Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

kızlar bu arada bugün sabah: 1 kase k-flakes
öğlen meyve ve dondurma
akşam da bir tabak kıymalı domatesli makarna yedim. akşam yemeğini erken yediğim için ara yapmadım öğlenle akşam arasında...
sonra da bi şeftali bi armut ardından da 10-12 tane fındık yedim...
50 dakika da yürüdüm koşu bandında...

ama kızlar ben bugün tartıldım ve neredeyse hiç kilo vermemişim :( çok ama çok bozuldu moralim. tüm motivasyonum kayboldu sanki. başladğımdan beri bi iki gün hariç her gün yürüdüm. sanırım yediklerime daha çok dikkat etmelyim.
ama inanılmaz bozuldu moralim mafoldumben

Canım her gün tartılmak moralini bozuyorsa haftada bir tartılmalısın.yerimseniben
Gün gün değişebilir kilomuz. bazen su tutarız bazen yediklerimizi telafi etmemiş oluruz vs.
Sabah kalkmaya alışmışsın bu iyi. Ben her gün tartılırım ama moralim bozulmaz. Sadece neler yapmam gerektiğini planlarım, yanlışlarımı belirlerim.
Öğünlerinde yarı aç kalkmalısın. Yemeklerini tabakta ayarlıyamıyorsan kasede yemeye çalış.
makarna pilav vs. haftada 1 öğle yemeğinde yemelisin. beyaz eti tercih et derisiz. Kırmızı eti çok azalt bence.
Spor da yapıyorum veremiyorum diyorsun ama geri sayfalarda bir menün gözüme çarptı örnek vereyim.
Ara öğünde sadece meyve sebze yenmesi gerekirken 3 tulumba bir de dondurma yemişsin.
Sadece 3 tatlı 900cal. sen 1 saat spor yaptın diyelim ort. 300cal. harcadın.
Eee gerisi ne olacak. Yine de almaman bile iyi sayılır.kaydirigubbakcemile2
Biraz daha dikkatle olacaktır merak etmeeeekaydirigubbakcemile5

artık hayatımda
ekmek yok
şeker yok(hafta bir ya puding yada dondurma tatlısız ölürüm sanırım)
hamurişi yok
patates yok
yağ yok
benim bünye öle herşeyden az az yeyi yemezzz
ve en önemlisi tuzz
tuzu azar azar kesmek lazm
çok işe yarıyo
hergün size yazacağım ne yediklerim kaçırrsam azarlayabilirsiniz
herkese sabır ve irade diliyorumm

Yok derken tamamen mi yasak diyorsun canımCADIARZU
İlk sayfayı okudun mu bilmiyorum ama hiçbir şeyi yasaklamıyoruz kendimize.
hayat boyu böyle devam etmek mümkün olmadığına göre neleri ne kadar yiyeceğimizi ayarlıyacağız.
Esmer ekmekten günde 2-3 dilim yememiz gerekir.
Yağsız da sindirim sisteminin çalışması imkansız. Yemeklerde az miktar sıvı yağ kullanmamız gerekiyor.:kahve:

Senin için söylemiyorum yanlış anlama da konu açılmışken bir şey daha söyleyeyim.boshayallersmile
Bazıları diyete girdim ekmeği kestim der ama diğer taraftan koca çikolatalı pastayı götürmekte sakınca görmez.:1shok:
Sonuçta 1 dilim ekmeğin 60 kalorisi var hem de başka yiyeceklerden alamıyacağımız besinler var. Ama pastanın hiçbir yararı olmadığı gibi 800-1000kalori almak da cabası.:hulya:
Kesmek değil de azaltmak en iyisi.kaydirigubbakcemile5

günaydıın kızlar..uzun bi aradan sonra tekrar ben geldim :D malum tatiller falan derkene ancak burdayım..öpüyorum sizi
pofu hoşgeldin canımmm :1hug:
patiskammmmopuyorumnanaktan
canım bende kestane şekerine katılıyorum
vücut ilk başlarda zorlayacak biraz
sermde yeni başladın merak etme bi sabah bi kalkıp bakmışsın beklediğinden fazla vermişsin:hulya:sen moralini bozma tatlım
inşallah Haticem yaa, biraz daha dikkat edicem inşallah daha verimli geçer bundan sonra...
canım başta öyle olur sonra hızlı gider sende şaşırırsın
ama yediklerin fazlamı geliyor acaba saatsiz yiyor olabilirsin bide uyku düzenin tam olmayınca olabilir canım:teselli:
yediklerimi düzenleyeceğim canım, uykuma da bi ayar vermem gerekiyor... bugün eşimle sabah 9 gibi uyudum,öğlen 1 gibi de kalktım, çok uykum olmasına rağmen. akşam erken uykum gelir sanırım, bundan sonra da sabah 9 gibi en geç uyanmış olucam yani inşallah :Saruboceq:
Canım her gün tartılmak moralini bozuyorsa haftada bir tartılmalısın.yerimseniben
Gün gün değişebilir kilomuz. bazen su tutarız bazen yediklerimizi telafi etmemiş oluruz vs.
Sabah kalkmaya alışmışsın bu iyi. Ben her gün tartılırım ama moralim bozulmaz. Sadece neler yapmam gerektiğini planlarım, yanlışlarımı belirlerim.
Öğünlerinde yarı aç kalkmalısın. Yemeklerini tabakta ayarlıyamıyorsan kasede yemeye çalış.
makarna pilav vs. haftada 1 öğle yemeğinde yemelisin. beyaz eti tercih et derisiz. Kırmızı eti çok azalt bence.
Spor da yapıyorum veremiyorum diyorsun ama geri sayfalarda bir menün gözüme çarptı örnek vereyim.
Ara öğünde sadece meyve sebze yenmesi gerekirken 3 tulumba bir de dondurma yemişsin.
Sadece 3 tatlı 900cal. sen 1 saat spor yaptın diyelim ort. 300cal. harcadın.
Eee gerisi ne olacak. Yine de almaman bile iyi sayılır.kaydirigubbakcemile2
Biraz daha dikkatle olacaktır merak etmeeeekaydirigubbakcemile5
saol canım, bundan sonra dikkat edicem daha fazla.. aslında hergün tartılmak moralimi bozmaz ama ne bileyim bu ara zaten iyi hissetmiyorum kendimi :(

tamam şekeri bırakman güzel ama ekmeği tamamen bırakmasan iyi olur aslında
ama az yiyemiyorum dersen bişey diyememaklinialirimsmile
2-3 gündür bende pek ekmek yemedim ama yemeklerimde hep pilav patates vardı
karbonhitrat alman gerektiğini unutma sakın yerimseniben

tuz için haklısın ne kadar az tüketirsek o kadar sağlıklı :lepi:

başarılar diliyorum tekrara.s.

ekmek çok yemiyorum ramazan geleli pideden ucundan kıyısından derken yiyorum
ben çok zor kilo veriyorum
çok sıkı tutmam lazım
karbonhidratı meyvelerde de alabilirim
üniversitede böyle yaparak 86 dan 72 ye düşmüştüm bakalımmmmm
bu arada teşekkür ederim herkese başarılar

Yok derken tamamen mi yasak diyorsun canımCADIARZU
İlk sayfayı okudun mu bilmiyorum ama hiçbir şeyi yasaklamıyoruz kendimize.
hayat boyu böyle devam etmek mümkün olmadığına göre neleri ne kadar yiyeceğimizi ayarlıyacağız.
Esmer ekmekten günde 2-3 dilim yememiz gerekir.
Yağsız da sindirim sisteminin çalışması imkansız. Yemeklerde az miktar sıvı yağ kullanmamız gerekiyor.:kahve:

Senin için söylemiyorum yanlış anlama da konu açılmışken bir şey daha söyleyeyim.boshayallersmile
Bazıları diyete girdim ekmeği kestim der ama diğer taraftan koca çikolatalı pastayı götürmekte sakınca görmez.:1shok:
Sonuçta 1 dilim ekmeğin 60 kalorisi var hem de başka yiyeceklerden alamıyacağımız besinler var. Ama pastanın hiçbir yararı olmadığı gibi 800-1000kalori almak da cabası.:hulya:
Kesmek değil de azaltmak en iyisi.kaydirigubbakcemile5
çok haklısınız tamamen kesemez insan zaten
yemeklere tabiki yağ koyacağım ama sınırlı olacak
ekmekte yiyeceğim ama atıyorum her öğün değil
evet dediğiniz gibi diyet yapnlar var ben arkadaşların menülerini okuyorum ben onları yersem üstüne kilo bile alırım herkesin metobolizması farklı benimki de durmuş durumda
o nednle biraz da sıkarak ara öğünleri kaçırmadan ve aç kalmadan meyobolizmam hızlandırmam gerek çok oldu ama umarım anlatabilmişimdir durumubayanssulusmile

onları yapıyorum hergün 30 mekik 80 tane bisiklet çeviriyorum daha bunun gibi şeyler yapıyorum.bunlar sadece sıkılaşmama yardımcı oluyolar kilo vermeme olmaz herhalde

canım sn bunları yaparak enerji harcıyorsun.yag yakıyorsun azda olsa.bunlarda hem sıkılşmana hemde yag yakmana sebep olur.
yag yakımı demekte yavaş da olsa kilo kaybetmen demek.yerimseniben

iyi akşamlar kızlaropuyorumnanaktan
bu gün 11 de kalktım canım yemek istemiyordu
12 gibi 1 elma yedim
2 de 1 dilim karpuz 1 kk peynir ve 5 ceviz yedim
4 gibi 1 erik ve 2 tulumba:kedi:
akşam da kuru fasulye ve salata .1 kaşıkda pilav yedim
bu günlük bu kadar yeter...

Yalancı su böreğini arada ben de yaparım canım. Hem tadı gerçeğine yakın oluyor hem de kalorisi daha az.boshayallersmileYani zeytinyağı ile yaptığım için.

Spora üşenmek yoook:olmaz: Hem ramazan diye bir sürü hamur işi götürüyorsunuz hem de spora sıra gelince yapamıyorumsengözlerimebaksanab. Nasıl gidecek bu kilolar o zamanhihoyyyt

evet canım ben çok fazla yağda koymuyorum yoğurt bol olunca tadıda benziyor onuda zaten 1-2 dilim yiyorumaklinialirimsmile

aslında haklısın ama vakit bulamıyoruz yada bulmuyoruz bilmiyorum ama yapmamız gerektiği kesinalsanaalsanasmile
ben azar azar bölgesel hareket falan yapıyorum ara ara ama tabi faydası ne kadardır
3-5 dakika tv izlerken bacak hareketleri o kadar sadece:sm_confused:

bu arada bana verilen 2 günlük mekik cezasını yaptım zambakçımhihoyyythihoyyyt

Slm kızlar nasılsınız bakalımmmm
dışarıda acayip yagmur yagıyorrrr

buakşam davetteydimmmm
yediklerimi söylemesemmiiiieyvahedigeldismile

pofu hoşgeldin canımmm :1hug:

inşallah Haticem yaa, biraz daha dikkat edicem inşallah daha verimli geçer bundan sonra...

yediklerimi düzenleyeceğim canım, uykuma da bi ayar vermem gerekiyor... bugün eşimle sabah 9 gibi uyudum,öğlen 1 gibi de kalktım, çok uykum olmasına rağmen. akşam erken uykum gelir sanırım, bundan sonra da sabah 9 gibi en geç uyanmış olucam yani inşallah :Saruboceq:

saol canım, bundan sonra dikkat edicem daha fazla.. aslında hergün tartılmak moralimi bozmaz ama ne bileyim bu ara zaten iyi hissetmiyorum kendimi :(

patiskacım moralini bozan ne bilmiyorum ama çok önemli değilse öyle şeyler için fazla canını sıkma derim:teselli:
hayatta sağlık olsun herşey yoluna girer tatlıma.s

sen uykunu düzene koy muhtemelen herşey düzelecektir
olumunekankayizsmile

evet canım ben çok fazla yağda koymuyorum yoğurt bol olunca tadıda benziyor onuda zaten 1-2 dilim yiyorumaklinialirimsmile

aslında haklısın ama vakit bulamıyoruz yada bulmuyoruz bilmiyorum ama yapmamız gerektiği kesinalsanaalsanasmile
ben azar azar bölgesel hareket falan yapıyorum ara ara ama tabi faydası ne kadardır
3-5 dakika tv izlerken bacak hareketleri o kadar sadece:sm_confused:

bu arada bana verilen 2 günlük mekik cezasını yaptım zambakçımhihoyyythihoyyyt

afferin canım sana kaydirigubbakcemile5
benimde spor yapmam için ceza almam şart galibaa
aslında vakit var buraya ayırdıgım 15 dk yı spora ayırsamm iyi olurr
ama binbirrengin dedigi gibi
nasıl gidecek bu kilolarrrr spor olmayıncada
neyseki azkaldı ramazanın bitmesineee

patisimm kuzummm Şenizmoralin bozulmasın kilonda degişiklik olmadıgı içinnn
yediklerin abartılı degill ama uyku düzenin olmadıgı için veremiyorsun bence
yerine göre kahvaltını yapıp yatıyorsunn
önce uykunu düzene sok
sonra hepsi olurrrr
moral bozmak yokkkolumunekankayizsmile

afferin canım sana kaydirigubbakcemile5
benimde spor yapmam için ceza almam şart galibaa
aslında vakit var buraya ayırdıgım 15 dk yı spora ayırsamm iyi olurr
ama binbirrengin dedigi gibi
nasıl gidecek bu kilolarrrr spor olmayıncada
neyseki azkaldı ramazanın bitmesineee

galiba öyle olması gerekiyor guclubacismile
aslında ben sana diyecektim bana ceza olarak spor ver diye ama eyvahedigeldismile

dediğin gibi az kaldı ramazan son bir hafta
süprizzzzz

Back
X