• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

deneyimli ev hanımları yardım..

arkadaşlar eşim ve ailesi doğulu enginardır kerevizdir bilmezler pek balık çeşidi de yine öyle bilmiyorum sevmezlerse mahcup olmak istemiyorum..
daha çok et tarzı şeyler seviyolar..
şeyy acaba fırında sebzeli köfte yapsam çorba pilav dışında hafif mi olur..
bide tatlıyı dışardan alsam olmaz mıı..ayıp mı olur.?
hazır tatlı olmaz en can alıcı nokta tatlıdır ev yapımı yap

Ne yaparsan yap yemekleri soğuk servis etme yoksa tatsız olur , en nefret ettiğim şey soğuk yenilen yemekler

bak ben böyle işlerden anlarım şimdi menün su olabilir
fırında köfte sebzeli izmir köfte(güzel baharatını kendin kat yogur sakin hazır su köfte harcından katma hiç iyi olmuyor)
dinlendir dolapta sekil ver pişir
yanina fırında kremalı kasarlı patetes yap
güzel bir pilav sehriyeli ana yemek bu
ortaya yaprak sarma sosuyla güzel pişir bak oyle kuru kuru tatsız tuzsuz yapma bunlar sana güzel artı olarak döner
sodalı börek peynirli güzel dilimle sunum iyi olsun
coban salata yada marul salatası yap bu üçü ortaya olur.
en son tatlı can alıcı nokta söyle güzel serbetli bir tatlı yap yedir parmaklarını yesinler hem karınları hem gönülleri doyar ok mi:kk77::halay:

Süzme mercimek çorbası
Fırında tavuk patates-yada fırında köfte patates
pirinç pilavı
zeytinyağlı yaprak sarması eğer yapabilirsen yada zeytinyağlı taze fasülye
Peynirli börek
salata çeşitleri.Köz patlıcan salatası yapabilirsin sarımsaklı ve yoğurtlu yine yanına çeşit fazla olsun diye marul salatası yapabilirsin.
tatlı olarakda irmik helvası.

İrmik tatlısını nasıl yapıyorsun rica etsem anlatır mısın.
Nette yazıyorum revani çıkıyor :KK64:

İrmik tatlısını nasıl yapıyorsun rica etsem anlatır mısın.
Nette yazıyorum revani çıkıyor :KK64:
1 litre sütün içine irmik ve şekeri ekliyorum kaynamya başlayınca yağ ve vanilyayı ekleyip pişiriyorum sonra borcama döküp dolapta donuyor.1 yada 1.5 bardak irmik olabilir şekerini kendiniz ayarlarsınız 1 su bardağı yada daha fazla yada az.yağ olarak margarin yada tereyağ fazla katmaya gerek yok.

Ben ilk gelen misafire sabit bildiğim şeyleri yapmaya çalışırım temizliktir güler yüzdür falan bunları söylemeye gerek bile yok zaten genelde bunlardan birini seçerim:KK16:

Çorba: Mercimek çorbası, Yoğurt çorbası, Kaşarlı domates çorbası
Ana yemek: Fırında tavuk patates, Fırında köfte patates, Yufkalı köfte(ev yapımı beyti), İslim kebabı +patates püresi, Pirinç pilavı belki ekstradan hazır mantı ortaya soslar koyarım.
Ara sıcaklar; Peynirli ya da ıspanaklı börek
Meze-Salata: Havuç tarator, Közlenmiş kırmızı biber mezesi, Yeşil salata, Cacık
Tatlı: Kedidilli tiramisu, Ağlayan pasta, Islak kek, Kıbrıs tatlısı (Bence tatlıyı kendiniz yapmalısınız normal bir kek bile olsa daha cazip olur yemekli misafir ağırlarken özellikle eşinizin ailesi):KK53:

Ekstradan çerezde alırım yemek sonrası çay yanında tatlıdan yenmezse yanında ikram olarak :KK30:belki kahve falanda içmek isterlerse diye çikolatalı lokum, draje falanda olabilir:cool:

Çorba
Börek
İzmir köfte ya da fırında tavuk
Salata
zeytinyağlı bi sebze
Hafif bi tatlı

Hanımlar merhaba..
20 günlük evliyim bu hafta sonu kv leri yemeğe ilk defa alıcam..
Stres yaptım ne yemek yapıcam nasıl ağırlıycam vs..
Kvdem cok becerikli bi kadın yemekleri cok güzel oluyor..
Bende üniydi kpssydi derken çokda bu işlerden anlamıyorum..
Yemek yapmayı herkes kadar biliyorum fakat öye cok agır yemekleri yapamam..
Şöyle lezzetli bi menü verecek olan var mı çokta sıradan olmayan..
Bide misafir ağırlamak adına güler yüz tatlı dil dışında dkkat etmem gereken tüyolar ..
yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çookk teşekkür ediyorum..
fırında köfte patates en kurtarıcı yemek bence domatesli biberli harika oluyor.pirinç pilavı yada bulgur pilavı acılı.süzme kırmızı mermicek çorbası.tatlı dışardan da olabilir ama en haififi çikolata soslu yalancı tavuk göğüsü yada yalancı tiramisu salatayıda unutmamak lazım ekstra turşu da olur masada ben börek falanda yaparım kıymalı peynirli farktmez damak tatlarına göre.çaylada kurabiye olabilir.

bende buna benzer bi menü düşünüyorum.. tatlıyı kndim yapmasam dışardan alsam ayıp olur mu peki ?
Disardan al bence okadar uğraşma. Elde yapmış yapmamış muhabbeti olacağını sanmam daha ye i evlisin çünkü. Beklentisi yüksek tutma simdiden

Daha 20 günlük evlisiniz, ne yemeğiymiş bu böyle? Hele bi 1 ayı devirin, önce onlar sizi bi çağırsınlar yemeğe anne babalar, halalar, teyzeler, dayılar, amcalar. En son siz. Biraz görgü eksik galiba karşı tarafta. Kolay gelsin size :kahve:

Anladığım kadarıyla kırmızı eti seviyorlar. Çorba, tas kebabı, pilav, salata ve 1-2 çeşit zeytinyağlı yapabilirsin. Tatlıyı da vaktin olursa evde bir sütlü tatlı yaparsın yoksa dışarıdan da alabilirsin.

Mercimek corbasi

Borek, zeytinyagli fasulye ya da barbunya ve salata

Hunkar begendi ( hen yapimi kolay hem de lezzetli) ve pilav

Nefis yenek tarifleri sitesinden hepsinin tarifini bulabilirsin.

Yapacağın şey her ne olursa olsun son dakikada hazırlık gerektirmesin. Paniklersin. Çorba, et sote, pilav olabilir. Hazır olur sadece ısıtırsın. Salata, acılı ezme, közlenmiş patlıcan ve rus salatası olabilir. Peynir tabağı konabilir.
Mezeleri bir gün önceden hazırla hiçbirşey olmaz.
Tatlı olarak kupta sütlü tatlı en iyisi. Servisi rahat olur.

arkadaşlar eşim ve ailesi doğulu enginardır kerevizdir bilmezler pek balık çeşidi de yine öyle bilmiyorum sevmezlerse mahcup olmak istemiyorum..
daha çok et tarzı şeyler seviyolar..
şeyy acaba fırında sebzeli köfte yapsam çorba pilav dışında hafif mi olur..
bide tatlıyı dışardan alsam olmaz mıı..ayıp mı olur.?
Canım ben güneydoguda yaşıyorum.. buralarda sebze pek yenmez bilirim... bence patlıcan kebap yap.. doguda vok seviliyor..

Ayrıca sütlü tatlı degıl şerbetlı tatlı severler.. şekerpare mesela.. bırde sakon disardan tatlı alma.

Corba olarak mercımek corbaaı ıyı.. bence buralarda corba kulturü çok zayıff öercımek dısında bısey yapıp rısk alma..

Menü...
Mercimek çorbası.
Şehrıyeşo pirinç pilavı
Patlıcan kebap ve ya izmir köfte
Sarma veya dolma kuru patlıcan biber gıbı..
Börek. Salata
Tatlı bence şerbetlo tatlı yap..

Evın mıs gıbı olsun. Tualetın banyon.. temız havularını çıkar.. yatak örtünü ser.. masnaı hqzır et. Süslü peceteleden koy masaya..

Çok çok teşekkürler arkadaşlar harika öneriler verdiniz tatlıyı da kendim Yapıcam insallah ayıp olur dedıgınız için :)

Back
X