• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Deneyimli anneler çocuk odası mı beşik mı?

Pamukpremsesss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2016
1.907
1.715
63
Öncelikle konumu nereye açacağımi bilemedim.
Ben ve eşim doğu görevi yapıyoruz.memleketimize ne zaman döneceğimiz belli değil.burdan başka bir yere de çıkabilir tayinimiz.evimiz kira.suan oda yönünden sıkıntımız yok.ama taşınma işleri olabilir diye kafam çok karıştı.
Anneler bana yol gösterir mısınız? Bebeğime beşik mı almalıyım yoksa çocuk odası mı yapmalıyım?
Tabiki çocuk odası yapmayı çok istiyorum ama bu tayin işleri kafamı çok karıştırıyor :( fikirleriniz neler ?

İlk 6 ay yanında yatar. Kendi beşiğinde tabiki. Sonra odasına geçirirsin. Yine beşik olur yatak olur orası sana kalmış.

Ben bebek odası yaptım, her şeyi düzenli iyi oldu. Memnunun gayet. Ama taşınmanız ne kadar sürecek? İlla taşınırken eşyalar yıpranıyor. Ama sonuçta kullanılmayacak hale de gelmiyor. Bir bebek odası ardarda iki çocuğu rahat büyütür, bence maddi durum müsaitse çile çekmeye değmez. Bebeklerin de bir sürü eşyası oluyor.

Ben ve eşim doğu görevi yapıyoruz.memleketimize ne zaman döneceğimiz belli değil.burdan başka bir yere de çıkabilir tayinimiz.evimiz kira.suan oda yönünden sıkıntımız yok.ama taşınma işleri olabilir diye kafam çok karıştı.
Anneler bana yol gösterir mısınız? Bebeğime beşik mı almalıyım yoksa çocuk odası mı yapmalıyım?
Tabiki çocuk odası yapmayı çok istiyorum ama bu tayin işleri kafamı çok karıştırıyor :KK43: fikirleriniz neler ?
odaya gerek yok bence ilk 1 yıl.

Ben park yatak aldım ilk. 6 aya yakın odamda park yatakta kaldı. Sonra kendi odasına geçirdim. Eğer 1 yıla yakın sürede taşınma durumunuz varsa park yatak ve evdeki gardropla idare edebilirsiniz.

Büyüyen beşik alabilirsiniz. Fazladan odaniz varsa birde sifoniyer. Bebeğin eşyası bezi, mendili çok oluyor.

Tabiki çocuk odası yapmayı çok istiyorum ama bu tayin işleri kafamı çok karıştırıyor :KK43: fikirleriniz neler ?

Deneyimli değilim ilk bebeğim olacak inşallah,ben oda aldım büyüyen beşik 13-15 yasa kadar kullana bilirsiniz .. bir dolap ve şifonyer öyle ayicikli böcekli bişey değil sade ve şık ileriki yaslarida hesaba katarak .. daha mantıklı geldi bana,yanımda 6 ay kalacağı içinde orta halli bir beşik aldım

Ben park yatak aldım ilk. 6 aya yakın odamda park yatakta kaldı. Sonra kendi odasına geçirdim. Eğer 1 yıla yakın sürede taşınma durumunuz varsa park yatak ve evdeki gardropla idare edebilirsiniz.
2 3 yıla taşınma durumu var.yani çocuk kendi odasına gectigind3 biz taşınabiliriz.

Deneyimli değilim ilk bebeğim olacak inşallah,ben oda aldım büyüyen beşik 13-15 yasa kadar kullana bilirsiniz .. bir dolap ve şifonyer öyle ayicikli böcekli bişey değil sade ve şık ileriki yaslarida hesaba katarak .. daha mantıklı geldi bana,yanımda 6 ay kalacağı içinde orta halli bir beşik aldım
Evet öyle oda almayı düşünüyorum bende sade beyaz.ilerde kız da olabilir bebeğim o da kullanır diyorum.sonradan taşınma durumları geliyor :( kafam allak bullak oluyor

Park yatak ( en büyüğünden) alın. İlk 6 ay gece yanınızda park yatağında sedir katında yatar. Madem eviniz kalıcı değil oda olarak değil de bir yatak birde alt açmalı şifönyer alın 6 aydan sonra yatağına geçer.
Park yatağı da sonra salona getirip alt kademede oyun bahçesi olarak kullanırsınız.
Ama o anne yanında kullanılan küçük beşikleri hiç tasviye etmem. Birde yatağa sıfır bitişebilenleri var hiç kullanışlı değil.

Evet öyle oda almayı düşünüyorum bende sade beyaz.ilerde kız da olabilir bebeğim o da kullanır diyorum.sonradan taşınma durumları geliyor :KK43: kafam allak bullak oluyor

Benim yatak odamda gömme dolap var yatak yastık ,eşimin bölümü,ve benim.bolumum .. başka dolap yok eşyayı çok sevmediğim için takım yok odamda ,bebegin eşyası giysi bez,ıvır zıvır hepsini koyacak yerim yok yer sorununuz yoksa en azından altı aylik olana kadar beklete bilirsiniz , ama yayinti ve dolap sorununu da göz önünde bulundurun ..

mobilya beşik(altı çekmeceli olanlardan) ve gardrop almıştım ben, tayin durumumuz var diye.. iyi ki de öyle yapmışım kurulurken eşyaların başında olamadık bir arkadaş ilgilendi ve 3 yıllık eşyalarımızın canına okunmuş resmen..

40 günlükken odasını ayırdım kızımın-tabi odalarımız karşılıklıydı ve odamdan döndüğünü bile anlayabiliyordum..
1 yaşını geçtiğinde o beşiğin korumalığı üst kademede olmasına rağmen bacağını sallandırınca altındaki çekmeceli bölümü marangoza kestirdim ve yer yatağı gibi bir yatak oldu.. 70*130 luk karyolayı de 1 buçuk yaşında beğenmeyince alçak olmasından ötürü bazasız bir karyola aldım.. şu an normal 90*190 karyolada yatıyor..

büyüyen beşikler büyük konumuna getirildiğinde o ilk güzel hâlleri kalmıyor bence, başlık kısmı fazla uzun kalıyor vs.

Ben odasina duvar boyunca gomme dolap yaptirdim,bir kismini esime gardirop olarak bir kismini da ogluma gardirop olarak kullaniyorum. Bir de park yatak aldim bitti gitti. Dogdugundan beridir park yatakta kendi odasinda yatiyor

Bizim kendi kıyafet vs. eşyalarımız bütün şifonyer ,komidin,dolabı doldurduğu için sadece beşik almak yetmeyecekti. E şifonyerle beşik almışken dolabınıda aldım. Odam zaten vardı boşta orayı kullanacağız inşallah. Ben 3 aylık olana kadar yanımda tutup sonra odasına geçirmeyi planlıyorum beşiğinide.

Back
X