deneyimli anneler,anne adaylari..

puffuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
698
494
53
Ablalarim kardeslerim 14 haftalik hamileyim.. malumunuz ilk uc ay yeterli beslendigimi dusunmuyorum.. size bir kac sorum olcak
bebisim 3 aydan sonra mi kilo almaya basliyor ?
onun kilo almasi icin sagligi icin kesinlikle tuket dediginiz besinler var mi ?
dr unuzun size yiyecek icecek konusunda nelere dikkat etmeniz gerektigini soyledi..
ne kadar bilgi o kadar guzel hamilelik diye dusunuyorum bi el ati verin gari kizimla bana yardimci olursaniz seviniriz teyzeleri:KK46::KK46::KK46::anneadayı:

Ablalarim kardeslerim 14 haftalik hamileyim.. malumunuz ilk uc ay yeterli beslendigimi dusunmuyorum.. size bir kac sorum olcak
dr unuzun size yiyecek icecek konusunda nelere dikkat etmeniz gerektigini soyledi..
ne kadar bilgi o kadar guzel hamilelik diye dusunuyorum bi el ati verin gari kizimla bana yardimci olursaniz seviniriz teyzeleri:KK46::KK46::KK46::anneadayı:
Çok yerinde bir soru bende 5 haftalık hamileyim bizi aydınlatan ablalarimiz olur inşallah Allah evlatlarımızi sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin

Canim bende 10 haftalik hamileyim allah hepimize saglikli evlatlar versin....:dua:
Proteine agirlik vermek lazim özellikle benim gibi kanda creatinini dusuk olanlar icin... Yogurt ayran tuketin... Kalsiyum sart. Hem bebegin kemik gelisimi hemde bizim icin dislerimiz bize her daim lazim....
2.5 3 lt su...
Cig badem ceviz findik azi yarar cogu zarar...
Ve tabiki balik izgara yada bugulama dicem ama bazi baliklarda kizarmis harika oluyor....
Tabi sebze meyve....
Sebze bende pek yok ama salata yiyorum bol bol....
Tatli tavsiye etmiyor dr lar... Ama can cektimiiiii :kk77::halay:
Cay kahve cok icmeyin...
Bende gunde 1-2 bardak kahve nescafe ve turk kahvesi....
Ve cay tiryakisi olarak çay iciyorum ama daha acik daha az ve limonlu ve sekersiz...
Gazli icecek icmemek en guzeli ama balikla ayran gitmiyor...
Maden suyu tuketim aromalilari guzel ama sadesi daha saglikli digerleri sekerli....

Ben beslenme uzmanina gittim.ana ogun ara ogun mutlaka olacak.corba tam bugday ekmek ,yagsiz salata,yogurt,et tavuk balik...pilav vrrmedi bana.olculu porsiyon.ara ogunlerde taze meyve ikindi araogun kuru uzum kuru kayisi ceviz,ceviz mutlaka dedi.gece yatarken meyve yaninda 2 kasik yogurt meyvenin sekeri icin yogurt duzenliyirmus.gece boyu aclik sekerin dusmesin diye.hazir gidalardan uxakkkkkk uzakkkkk cokkkkk uzakkkkkk.su onemli.bayram girdi araya benim olculer kacti .kendime gelmem lazim

3 ana öğün 3 ara öğün şart ara öğünlerde fındık ceviz kayısı meyve 4 veye 5 tane bisküvi yanında yoğurt şart tabi bunların hepsini bir öğünde değil 3 e bölerek süt yumurta peynir kesin kahvaltıda olucak su kesinlikle bol için ızgara yemeye çalışın yağlı ve hazır gıdalardan uzak oynayın çorba için ekmek yemiyorsaniz makarna pilav yiyin size son bilgi ayva yiyenin çocuğu güzel olur derler

Tatlım bebek ilk 6 ay oluncaya kadar yarım kilo anca oluyor 6 aydan sonra hemen hemen her ay 1 kilo kadar büyüyor

Tesekkur ederim kizlarrr ilginiz icin duyduklarimdan cok farkli seyler degil demek ki ayni sekilde tam gaz devam :) 3 ara 3 ana ogun yapamiyorum ben ana ogun olarak iki ogun yiyebiliyorum onun disinda git gel atistirmalik :)

Muz kaşar ye bebişe kilo yapıyor balık mutlaka

Bana doktorum sadece hazır meyve suyu ve sakatat yasak demişti onun dışında canım ne çekerse onu yedim :) 37 haftada 2800 dogdu oglum

Bana doktorum sadece hazır meyve suyu ve sakatat yasak demişti onun dışında canım ne çekerse onu yedim :) 37 haftada 2800 dogdu oglum
masallah darisi basimiza :) benim dr da kola ve kahve yasak dedi sadece kolayi icmiyorum ama kahveyi arada kacamak yapiyorum napim :) meyve suyu falan cikardim hayatimdan :) hamile kalmadan once pimpirikli olmam ya falan diyodum sorumlulugu alinca insan rahat edemiyo ya icindeki can sonucta:)

masallah darisi basimiza :) benim dr da kola ve kahve yasak dedi sadece kolayi icmiyorum ama kahveyi arada kacamak yapiyorum napim :) meyve suyu falan cikardim hayatimdan :) hamile kalmadan once pimpirikli olmam ya falan diyodum sorumlulugu alinca insan rahat edemiyo ya icindeki can sonucta:)

Ben de hamile kalmadan önce hamile olursam çok sağlıklı beslenirim diyordum düşündüğüm gibi olmadı. Yeri geldi canım cips istedi yedim, yeri geldi yemek pişiremedim dışardan söyledik... zaten c vitamini hariç senin vücudunda depolandığı için sen birşey yemesende bebek senden besleniyor. Aslında hamileyken yediklerimiz kendimize fayda sağlıyor yani :)

Ben de hamile kalmadan önce hamile olursam çok sağlıklı beslenirim diyordum düşündüğüm gibi olmadı. Yeri geldi canım cips istedi yedim, yeri geldi yemek pişiremedim dışardan söyledik... zaten c vitamini hariç senin vücudunda depolandığı için sen birşey yemesende bebek senden besleniyor. Aslında hamileyken yediklerimiz kendimize fayda sağlıyor yani :)
zararli seylerde bebise gecebiliyo ama ... saglikli sihhatli bi dogsaydi kuzucuk rahat etcem

Back
X