Deneyimli gebeler, Ay ay kaç kilo aldınız?

tachycardia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2012
26
13
88
merhaba. Deneyimli gebeler gebelikleri boyunca ay ay kaç kilo aldıklarını yazabilir mi? Böylece ortalama olarak hangi aylarda ne kadar kilo alınıyo görmüş olalım. Ben 60 kilo ile gebe kaldım.
12. Haftaya kadar 60 kilo idim
17. Haftaya kadar 61,5
20. Haftadayım şu anda 63,8
Son ay kiloyu kontrol edemedim beslenmeme çok dikkat etmeme rağmen. Hareketsizlikten mi bilmiyorum ama psikolojim bozuluyor. Sizler ne durumdasınız?

canım evlendigimde 72 dim..
1 sene sonra otomatik 82 oldum hamurişleri çeşit çeşit kocaya yemek yapmaktan oldu hep o da kilo aldı benle beraber..
neyse 82 kilo ile hamile kaldım..
5. aya kadar 1 kilo bile almadım..
simdi 8. aya girdim 13 kilo aldım ne olduysa son 2 2,5 ayda oldu :(

çok kilon yokmuş 60 kilo ile hamile kalmışsın beslenmene dikkat edeyim derken bebegini besinsiz bırakma et protein süt vs önemli şeyleri ye diğer türlü ekmek hamurişi tatlının bebege faydası yok..

Boyum 1.70 60 kiloyla hamile kaldım şuan 21 hastalığım 67.5 olmuşum. nasıl kilo alıyorum anlamıyorum hamur işi tatlı yemiyorum.aynaya baktığımda pek fazlalık gormuyorum. etrafımdaki herkese soruyorum sadece göbeğin çıktı diyorlar.normalsin diyorlar.psikolojim bozuldu acaba bünyeye göre değişiyor mu 7.5 kilo çok fazla ama gorunurde birşey yok anlamadım hiç

İlk altı ayda 10 kilo aldım . Sonra üç kilo. 13 kiloyla bitirdim. Son zamanlarda zayıflamış bile olabilirim

canım evlendigimde 72 dim..
1 sene sonra otomatik 82 oldum hamurişleri çeşit çeşit kocaya yemek yapmaktan oldu hep o da kilo aldı benle beraber..
neyse 82 kilo ile hamile kaldım..
5. aya kadar 1 kilo bile almadım..
simdi 8. aya girdim 13 kilo aldım ne olduysa son 2 2,5 ayda oldu :KK43:
Benim korkum da son aylarda alınacak kilolar canım. Senin ödem de olabilir mi ki kilolarının bi kısmı?

Boyum 1.70 60 kiloyla hamile kaldım şuan 21 hastalığım 67.5 olmuşum. nasıl kilo alıyorum anlamıyorum hamur işi tatlı yemiyorum.aynaya baktığımda pek fazlalık gormuyorum. etrafımdaki herkese soruyorum sadece göbeğin çıktı diyorlar.normalsin diyorlar.psikolojim bozuldu acaba bünyeye göre değişiyor mu 7.5 kilo çok fazla ama gorunurde birşey yok anlamadım hiç
Canım ben de sadece et süt peynir bi de meyve ile besleniyorum karbonhidrat içeren şeyler nerdeyse hiç yemiyorum ama anlamadım nasıl kilo alıyorum. Benim de 20 haftalık olduğuma bakınca kimse inanmıyo, karnım o kadar küçük ki ama eski kıyafetlerimden anlıyorum kilo almışım yani. Bebeğin gelişimi iyi çok şükür hatta önden bile gidiyo şimdilik ama kilo çok canımı sıkıyo

Can'ım ödem olabilir bende evet şu an yastık koydum ayaklarımın altına ayaklarım çok şiş ve ellerim ne yaparsam geçmiyor.. Ayakta durmak kudurtuyor Allahtan 32. Haftalık raporumu aldım da çalışmıyorum şu halde terlik bile zorluyor ayaklarımı.. Geçen çarşıda alışverişe çıktım kadın hamile olduğumu anlamadı kilolu sandı sanırım..
Benimde 20.-24. Haftalar arası hiçbişey yoktu ta ki 5. Ay bitene kadar ne olduysa sonra oldu.. Bi ara hep öyle gidecek sanıyordum :D
Kuzucuklar sağlıkla gelsin de insallah veririm doğumdan sonra..

Kendimi bildim bileli çok zayıfım boyum 1.80 kilom 60 düşün yani kızıma hamileyken 57 ile hamile kaldım 67 ile doguma girdim ertesi gün 58 ile çıktım o 10 kilo felaket çatlak yaptı bende Neyse şimdiki gebeliğim ise 60 ile hamile kaldım 10 haftalığım kusmaktan 57 kilo oldum çok iştahsızım bunda da 10 kilo alırım herhalde kızım 3. Kilo 550 gr dı Buda öyle olsa iyi olur burada ben kızımda sadece meyve yoğurt süt bide fındık ceviz yerdim hiç yemek. Hamur işi yemezdim

Yengem ilk kızında 38 kilo aldı kızı 3 kilo doğdu oğlunda 42 kilo aldı oğlu 2.800 doğdu dünyayı önüne versek yiyordu yengem ama hep ona kilo yaptı bide boyu 1.55

Bende 11 haftaligim 5 kilo verdim 63 ile hamile kalmistim 1 haftada 64 oldum 5. Haftada bulanti kusma halsizlik derken suan 59.3 um. Bakalim sonrasi ne olacak

Canım ben de sadece et süt peynir bi de meyve ile besleniyorum karbonhidrat içeren şeyler nerdeyse hiç yemiyorum ama anlamadım nasıl kilo alıyorum. Benim de 20 haftalık olduğuma bakınca kimse inanmıyo, karnım o kadar küçük ki ama eski kıyafetlerimden anlıyorum kilo almışım yani. Bebeğin gelişimi iyi çok şükür hatta önden bile gidiyo şimdilik ama kilo çok canımı sıkıyo
Ben de aynı şekilde et süt ürünleri ve sebze meyve yiyorum. Makarna pilav ara sıra ve çok az yiyorum

30. haftanın içindeyim, 4,5 kg aldım.
yaptığım iş sebebiyle istesem de kilo alamıyorum, sürekli ayakta ve hareketli geçirdim bu zamana kadar.
şuan erken doğum riskim var ve raporluyum, 32. haftadan itibaren zaten raporlu olucam, evde yatarken çok kilo alırım kesin. çünkü sağlam yemek yerim, yıllardır enerji gerektiren bir işte çalışıp bir de ekstradan spor yapan bünye ister istemez aç kurt gibi oluyor. korkuyorum, ama hayırlısıyla bebeklerimiz doğsun, kiloları bir dayanışma içinde veririz :))

Back
X