Saç Uzatma Yöntemleri deneyimlerim :))

sekizpapatya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
21
0
36
Tekirdağ
arkadaşlar geçen sene saçlarım yandı ve kestirmek zorunda kaldım sonra baya bi kompleks yaptım uzasın diye denemediğim şey kalmadı. şuan tam olarak istediğim kadar değil ama yinede büyük başarı var ortada. çünkü kestirdiğimde saçlarım omuzlarıma bile düşmüyordu şuan göğüslerimin baya altında göbek deliğime yakın. deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim ben saçlarmı sürekli toplardım kısa diye hiç salmazdım sonra saçlarım çok dökülmeye ve kırılmaya başladı bende araştırdım bunu. kesinlikle saçlarınızı toplamayın boyutu ne olursa olsun çünkü saç kökleri hava almadığından saç uzamıyo ben üstten topuz yapardım bundan bahsediyorum ama örmek veya at kuyruğu yapmak böyle değil çünkü bunlar saçı güçlendiriyo ve dökülmesini önlüyo toplıycaksanız bile bu şekile yapın. çok önemli bişey daha var saçlarınız yağlı olsun yeterki kuru olmasın! saç kuru olduğunda çok fazla kırılır. yağı karışımlar kullanın o olmasa bile güçlü bi saç kremi kullanın. saçlarınızı sürekli taramayın unutmayın yumuşak saç dolaşmaz dolaşsa bile elinizle ayırabilirsiniz ama tarak saçı çok fazla kırar. illa taramanız gerekiyo ise uçlardan taramaya başlayın uçları açın sonra üstleri tarayın böyle olunca saç uçları kırılmaz. Saçınızın doğal haliyle barışık olun! herkezin yüz şekline göre bi saç şekli vardır yaratılıştan yani. ve insana en çok yakışan kendi saç şeklidir dalgalıysa dalgalı düzse düz. sürekli saçınıza düzleştirip maşa yapıp eziyet etmeyin yani. düzleştirici yerine fön tercih edin bunun nedeni düzleştirici saçı iki taraftan sıkıştırıp hava alamsını engellediğinden dolayı saçı yakar. ama fönde hava ile temas vardır kırılma olasılığı azalır. sürekli saçlarınızı kestirmeyin hemen kırıldı diye kestirmeyin. sağlıklı saç daha çabuk uzar evet ama saçın omuzlara kadar kısmı canlıdır geri kalan kısmı cansızdır yani saçınız bu miktardan uzunsa kestirmenin pekte faydası olmıyaktır. bunların haricinde baş derinize masaj yapın gerçekten uzamasına çok yarımcı oluyo. sarımsaklı şampuanı kesinlikle tavsiye ederim çünkü benim saçımı bu zamana kadar asıl uzatan formul o. çam terabentin vede ısırgan otuda çok iyi . şakkıdı saçınıza düz modeller tercih edin v modelini pek tavsiye etmiyorum çünkü saçınız bi miktar uzasa bile önlerinizdeki saçlarınız kısa olduğundan saçınız kısa gözükücektir.(benim yaptığım en büyük yanlışlardan bi tanesi) inş. yararlı bilgiler verebilmişimdir. size iyi uzatmalar opuyorumnanaktan

paylaşım için teşekkürler canım
çok doğru yazmışsın
'V' şeklinde kestirmek benim de en büyük hatamdı ve ben de sarımsaklı şampuanı çok severek kullanıyorum

yazın terledikçe kokar canım
o yüzden yazın kullanmanı tavsiye etmem

kışın kullanıyorum ben
ıslakken kokuyor ama tamamen kuruyunca kesinlikle koku kalmıyor

ayrıca banyoda 1 kere sarımsaklı şampuan ile yıkadıktan sonra da 1 kere sarımsaksız şampuan ile yıkıyorum
daha sonra kovanın içindeki durulama suyuna 1 çorba kaşığı elma sirkesi ekliyorum

önce o su ile duruluyorum saçımı
sonra da normal soğuk su ile duruluyorum

bunların faydasını da açıklıyım
elma sirkesi sarımsak kokusunu hafifletir

saça parlaklık verir
kepeği önler

sonra soğuk su ile durulamak da saç köklerinde kan dolaşımını hızlandırır
bu da saçı güçlendirir hızlı uzamasını sağlar

ben surekli yagli karisim yapmiyorum ve nerdeyse 1 yildir hiç duzlestirici kullanmiyorum saçlarimi bende topuz yapiodum hep nese bundan sonra orerim sagol bu yararli bilgi için =)

benim kardeşimin saçları nerdeyse poposunu aştı harika saçları var o bay kürler yaptı 2yılda uzadı bu yazdıgın bilgiler çok doru çok tşkrlr bnm saçlarımm hep toplu hep topuz saçım uzamıyoo kardşm ise hep at kuyrugu yapar ve saçını 3gundebir yıkar vucudunu yıkar sadecee heralde ondan uzuyo

kızlar ben elma sırkesını şapuana ekleyıp bi miktar karıstırdım.yanı unutmıyım dıye.bu durumda her banyomda kullanıyorum.bu şekılde faydası olurmukı.bide çamterebentı eklıyım dıyorum aynı şişeye.acaba birbirinin etkısını yok edermı dıye düşünmeye basladımn...:uhm:

aynılarını yasadım coğu yazdıklarının sac kısa diye toplama olayını da iki gün önce farkettim saçım çok hızlı uzar normalde bi süredir uzamıyo gibi gelmişti ve dökülmeye baslamıstı örüp cıkmaya baslamıstım dısarı cok haklısın soylediğin seylerde

* Doro rica ederim canım etkili olduysam ne mutlu evet bende biran önce biraz daha uzasın dümdüz kestiricem :1: ama ben sarımlaklı şampuanı sürekli kullanıyorum çam terabentini biraz fazla koyduğunda kokusunu bastırıyor ve ağır kokulu bi şampuan kullanıyorum hiç koku kalmıyo :))
*elma sirkesinin saçı parlatma özelliği var papatya suyu gibi düşün oda parlatarak rengini açıyo.
*ozimelis daha önce hiç kullanmadım genelde son durulama suyuna katılır diye biliyorum yinede şampuanının içine pek fazla koyma derim canım çünkü asit saç köklerine zarar verebilir.
*epitres evet canım bende sonradan farkettim ve toplamamaya başladım bende örüyorum şimdi.

Sarimsakli sampuani bende denedim bi süre önce ve inanilmaz cok saclarim dökülmeye basladi. biraktim 3 ayda anca kesildi dökülme. 3 ayda zor toparladi saclarim kendini :(( Tekrar denemeyede cesaretim yok, ayni sorunu yasamayi bir kez daha göze alamiyorum :(Hatta o dönemlerde bu yüzden doktora bile gittim. Doktor, sarimsak herkeze iyi gelmez, bagzilarina iyi gelirken bagzilarinda da sac döker dedi. hatta sarimsakli sampuan topiginde baska bir arkadasimizda yazmisti. Kuaförü demis onada, "sarimsak herkeze iyi gelmez, saclari dökede bilir" diye.
Bu yüzdn malesef koca 1 litrelik sampuanda cöpe gitti :))
Sarimsakli sampuanla esit uzatan baska bir yöntem var mi sampuana koyabilecegim? (camterebentin, badem yagi, yilan yagi, zeytin yagi) demeyin bunlalri hep denedim, sonuc : yine ayda 1 cm uzayan saclar... :)

hmm olabilir canım doktor dediyse haklıdır tabikide :( üzüldüm adına :( entele otu iyi geliyo diyolar ama kullanmadım zehirli diye gözüme falan kaçar diye cesaret edemedim ısırgan otuda iyidir çok eskilerden gelen bi yöntemdir :)

hmm olabilir canım doktor dediyse haklıdır tabikide :( üzüldüm adına :( entele otu iyi geliyo diyolar ama kullanmadım zehirli diye gözüme falan kaçar diye cesaret edemedim ısırgan otuda iyidir çok eskilerden gelen bi yöntemdir :)

Entele otunu bende duydum, cok uzatiyormus ama evet seninde dedigin gibi zehirli bir otmus ve bagzi yerlerde satisi bile yasaklanmis.
isirgan otuna gelince onuda denedim ama bi ise yaramadi malesef :(

Ya kafam karisti iyiceee :bbo:
Senin sac uzatmak icin püf noktalarini okuduktan sonra saclarimi toplamamaya, hep daganik kendi halinde gezeyim diyordum (hep toplu gezen biriydim, cok dïküluyor diye.. belkide topladigim icin dökülüyordu) Simdi baska bir sitenin birinde okudum ki : Saclariniz daganik dolasmayin, toplayin, daganik olan saclarin uclari daha cabuk kirilir catallasir.. yaziyor :bbo:

Sürekli toplu duran, gec uzayan ve dökülen saclar mi :uhm:
Yoksa sirf kirilmasin diye sürekli toplamayi mi tercih edecegiz sasirdim valla :uhm::uhm:
sonucta uzamasi icin kirilmasinada engel olmamiz gerekiyor.. ve daganik kalmasi daha cok kiriyorsa toplamamiz gerekiyor.. e toplayincada gec uzuyorsa..kafamçokkarıştı

slm kızlar benim saçlarımda uzamıyo artık biara çok hızlı uzadı ve durdu çamterebentin kullanıyodum ama sanki oda yüzümde kıllanma yaptı yani faüllerimin olduğu yerler bende kestim artık kullanmadım arada bizeytinyağını ısıtıp diplere ucuna sürüyorum başkada bişi yapmıyorum sirkeyi deniyorum ama çok hızlı ve etkli biçözüm arıyorum inş buluruz böle biçözüm...

ben saçlarimi hep tepeden toplarim topuz yaparim ondekileride tel tokayla tuttururum hiç yuzume degmesin diye ama benim saçlarim çok uzuyo daha yeni dokulmeye baslamisti burda sarimsakla ilgili yaziyi okuyunca bende sarimsak yagi kullaniyorum baska yaglarla birlikte neyse artik onu kullanmiyim benim saçlarim hep uzundu gerçi ilk defa bu kadar uzun ama hiç dokulmezdi :S yeni yeni bole oldu bende havalardan ve saçlarim çok uzadi diye dusunuyodum :S

Sarimsaktan olabilir canim. Bide sarimsaksiz dene.
Benimde normal dökülmenin disinda dökülmezdi ama sarimsakla hic abartmiyorum rahat günde 200-300 tel saclarim dökülmeye baslamisti (günde 100 tel'e kadar normal diyorlar)

Son düzenleme:
*aaabf canım saç toplandığında saç kökleri hava almaz ve saç uzamaz vede dağınık topladığımız için saç karışıyo birbirne giriyo böyle oluncada kırılıyo ve saçlar karıştığı için dökülüyo bence kesinlikle toplanmamalı ama bu havadada pek mümkün olamıyo tabi :/ yinede örmeyi falan dene aradaki farkı kendin gör çünkü saçımı topladığımda benimkisi çok dökülüyo.
*fatale canım kes bide öyle dene doktor yarıyamıyıcağını söylemiş çünkü :/ toplamamaya özen göster derim ikisinide dene hangisinden döküldüğünü zamanla anlarsın zaten :)

sarımsak mucize gibi bi bitki ama herkezde aynı etkiyi gösttermıyo
bn 1 hafta kulladım normalde hiç dökülme yokken acayip dökülmeye başladı
en başta yıpranmış saçlar dkülüyo sandım ama saçımı tararken nasıl geliyodu çok kötü oldum hemn bıraktım
allahıma şükür şimdi dökülme durdu
gece yatarken 1 diş yutayım dedim bnm tansiyon düşüktr iyice düşürdü
ben çok faydalı bi bitki olduğuna inanıyorum ama dedğiğim gbi kimi insanda ters etki yapabiliyo

*aaabf canım saç toplandığında saç kökleri hava almaz ve saç uzamaz vede dağınık topladığımız için saç karışıyo birbirne giriyo böyle oluncada kırılıyo ve saçlar karıştığı için dökülüyo bence kesinlikle toplanmamalı ama bu havadada pek mümkün olamıyo tabi :/ yinede örmeyi falan dene aradaki farkı kendin gör çünkü saçımı topladığımda benimkisi çok dökülüyo.
*fatale canım kes bide öyle dene doktor yarıyamıyıcağını söylemiş çünkü :/ toplamamaya özen göster derim ikisinide dene hangisinden döküldüğünü zamanla anlarsın zaten :)

Tamam canim tsk ederim ilgilendigin icin opuyorumnanaktan

Back
X