• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Deneyimli anneler

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Kahvekokusu34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2016
1.718
1.067
133
Selam kizlar hayirli aksamlar. Benim 10 aylik bi evladim var. Hirilti oksuruk ve atesi vardi kac dr a gittiysemde hirilti bogazdan denildi 4 gundur halen gecmedi ilac olarak alerji damlasi balgam sokucu ve soguk alginligi srupulari veriyorum bu hiriltidan nasil kurtulur kizlar.

Bebeklerde öksürük birden bire kesilmemeli çok zararlı. İlaçları düzenli kullanın geçecektir.

Bizde işe yarayan tek şey ventolin ve cortair. Makineyle veriyoruz bronşlara inmesin diye. Tabi doktor vermedikçe kullanmayın.

Bir arkadaşımın bebeği de sürekli tedavi görmesine rağmen bronşit oluyordu. Antibiyotik bitince hemen tekrarlıyordu. Onun da hep öksürük ve hırıltı şikayeti vardı. En sonunda doktorun aklına inek sütü alerjisi gelmiş. Test yaptırdılar ve ileri derecede alerjisi çıktı bebeğin. İnek sütünün yanında başka şeylere de varmış alerjisi. Onları diyetinden çıkarınca rahatlamisti yavrucak. Bilmiyorum sizin durumla belki benzesiyordur

Gecmis olsun oncelikle
Bebek cok kucuk.. yoksa sogan ve zeytinyagi onerirdim..
Ben 1 yasi doldurunca iki cocugumu da bu sekilde iyilestirdim.
ikisine de bi kere antibiyotik kullanmadim cok sukur.
Esim hekim bu arada, istedigi ilaci yazabiliyor, ki zamaninda yazdi da ama denedigim hicbir sey bu kadsr etki etmedi.. zaten sogan dogal antibiyotik.

Hiç bir çocuğuma balgam söktürücü vermedim vermemde
Öksürük varsa bence burnunu açık tutun eğer burnunu açtıktan sonra da öksürük devam ediyorsa mutlaka doktora götürün
Ben olsam o ilaçların hiç birini kullanmam

Hiç bir çocuğuma balgam söktürücü vermedim vermemde
Öksürük varsa bence burnunu açık tutun eğer burnunu açtıktan sonra da öksürük devam ediyorsa mutlaka doktora götürün
Ben olsam o ilaçların hiç birini kullanmam
Mecburum ama daga kotu olur diye korkuyorum ilk bebegim burnunu temizlememe izin vermiyor cok agliyor

Gecmis olsun oncelikle
Bebek cok kucuk.. yoksa sogan ve zeytinyagi onerirdim..
Ben 1 yasi doldurunca iki cocugumu da bu sekilde iyilestirdim.
ikisine de bi kere antibiyotik kullanmadim cok sukur.
Esim hekim bu arada, istedigi ilaci yazabiliyor, ki zamaninda yazdi da ama denedigim hicbir sey bu kadsr etki etmedi.. zaten sogan dogal antibiyotik.
10 aylik canim denesem bir sey olmaz bence napiyosun soganla zeytin yagini

Bir arkadaşımın bebeği de sürekli tedavi görmesine rağmen bronşit oluyordu. Antibiyotik bitince hemen tekrarlıyordu. Onun da hep öksürük ve hırıltı şikayeti vardı. En sonunda doktorun aklına inek sütü alerjisi gelmiş. Test yaptırdılar ve ileri derecede alerjisi çıktı bebeğin. İnek sütünün yanında başka şeylere de varmış alerjisi. Onları diyetinden çıkarınca rahatlamisti yavrucak. Bilmiyorum sizin durumla belki benzesiyordur
Bende alerjiden supe ediyorim cunki egzmasi var ve cok beyaz tenli bir bebek aleji testini yapmak istiyorum.nasil,yapiliyo bi bilgim yok arasdirip yapmadirmayi dusunuyorim

Mecburum ama daga kotu olur diye korkuyorum ilk bebegim burnunu temizlememe izin vermiyor cok agliyor
Ağlata ağlata temizleyin
Otri bebe vardı fizyolojik serum sıkıp çekiyorduk onla
Burnunu temizlemezseniz ciğerlerine iner
Balgam söktürücü öksürüğü artırır
Biz büyüttük çocukları kocaman ettik dediğiniz ilaçların hiç birini kullanmadık eve bile sokmadık
Sizin çocuk basit bir grip geçiriyor bence

Ağlata ağlata temizleyin
Otri bebe vardı fizyolojik serum sıkıp çekiyorduk onla
Burnunu temizlemezseniz ciğerlerine iner
Balgam söktürücü öksürüğü artırır
Biz büyüttük dediğiniz ilaçların hiç birini kullanmadık eve bile sokmadık
Sizin çocuk basit bir grip geçiriyor bence
Buttun o okyanus sularnin markasini aldim otri bebe aglata aglata temizledim bi kac kez cok yipraniyor. Surekli hasta oluyordu bu aralar durmusdu daga olmuyodu yine basladi ve ust damagi.inanilmaz sismis disi patlamadi henuz oda agri yapiyor cok,uzuliyorum bu duruma ilacda vermek istemiyorim.ama daga kotu olmasindan korkyorim bide alerjik ola bilicegini soyledi bi dr

İ
Buttun o okyanus sularnin markasini aldim otri bebe aglata aglata temizledim bi kac kez cok yipraniyor. Surekli hasta oluyordu bu aralar durmusdu daga olmuyodu yine basladi ve ust damagi.inanilmaz sismis disi patlamadi henuz oda agri yapiyor cok,uzuliyorum bu duruma ilacda vermek istemiyorim.ama daga kotu olmasindan korkyorim bide alerjik ola bilicegini soyledi bi dr
Bir kaç kez temizleyince olmuyor sürekli temizleyeceksin
Ağrısı varsa ateş düşürücü vereceksin
Soğuk algınlığı ilacı verme bence
Eğer alerjik ise direk bronşite çevirirdi bir de ateş olmazdı
Yani ben olsam duş aldırır burnunu iyice açar bir ağrı kesici şurup içirip uyuturdum ilaç yerine ıhlamur elma çayı falan demler çocuğa içirmeye çalışırdım
Geçmiş olsun tekrar

İ

Bir kaç kez temizleyince olmuyor sürekli temizleyeceksin
Ağrısı varsa ateş düşürücü vereceksin
Soğuk algınlığı ilacı verme bence
Eğer alerjik ise direk bronşite çevirirdi bir de ateş olmazdı
Yani ben olsam duş aldırır burnunu iyice açar bir ağrı kesici şurup içirip uyuturdum ilaç yerine ıhlamur elma çayı falan demler çocuğa içirmeye çalışırdım
Geçmiş olsun tekrar
Cok tesekur ederim dediklerini dikate alicagim ben 22 yasindayim her kafadan bi ses cikiyo napcami sasiriyorum artik

Back
X