Deneyimli anneler bakarmısınız?

Değil valla artık Yoruldum yemez diye uğraşasım bile gelmiyo dışardan gören de dayıyosun mamayı diyo

Yani uğraşacak ne var ki?
Şimdi kalkıp ceviz büyüklüğünde bir kıymadan köfte yapacağım oğluma kadar ve o da muhtemelen mıncıklayıp yere atacak, biliyorum ama yapıyorum deniyorum.
Diş dönemi, atak dönemi böyle geçer.
İstemiyorsa zorlamayın.
Boşa uğraşıyorum diyorsanız daha basit şeyler yapın, hurma kayısı falan verin eline.

Blw uygulayabilirsiniz, belki daha çok yer o zaman.

Çok blenderdan geçirip direk püre yapma canım, biraz pütürlü olsun, pütürlü gıdaya da alışsın, sonra ilerde pütürlü gıdaya alışmaları, çiğnemeyi öğrenmeleri zor oluyor
Deneyimli anne ... Kontrolümüze daha var. Bebeğim 8. Ayına girecek fakat bizimki muzun pütürlü oluşundan bile midesi bulanıyor... Var mı önereceğiniz bişey :) ?

Kilosunda bir şey Yok da danone falan yemez zaten

Dişten yemiyordur zaten şu ara

Bazı çorbayı içiyor demişsin onları yap hep gerekirse bir dönem hep aynı şeyleri yesin önemli değil. Bu durum geçici unutma

Muhallebi dene bir de onu yer belki

Oyna yor biraz onu gıdıkla falan sonra yıka uyur ya uyumuyor mu

Evi iyice havalandır temiz hava girsin
Sende çıkar temiz havaya uyur

Deneyimli anne ... Kontrolümüze daha var. Bebeğim 8. Ayına girecek fakat bizimki muzun pütürlü oluşundan bile midesi bulanıyor... Var mı önereceğiniz bişey :) ?
Canım benim son numara da 9 ayı bitirmek üzere. Çok olmasa da bazen pütürü öğürmeye çalışıyor, ama ben alışşın diye yediriyorum, şimdi epey çiğnemeyi öğrendi, dişi olmasa da damakları arasında ezip yutuyor. Dr 6-8 ay arası alışmazsa o dönemi kaçırırsa , sonra pütürlü gıdaya alışması, yutmayı öğrenmesi zor olur , gecikir diyor. Yanağın iç yüzüne doğru gıdayı verin çiğnemeyi , diliyle çevirmeyi öğrensin, ısrarla deneyin demişti, ama gerek kalmadı şükür.

9,5 aylık olan oğlumda da diş çıkarmadan dolayı huzursuzluk ve yeme problemi vardı.Lakin o dişler çıkana kadar sabır göstereceğiz annesi başka çaresi yok.Kimbilir nasılda zorlanıyordur kuzucuk.
Sabahları kahvaltı yaptırıyorum ben.Genelde oyun oynayarak yediriyorum.
Kızım 4,5 yaşında o da diş döneminde böyle olurdu.Sevmediği yiyeceklere ısrar etmedim ilk denemede.İkinci denemelerde şarkı uydurdum o yiyecekle ilgili.Ehem ehemmm kivi şarkım var mesela;
Kiv kiv kivişkooooo
Yeşilsin sen kivişko
Tatlısın sen kivişkoooo
Çok hoşuna gitmiştir böyle yapmam.Deneyin

Canım benim son numara da 9 ayı bitirmek üzere. Çok olmasa da bazen pütürü öğürmeye çalışıyor, ama ben alışşın diye yediriyorum, şimdi epey çiğnemeyi öğrendi, dişi olmasa da damakları arasında ezip yutuyor. Dr 6-8 ay arası alışmazsa o dönemi kaçırırsa , sonra pütürlü gıdaya alışması, yutmayı öğrenmesi zor olur , gecikir diyor. Yanağın iç yüzüne doğru gıdayı verin çiğnemeyi , diliyle çevirmeyi öğrensin, ısrarla deneyin demişti, ama gerek kalmadı şükür.
Teşekkür ederim.. bende öğürme geldiği zaman sevdiği şarkıyı söylemeye başlıyorum bilmiyorum ne kadar etkili oluyor fakat bir anlık unutuyor. Demekki öğürme olağan bişey. Teşekkür ederim :KK19:

Ailenden yardım isteyebilirsin çocuk bakımı ağır geliyor demek ki bu kadar stres ne sana nede bebeğine fayda. Yani yazdıkların bende hem kendine hem de bebeğe şiddet uyguluyorsun gibi geldi yani yemediği zaman vurmak gibi. Yani bana öyle geldi öyle olmayabilir. Ama çocuk bakımı cidden hem fiziken hem de zihinsel olarak zor birşey sinirlendiğinde öfkeni başka birşeye yönlendir. Uzaklaş pencereyi aç derin nefes al. Egzama stresten de olabilir 9 aylık bebek de stres ve üzüntü yaşayabilir. Sakinleşmeye çalış.

Benim danam 3 yasinda hala yediremiyorum , ne yapayım yemeyi sevmiyor sanırım, az sakin ol sadece hemoglobine mı baktı bakmadysa detaylı baktt,
B12,ferittin, demir baglama , demir, troidlerine filan sakin ol ama anlamıyor kj bebe ne yapsın, benimki aksama kadar agliyor gece yatmak bilmiyor oluyor böyle çocuklar

ya ben çocuğu yemiyor içmiyor uyumuyor diye sinirlenen annelere zerre empati kuramıyorum,
ne bekliyordunuz, günde 3 öğün ağzını açıp her verdiğinizi yiyen, yat diyince yatıp kalk diyince kalkan bir pilli bebek mi?
hiçbir şey 9 aylık bir bebeğe bağırmak için bahane olamaz, düşünsenize onun hayatında güvendiği, sevdiği, huzur bulduğu tek kişi annesi ve o da sinirle avaz avaz bağırıyor, öfkeyle yaklaşıyor, o çocuğun korkusunu, hayal kırıklığını düşünebiliyor musunuz?
hastaysanız tedavi olun, yazık günah o yavrulara...

Doktorunuzu cok begendim.
Sizin stresinizin gecmesinin bircok sorunu cozeceginin farkinda ve bunu cozmek icin ugrasiyor. Gercekten takdir edilesi birisiymis.
Diger soruna gelince kani dusukse pek cok huzursuzluğu olur bebegin. Ilacini duzsnli verin diger sorunlar da gecer insallah.

Canım bana Kilosu az gelmedi yani,benim oğlum 13 aylık 10 kilo anca olmustır, çok da iştahlı.
Hiç zayıf diyen dr da olmadı.
Önemli olan sağlığı gücü kuvveti yerinde mi? Kan tahlilleri iyi çıksın, hareketli güçlü olsun yeter.
Sakin ol, mesela önüne ekmek ufağı yada oyalanacağı ne varsa koy, o onları mıncıklarken sende yedir bir yandan.
Bizim şıpa hasta bile olsa böyle yapınca yiyor .
Hatta bir o beni yediriyor, bir ben onu :D

Merhaba doktorun bana choriomon iki doz verdi kullanan varmi nasil kullaniliyor yardimci olabilecek bir anne adayi varmi sorarmisiniz

Eklentiler

• IMG_3534.webp
    IMG_3534.webp
    10,5 KB · Görüntüleme: 35
Back
X