• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

deneyimli ev hanımları yardım..

Güler yüz tatlı dil zaten işin sırrı . Gelen sevilen biri ise ne kadar yorgun olsak da niye geldin , kalk git hadi suratı hoş olmaz :) Sevilmeyen biri ise biraz yapıyorum ne yalan söyleyeyim :rolleyes:

Evinde derli toplu olsun .

Yemek kolay .

Çorba ( ne istersen yap ama çorba olsun mutlaka , mercimek , yayla, düğün , şehriye . )
Ara sıcak olarak paçanga / avcı böreği benzeri bir börek yemeğe uygun oluyor .
Soğuk meze / zeytinyağlı da olmalı . Şuan mevsimi enginar çanakları yapabilirsin ya da portakallı kereviz .
Yoğurtlu salatan olabilir .
Çok uğraşırım diyorsun ara sıcaakta içli köfte , zeytinyağlıda kuru patlıcan dolma favorimdir.
Ana yemeğin et/balık/tavuk tercih edebilirsin . ( Fırında beşamelli tas kebabı , sebzeli fırın palamut , tavuk sarma ....vs )
Garnitürü patates püresi ya da fırında baharatlı patates olabilir. Pilavla beraber .
Tatlıda yemekten sonra hafif bir sütlü tatlı .

Daha ne olsun .

Enginar mevsimi değil ki şu an, nisan mayısta çıkar o... Ama kerevizin tam zamanı.

pilav yapabiliyorsan pilav (benim igrenc oluyor mesela) yoksa pure
sebzeler,et baharatlar salla firina guvec:)
patlican kozle yogurtla karistir susle ustunu
mercimek corbasi(cok basit)
tatli yapmak istemedigin icin meyve salatasi derdim ama dogulu aile agir yemekler vb dedigin icin onlara gelmez pek,hazir al gec
marketten bir iki meze icli kofte sarma
oldu bitti iste,,maksat gonuller bir olsun,saygi daim olsun:)))

Menüler için güzel öneriler var ama en önemli önerim şu olacak: Daha önce yapmadığın bir şeyi yapma. Deney yapmak için hç uygun bir olay değil. Kendimden biliyorum :halay:
çok mantıklı normalde denesen çok güzel olur misafir geldiğinde denesen hep bi tarafı tutmaz ya dibine kadar yaşayanlardanım :KK33:

:olamaz:Aaahhhhh kurtarın Beni bu yemek işlerinden ev işlerinden ne hevesim var ne becerim:KK12:

kuzu gerdan ,

nohutlu pirinç pilavı

salata ,acılıezme ( dogulu dedigin için )

tatlıyıda dışarıdan al ,

kuzu gerdan yapmak dolam yapmaktan daha kolay buna garanti veririm , sakın gö<ünde büyütme

evet kremalı patates farklı oldu bunu yapablirim arkadaşım teşekkürler bu yazdıklarınızı düşünüp kafamda bi menü olşturucam bast ve güzel olanlarını :KK9:

Benim kayinvalidem Karadenizli, kendi mutfağı hariç pek sevmez. Ben egeliyim ama o zeytinyağlı yemek sevmez mesela. Ama buna bayılıyorlar ailcek.
Her gidisimde illa yaptırır.
Sevmeyen gormedim daha
Mutlaka yap.

Kayinvalide becerikli olabilir, sen olmak zorunda değilsin. Önce bunu bir kabullen...

En iyi yaptığın yemeği yapabilirsin.

Ama ben evde misafir ağırlayacaksam genelde balık söylerim. Pisirir getirirler. Hem ev korkmaz hem balık menüsü güzel görünür göze hem de ben yorumlamış olurum ki bu da misafirimle daha verimli zaman geçirmem için şart. Yanına salata meze yaptım mı tamamdır. Gelen de bi zahmet tatlı alır gelir, eli boş gelmez. Benim en kolay ve keyifli menüm bu.

Bazen de eğer canım isterse et menüsü yaparım. Değişik bir pilav, patates puresi ve biftek. Migrosta soslu biftekler var çok lezzetli. Yağsız tavada ya da ızgarada 15 dakikada hazır. Yanına çorba, salata, bir minik zeytinyağlı al sana mis gibi yemek.

Misafir ağırlarken benim için en önemli şey misafirle vakit geçirmek. O insanlar yemek yeme amacıyla değil birlikte zaman geçirme sosyalleşme amacıyla geliyorlar evinize. Yemek işin bonusu. O yüzden mutfak salon arası mekik dokuyan, sürekli servis yapan, koyan kaldıran, düzelten, yerleştiren bir ev sahibi olmam asla. Önemli olan sohbet muhabbettir benim için. Misafirliğe gittigimde de aynı şeyi beklerim.

Haklısınız ama gelen arkadaşlarım vs olsa bende sizin gibi düşünürdüm ilk defa kv geleceği için özenmemiş kendi pişirmemiş demesin diye bu uğraşım..

Haklısınız ama gelen arkadaşlarım vs olsa bende sizin gibi düşünürdüm ilk defa kv geleceği için özenmemiş kendi pişirmemiş demesin diye bu uğraşım..

O zaman bir fırın yemeği ya da dediğim gibi soslu biftek. Sen yapmış olursun.

Bu arada hazır patates pureleri dehşet lezzetli ve hazır olduğunu kimsecikler anlayamaz. Beş dakikada da hazırlanıyor. Şimdi olmasa bile aklında bulunsun bu. Tembel ev hanımından tembellere uygun tavsiyeler. ;)

Evin temiz olsun. Güler yüzlü ol. Son olarak misafir geldiğinde masan dahi hazır olsun.

Menü de şöyle olabilir. Hepsi basit tarifler zaten.

Ezogelin çorba (at mercimeği pirinci suya haşla, blenderdan geçir, ayrı bir yerde yağ salça baharat Kavur ekle gitsin)
Et sote, patates püresi. Ya da hünkar beğendi. Hangisi kolayına gelirse.( Ben patates püresine üşeniyorum mesela blenderdan geçirimince yapış yapış oluyor.)
Pirinç pilavı. İstersen mısırlı ya da garnitürlü olsun. (Pilavım kötü oluyor dersen sırf arpa şehriyeden sebzeli bol baharatlı pilav yap. Risksiz)
Paçanga böreği. (Zaten basit şey.)
Barbunya pilaki al ya da zeytinyağlı taze fasulye yap.
Ortaya yeşil salata.
İki tane soğuk mezemsi salata. Hünkarbeğendi yapmazsan patlıcan salatası, yaparsan patates topları. (Patatesi havucu haşla, ince bulguru ıslatıp koy, dereotu doğra top top yap) diğeri de kırmızı biber ya da semizotunu sarımsaklı yoğurtla karıştır.
Tatlıyı da hazır da alabilirsin. Gül tatlısı var şerbetli o da basit.

Şimdi kısa sürede bunları nasıl yapacağına gelirsek, zeytinyağlılar ve çorba önceki günden kalınca nedense tadı daha iyi oluyor. Gelecekleri gün öğlen eti ve tatlıyı yaparsın. Akşamüstü püreyi ya da beğendiyi. O arada böreği hazırlarsın. Gelmelerine yakın kızaracak. Sonra salatalar ve soğuklar.

Hem basit hem doyurucu hem risksiz.

Çok güzel yazmışsınız evet güzel bi menü oldu bunuda koydum aklıma..

Kendini zorlama zaten ... yapabileceklerini yap.

Benim eşimin ailesi de pek zeytinyağlı sevmez ... kayınpeder bir çok şeye abidik gubidik icat der :rolleyes:

Ona çorba , kuru pilav ya da köfte falan olacak .

Sende hem kendine hem misafirine göre düşün .

Çorba yaparsın o cepte ... madem et seviyorlar , yap mis gibi fırında İzmir Köfte koca borcam yanına da pilav .

Sofranda da salatan olsun , turşu falan da çıkar severler eminim .

Börekte yaparım demişsin o da cepte .

Daha da kasma kendini o zaman . Al bir kilo baklava ..oldu bitti

aynen en iyisi böyle olacak sanırım çok fazla çeşide abartmaya gerek yok ..çok teşekkür ederim ..

O zaman bir fırın yemeği ya da dediğim gibi soslu biftek. Sen yapmış olursun.

Bu arada hazır patates pureleri dehşet lezzetli ve hazır olduğunu kimsecikler anlayamaz. Beş dakikada da hazırlanıyor. Şimdi olmasa bile aklında bulunsun bu. Tembel ev hanımından tembellere uygun tavsiyeler. :KK66:

hazır patates püresini nerden alabilirim peki..
fırın yemeği yapıcam en basiti karar verdim benim gibi biri için diğerleri fazlaca riskli ..:KK64:

Fırında köfteli patates yada fırında dana rosto ve yanında firinda patates.pirinç pilavı. bir çorba,zeytinyağlı herhangi bir sebze.ve salata.
Tatlıyı da dışardan alın.
Önemli olan Guler yüz ve hoş sohbet zaten

pilav yapabiliyorsan pilav (benim igrenc oluyor mesela) yoksa pure
sebzeler,et baharatlar salla firina guvec:)
patlican kozle yogurtla karistir susle ustunu
mercimek corbasi(cok basit)
tatli yapmak istemedigin icin meyve salatasi derdim ama dogulu aile agir yemekler vb dedigin icin onlara gelmez pek,hazir al gec
marketten bir iki meze icli kofte sarma
oldu bitti iste,,maksat gonuller bir olsun,saygi daim olsun:)))

teşekkürler mercimek köfte pilav fırında sebzel köfte yemeği dediğiniz gibi ortayada bi iki meze yaparım belki çiğ köfte alıp marullarla güzel süsler onu da koyarım yeter herhalde tatlı dışardan zaten..

fırın yemeği yapıcam en basiti karar verdim benim gibi biri için diğerleri fazlaca riskli ..:KK64:

Knorr patates puresi her markette var. Hazır çorba gibi. Süt su ve yağ koyup beş dakika pişiriyorsun. Çok basit ve lezzetli gerçekten.

Fırında köfteli patates yada fırında dana rosto ve yanında firinda patates.pirinç pilavı. bir çorba,zeytinyağlı herhangi bir sebze.ve salata.
Tatlıyı da dışardan alın.
Önemli olan Guler yüz ve hoş sohbet zaten

dediğiniz gibi yapıcam en basiti teşekkürler..

Fırında biftek te yapabilirsin madem eti çok seviyorlar baharatla kekik-pul biber-karabiber-tuz hafif yağ-sarımsak fırında pişir.yanına yine fırında baharatlı patates hatta seviyorlarsa soğan salatası yapabilirsin.Marketlerde hazır acı ezmelerde satılıyor bir kaç tane onlardan alıp tabağa boşalt.

Back
X