herkes daha yeni kestirdin ne kadar çabuk uzadılar diyo..inanın bu cümleleri hayatta en son benim saçlarım duyacak zannederdim.
GELELİM BENİM SAÇLARIMA HAYRI DOKUNMAYAN KÜRLERE :
- sarımsaklı şampuan
-sinamekili kür (ama ben sadece 5 kez uygulamıştım)
-ve gecen sene istikrarsız bir şekilde yapmaya çalıştıgım lavanta kürü ( ama gene yapmayı düşünüyorum acıkcası zaten lavanta cok faydalı bide düzenli deniyim
)
PEKİ NELER YAPMAYI DENEYECEĞİM VE NELERE DEVAM EDECEĞİM
- Çam terebentnli şampuanı sürekli kullanmıcam..çünkü bir süre sonra saçlarımda alışkanlık yapıp işlevini yitirmesini istemiyorum..hatta elseve arginine direnç aldım onu ve serumunu kullanıcam bayramdan sonra
- kesinlikle badem ve susam yagı karışımıma her hafta devam edicam. sadece arada bir hafta falan dinlenmeye bırakmayı düşünüyorum bazen
-birde bir blogda okuduğum saç bakım kürünüde tatilden tam olarak döndükten sonra ayda bir uyguluycam..şöyle bir kür saç kremi, saç maskesi ve durulanmayan saç kremini karıştırıp saç diplerimiz hariç kulak hizasından sürüyoruz. ve bekletiyoruz. bekletirken sacımıza fön tutuyoruz yada sıcak havlu sarıyoruz
- saç açıcı fön sularına devam..benm sarıkız bitmek üzere sanırım gliss alıcam her yerde var cok rahat bulunuyo
-tabiki balsamımı aldıgım serumları falan bir köşede değil saçımda bekletmeyi düşünüyorum
arkadaşlar sadece bunları yaptım ama inanın saçlarım cok canlandı..sanırım en etkili şey saçımı kestirmek oldu. daha sonra nem kazandırmaya çalıştım. umarım sizde kendi saçınıza uygun bakımları bulabilirsiniz. yeni bir şeyler deneyip memnun kalırsam paylaşıcam arkadaşlar. şimdilik bu kdar