• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

deneyimliyim sanirdim / 2. bebek

ayy benim oğlumu anlatmışsın resmen :KK70: günde maksimum 6 saat uyurdu. eşim gececi olduğunda annem gelirdi. ikimiz de korkardık krizi tutacak diye ki tutardı. karşı olduğum herşeyi yaptım, yaptırdı. emziğine pekmez batırım verdim malesef . pekmezi yalayıp emziği atıp ağlardı. asla tutmadı emzik. battaniye de sallardım biraz sakinleşir sonra gene kıyamet kopardı. ayakta sallardım ama o da biraz sakinleştirip tekrar eski haline gelmesine engel olmuyordu. rezene çayı, kimyon falan da etki etmedi. gaz damlasından nurse harveys birazcık sakinleştirdi. ama o da çok etkili sayılmazdı. biz eşimle arabada çare bulduk. araba varsa inş. onu deneyin. eşim birkaç saat arabayla gezdirirdi o ara oğlan da ben de uyurduk. eve gelince uyanırdı sıpa eşim dinlenirdi ben de oğlana bakardım. yalnız böyle bebekler hep zorluk çıkarıyor. biraz büyüyünce avmlerde bebk odasına gidip gömleğimi çıkarıp salladığımı bilirim. ha sallanmayı seviyor mu dersen yok onu da sevmezde biraz sakinleşirdi eve gelirdik. ne diyelim Allah sağlık versin inş bir süre sonra anne-bab duruma alışıyor. şu an 3 yaşında oğlum Allah ömür versin inş. uyku ve yeme problemimiz yok. çözdük onları.

arabada da gezdirdik,araba koltugunu mu begenmedi ne yapti bilmiyorum orda da cok mutlu olmadi.
hani ciyak ciyak agliyor desem,sadece kaka yapmadan once agliyor ya da cok gazlandiysa ama gece boyu mizir mizir,gece aklim cikti bu gaipten seslerde neyin nesi diye,bi baktim besikten geliyor :KK46:
guleyim mi aglayim mi bilmiyorum ama cidden odum patladi.
bizde cay denedik ama ise yaramadi.
prebiyotik damla var biogaia diye son care onu denicem,fiyati biraz tuzlu ama yeterki rahat etsin bikac ay kullanirim.

Daha küçük ve erken doğmuş

Ten teması ile kucağa alsanız

Emzik vs çok yapay gelir bana ver memeyi ağzına bir süre dünyaya alışsın
Belki sadece kucak istiyordur.

esimde bende erken dogdugu icin kucaktan indirmedik,oglumu bu kadar kucaga almamistik ilk baslarda ama kucakta da rahatlamiyor,sadece kucakta gezdirince mizildanmasi geciyor ona da butun gun guc yetirmem imkansiz.
simdi kucagimdaydi kendini koltuga atti resmen,eli ayagi bildiginiz gibi degil 1 dk durmuyor,cidden ben boyle bisey gormedim.

gazındandır canım zaten ağrısı olmasa tutamazsın uyur gider ağrısı varki o bacaklar içe dışa sürekli oynar mızıldanıyomuş işte ne güzel kıyamet kopmasından iyidir yani

Muhtemelen gazdan dolayı uyuyamıyor kuzu.
Biz armut suyu kaynatıp vererek rahatlamıştık.
Ama şimdi bunu okuyan beni taşlayabilir :D

:KK12: ama garanti yöntem kaynatmadan vermiştik bizde bir kere 1 kaç dk içinde gaaaaaark çıkıyo zararlı olduğunuda sanmıyorum ben armut masum gibi

Bizde hoşaf gibi kaynatıp verdik ve doktor tavsiyesi idi.
Mecbur kalınca zaten her şeyi düşünüyor insan

:KK12: ama garanti yöntem kaynatmadan vermiştik bizde bir kere 1 kaç dk içinde gaaaaaark çıkıyo zararlı olduğunuda sanmıyorum ben armut masum gibi

Bizde hoşaf gibi kaynatıp verdik ve doktor tavsiyesi idi.
Mecbur kalınca zaten her şeyi düşünüyor insan

Allaha sukur sadece acikinca kiyamet kopariyo yoksa oglum saatlerce aglardi cok zor aglayani susturamamak

ilk defa duydum deneyim bugun hazir evde armut var cok tesekkurler

Merhabalar,
37 haftalik dogmus ve suan 3. haftasinin icinde olan bi kiz bebegim var,bu benim 2. cocugum.
oglum kolikti cok aglardi ama ilik dus aldirip kundaklayinca rahatlardi..

sunu ekleyim yarim kundak yapiyorum,oglumu da ayni sekilde kundaklardim ellerini yuzune surekli vurmasin diye
Kizimin aglama krizleri yok fakat mizir mizir,surekli homurdanma halinde :KK46: hatta homurdanmaktan uykuya gecemiyor son 1 haftadir..ne banyo ne baska bisey bu yavruyu rahatlatmiyor.
Gaz icin damla ve diger rahatlatma yontemlerini kullaniyorum,oyle boyle cikariyoruz gazini.
Rahatlatici sarkilar dinleteyim dedim,onlardan resmen gicik kapiyor,rahatlayacagina daha cok agladi halbuki oglumda cok ise yarardi.
Doktora da gittim bisey mi var diye gayet saglikli bi sIkinti yok dedi.
3 haftalik ama bu nasil mumkun olur bilmiyorum sagina soluna donuyor,kenara koseye koyamiyorum :KK35:asla kundak kabul etmiyor,emzik almiyor..ben bu minik cadiyi nasil sakinlestirecegimi sasirdim..besikte sallanmaktan hoslanmiyor,uyuyacagi varsa da gozunu acip etrafi seyrediyor.
herkes 2.yi daha kolay buyutursun diyordu ama ben hic zannetmiyorum.
onerisi olan varsa cok sevinirim.

bir seyi bir kez yapip birakmayin mesela besikte sallanirken agladigi zaman sevmedi deyip vazgecemeyin.. bebekler pek degisikligi sevmez..
kucaga alip sakinlestirip tekrar birakabilirsiniz
rutin lazim onlara.. alisma asamasinda reddeder genellikle..
yada emzik.. surekli verin o attikca siz verin..
muzik konusunda da sadece keman sesi olsun ama uyuyacagi zaman degil kisik sesle gun boyunca ara ara acin.. illaki birine alisacaktir

Ayni sorun bende de var maalesef. ilk bebegim 36 da dogdu kizimiz. 19 gunluk bugün. esimle birlikte buyutuyoruz konunuzu sabote etmek gibi olmasin Ama kIzim surekli alttan gaz cikartiyor ustten az cikartiyor. alttan cikarmasi yeterli mi ki?

Kucağına al derim mızıklanırsada orda mızıklansın.. Sırt ustü yatıp göğsünüze yüz üstü yatırın bebeiğimizn karnı midenize denk gelsin ve sallayın hafiften. Evde bebek arabasona bindirin olmadı

arabada da gezdirdik,araba koltugunu mu begenmedi ne yapti bilmiyorum orda da cok mutlu olmadi.
hani ciyak ciyak agliyor desem,sadece kaka yapmadan once agliyor ya da cok gazlandiysa ama gece boyu mizir mizir,gece aklim cikti bu gaipten seslerde neyin nesi diye,bi baktim besikten geliyor :KK46:
guleyim mi aglayim mi bilmiyorum ama cidden odum patladi.
bizde cay denedik ama ise yaramadi.
prebiyotik damla var biogaia diye son care onu denicem,fiyati biraz tuzlu ama yeterki rahat etsin bikac ay kullanirim.
Biogaia bnde kullandım 2 şişe bitirdikten sonra rahatladı

Back
X