Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

Bir konuda görüşlerinizi almak istiyorum arkadaşlar.

Daha önce diyet ile bir ayda 9 kg verdim. Uzun bir zamandan beri de diyet filan yapmıyorum. Daha doğrusu diyet yapamıyorum çünkü akşamında bozuyorum. Belli bir listeye bağlı kalmak bana göre değil. Buna karşılık çok iyi egzersiz yapabiliyorum. Gün içinde kmlerce yürürüm ama biliyorsunuz ki boğazı tutmayınca pek de işe yaramıyor. Şöyle bir şey düşünüyorum, günlük kendime bir kalori limi koysam, mesela 1200 kalori gibi. Bu kaloriyi aşmamak kaydıyla ne istersem yesem... Her gün de düzenli yürüyüş yapsam yine de kilo verebilir miyim? Karbonhidratlarla ilgili o kadar çok yazı okudum ki 1200 kaloriyi geçmesem bile yediğim yiyeceklerin karbonhidrat değerleri yüksekse istesem de kilo veremezmişim gibi geliyor. Bu konuda ne dersiniz? Kalori azaltma yöntemiyle kilo verenleriniz var mı?
boyunu ve kilonun ortalam günde kaç kalori yaktığını öğran ve ona gör günde nekadar kalori harcarsan zayıflayabilceni öğren cnm bence kalorini azaltarak kilo verebilirsin zaten diyetisyenlerde öle diyet veriooo kilona göre ayda 4kilo verebilcen kesin bence yürüşle desteklersen...öenmli olan sağlıklı herşeyin vitamininden alarak az az yemek...
elf_86 benim demirim düşük olduğu için diyetisyenim kepek ekmeği ve kepekli ürünleri yasakladı kızarmış ekmek yada etimek yiyorum opuyorumnanaktan
ben,mde kanım düşüo arada bende çok tüketmemeye çalışırım cnm...bi sorum olcak arkadaşlar acaba kepekli ekmek bi daha iyi çavdar ekmeğimi kilo verme açısından...

bu arada cnm 1 ayda 9 kilo nasıl verdin nasıl bi diyet oo yazramısınnn...sonradan geri aldınmıı...

bu arada cnm 1 ayda 9 kilo nasıl verdin nasıl bi diyet oo yazramısınnn...sonradan geri aldınmıı...

Diyeti bırakalı uzun zaman oldu ama 1 kilo bile geri almadım. Hala diyeti bıraktığım gün kaç kilodaysam o kilodayım ancak artık daha çok kilo vermek istiyorum. Bunun için çareler arıyorum. Diyetime gelince, daha çok protein ağırlıklı bir diyet yaptım. Kilom da fazla olduğu için (diyete 101 kilo ile başladım) kolay verdim. Sabahları sadece süt eklenmis yulaf ezmesi ve bir yumurtanın beyazı, öğlenleri fırında tavuk ve salata, akşamları da çorba ve salata yedim. Beyaz ekmek ve türevleri hiç yok. Günde de 8 km yürüyüş yaptım. Ancak bu diyeti yaparken kendimi bayağı hırpaladım çünkü canım hep başka yemekleri de çekiyordu ve onları yiyemiyordum. Bu defa her şeyden yemek istiyorum(:

diyet listesinde tavuk eşittir bu diyebileceğin faklı bi seçenek yokmu cnm bence diyetin gayet iyi bi diyetmiş ama şimdi daha zayıfsın doktoroun ona göre diyetini değiştirebilir...canının
çektiğini ye ama az ye mesela çikolatamı çekiooo 2 dilim ye salçalı et yemeğimi çekioo 2 lokma ye aklın kalmasınn 9 verede 5 ver yani böle böl midemiz küçülcek inşllah canımız çok şey çekmiicekk...benimde canım en çokkk kakaolu tatlılar çikolatalar çekioo....

canım süt yapan bitki çaylarıda var mesela rezene hem süt yapıyor hemde gaz sancılarına iyi geliyor bebekte
illaki tatlı şart değil
kontrollü olursan fazla kilo almadan toarlarsın canım:emir_bebek:

Şimdi baktım internetten ne kadar yararlı bir çaymış rezene çayı. Bitkisel çaylar hakkında hiç bir bilgim yok, ıhlamurdan başka bitki çayı hiç içmedim desem yeridir çünkü normalde çay pek sevmem. Ama tavsiyen çok iyi oldu, teşekkür ederim. Doğumdan sonra hemen başlayacağım.

diyet listesinde tavuk eşittir bu diyebileceğin faklı bi seçenek yokmu cnm bence diyetin gayet iyi bi diyetmiş ama şimdi daha zayıfsın doktoroun ona göre diyetini değiştirebilir...canının
çektiğini ye ama az ye mesela çikolatamı çekiooo 2 dilim ye salçalı et yemeğimi çekioo 2 lokma ye aklın kalmasınn 9 verede 5 ver yani böle böl midemiz küçülcek inşllah canımız çok şey çekmiicekk...benimde canım en çokkk kakaolu tatlılar çikolatalar çekioo....

dediğine katılıyorum canım, herşeyden yemeliyiz aslında ama öyle oturup tıka basa karnımızı doyuracak şekilde değil. Az az ve sık sık. Böylelikle mide küçülecek ve yemek yeme isteği de ihtiyacı da azalacak. Mesela az yediğimiz için doymuyormuşuz gibi olabilir ama çok yavaş bir şekilde uzun uzun çiğneyerek yersek besinleri beynimiz doyduğunu hissedecek ve böylece az yesek de mutlu olacağız. :))

Dışarıda olduğumda bazen tavuk yiyemediğim oluyordu. Böyle zamanlarda ya tavuk döner alıp sadece etlerini yiyordum ya da şu küçük kutularda satılan yoğurtlardan iki tane alarak yiyordum. Önemli olan fazla karbonhidrat yüklemeden protein almaktı. O yüzden bu tür yiyeceklere yöneldim. Bir ara istediğimi yiyerek ama 1200 kaloriyi geçmeyerek bir diyet yaptim. Her gün de eksiksiz yürüdüm ama haftada ancak 2 kilo verebildim. Biraz aceleci olduğum için 2 kilo beni pek de tatmin etmedi. Şimdi geriye bakınca, yanlış yaptığımı görüyorum. Değil 2 kilo, haftada 1 kilo bile versem 5 ayda 20 kilo ederdi diyorum. Neyse ki bundan sonra ah vah demeyle uğraşmadan diyetime bakacağım ve eminim kilo vereceğim. Burası beni disipline ediyor, her şeye daha çok dikkat ettiğim gibi daha planlı oluyorum.

Herkese hayırlı pazarlar arkadaşlarr zemuszemus
sabah geç kalktım yine.. kahvaltım saat 11.45 te oldu
* 1 dilim kepek ekmeği
* 1 adet üçgen şeklindeki light beyaz peynirlerden
* 4 dilim domates
daha sonra saat 12.40ta
* 15 dakika egzersiz..
şimdilik bu kadar opuyorumnanaktan daha sonra yoğurt meyve felan yiyeceğim , akşama da sebze yemeği yemeyi planlıyorum.yorumlarınızı bekliyorum kızlarrr :3:/COLOR]

* 1 dilim kepek ekmeği
* 4 dilim domates
daha sonra saat 12.40ta
* 15 dakika egzersiz..
şimdilik bu kadar opuyorumnanaktan daha sonra yoğurt meyve felan yiyeceğim , akşama da sebze yemeği yemeyi planlıyorum.yorumlarınızı bekliyorum kızlarrr :3:/COLOR]

Listen gayet iyi, ben herhangi bir aykırılık görmedim ama kalkış ve kahvaltı saati çok geç. Uzmanlaren geç 6.00'da kahvaltı yapılmış olmalı, diyor. Bu kurala ben de uyamıyorum ama kilo verme hızını etkilediği bir gerçek. Yoğurt-meyve ikilisi gayet güzel, akşama sebze yemeği ya da 2 kase çorba da çok iyi olur.

sabah 2 dilim kızarmış kepekli ekmek
domates salatalık
kk light peynir
biraz dom salçası iki çay kaşığı kadar
2 yemek kaşıı kadar yğsız peyniri omlet pynirde yağsız
şimdi yeşil çeyıı içiyorum limonlu
hee sabah kalkar kalkmaz bir elma e lonlu sıcak su içtimm

Bir konuda görüşlerinizi almak istiyorum arkadaşlar.

Daha önce diyet ile bir ayda 9 kg verdim. Uzun bir zamandan beri de diyet filan yapmıyorum. Daha doğrusu diyet yapamıyorum çünkü akşamında bozuyorum. Belli bir listeye bağlı kalmak bana göre değil. Buna karşılık çok iyi egzersiz yapabiliyorum. Gün içinde kmlerce yürürüm ama biliyorsunuz ki boğazı tutmayınca pek de işe yaramıyor. Şöyle bir şey düşünüyorum, günlük kendime bir kalori limi koysam, mesela 1200 kalori gibi. Bu kaloriyi aşmamak kaydıyla ne istersem yesem... Her gün de düzenli yürüyüş yapsam yine de kilo verebilir miyim? Karbonhidratlarla ilgili o kadar çok yazı okudum ki 1200 kaloriyi geçmesem bile yediğim yiyeceklerin karbonhidrat değerleri yüksekse istesem de kilo veremezmişim gibi geliyor. Bu konuda ne dersiniz? Kalori azaltma yöntemiyle kilo verenleriniz var mı?
kaloriyi azaltarak tabi kilo verebilirsin ama kaloriyide karbonhidrattan almamalısın bence mesela gidip de tereyağlı iskender yeyip başka da bişey yemezsen olmaz
ilk sayfaları okumanızı öneririm kızlar biz zaten belli bi listeye bağlı kalmadan yiyoruz ama ölçülü tabi
pilav yerken ekmek yemiyoruz akşamları sebze çorba gibi yemekler öğlenleri ızgara
tabi ara öğünlerde karbonhidrat yerine meyve tüketiyoruz
böylece istediğimiz her şeyden ölçülü yiyoruz
yasak olmayınca da zorlanmıyoruz
mesela 1 dilim börek yemek istiyorsan bunu öğlen yemelisin akşamda ona göre çorba salata ile dengelersen böreğin kalorisi uçar gider tabi bunudaa hergün değil haftada 1 2 gün yapabilirsin

elf_86 benim demirim düşük olduğu için diyetisyenim kepek ekmeği ve kepekli ürünleri yasakladı kızarmış ekmek yada etimek yiyorum opuyorumnanaktan
çok fazla kepek ekmeği tüketmek kansızlığa yol açıyor zaten .
bunun için ekmeği değiştirerek yeyin kızlar

Şimdi baktım internetten ne kadar yararlı bir çaymış rezene çayı. Bitkisel çaylar hakkında hiç bir bilgim yok, ıhlamurdan başka bitki çayı hiç içmedim desem yeridir çünkü normalde çay pek sevmem. Ama tavsiyen çok iyi oldu, teşekkür ederim. Doğumdan sonra hemen başlayacağım.

rica ederim faydalı olduysam ne mutlu banaopuyorumnanaktan
ben bitki çayının her türlüsünü severim:içelim:

* 1 dilim kepek ekmeği
* 4 dilim domates
daha sonra saat 12.40ta
* 15 dakika egzersiz..

edacım gayet gözzel
ama ok geç kalkıyorsun bu kilo verme hızını etkiler gerçekten
yazın bende 11 12 lere kadar yatıyordum
dikkat ettiğim halde kilo veremedim şimdi neyseki okullar açıldı da düzene girdim

bu günkü yediklerim
sabah 1 bardak ılık limonlu su
1 dilim kepekli ekmek 3 zeytin, birazda peynirli yumurta
domates salatalık biber ve 1 çay kaşığı da bal
sonra 1 bardak yeşil çay
öğlen 1 bardak süt ve biraz üzüm
sonra 1 bardak daha yeşil çay( öğlen pek canım istemiyordu meyve yedim )
akşama ne yediğimi yazarım yine
öğleni ara gibi ya

Birçok yerde yulaf kepeğinden bahsedilmiş. Bunu nereden temin ediyoruz? Ben bulamadım hiçbir yerde.

Listen gayet iyi, ben herhangi bir aykırılık görmedim ama kalkış ve kahvaltı saati çok geç. Uzmanlaren geç 6.00'da kahvaltı yapılmış olmalı, diyor. Bu kurala ben de uyamıyorum ama kilo verme hızını etkilediği bir gerçek. Yoğurt-meyve ikilisi gayet güzel, akşama sebze yemeği ya da 2 kase çorba da çok iyi olur.
Teşekkür ederim canım evet kahvaltı saati geç farkındayım, öğle yemeği yemiyorum zaten ondan dolayı.. evet uyulmuyor yaa maalesef.. evet süt meyve, yoğurt meyve, peynir meyve, yemeye dikkat etmeye calısıyorum
akşam yemeği önerini de bazen yapıyorum
yane bazen yoğurt kepek ekmeği sebze yemeği
bazen çorba yemek kepek ekmeği
yiyorum

Teşekkür ederim canım evet kahvaltı saati geç farkındayım, öğle yemeği yemiyorum zaten ondan dolayı.. evet uyulmuyor yaa maalesef.. evet süt meyve, yoğurt meyve, peynir meyve, yemeye dikkat etmeye calısıyorum
akşam yemeği önerini de bazen yapıyorum
yane bazen yoğurt kepek ekmeği sebze yemeği
bazen çorba yemek kepek ekmeği
yiyorum

Ben, diyet esnasında geç kalktığımda haşlanmış yumurtanın beyazı ve yulaf ezmesi ile kahvaltı yapmayı tercih ediyorum. Daha doğru bir seçenek gibi görünüyor. Bu aralar yulaf kepeğini de çok duydum, denemek istiyorum ama henüz nereden satıldığını öğrenemedim.mirmirmirmir

her öğün 1 dilim ekmek yeter bencede
şimdi senin moral nasıl tavan yapmıştır
hadi bakalım bu hafta gözter kendini
kupayı kim alacak bakalım bu hafta...

tabi abla ya.. :D
daha bi az yiyorum..
ama kupa falan alamam o derece düşmüyo kilom

* 1 dilim kepek ekmeği
* 4 dilim domates
daha sonra saat 12.40ta
* 15 dakika egzersiz..

gayet güzel cnm listen ama saat geçç bende malesef 10 gibi yapabiliommm biraz daha dikkat emeliyiiz kalkışlarımıza...

Dışarıda olduğumda bazen tavuk yiyemediğim oluyordu. Böyle zamanlarda ya tavuk döner alıp sadece etlerini yiyordum ya da şu küçük kutularda satılan yoğurtlardan iki tane alarak yiyordum. Önemli olan fazla karbonhidrat yüklemeden protein almaktı. O yüzden bu tür yiyeceklere yöneldim. Bir ara istediğimi yiyerek ama 1200 kaloriyi geçmeyerek bir diyet yaptim. Her gün de eksiksiz yürüdüm ama haftada ancak 2 kilo verebildim. Biraz aceleci olduğum için 2 kilo beni pek de tatmin etmedi. Şimdi geriye bakınca, yanlış yaptığımı görüyorum. Değil 2 kilo, haftada 1 kilo bile versem 5 ayda 20 kilo ederdi diyorum. Neyse ki bundan sonra ah vah demeyle uğraşmadan diyetime bakacağım ve eminim kilo vereceğim. Burası beni disipline ediyor, her şeye daha çok dikkat ettiğim gibi daha planlı oluyorum.
evet cnm böle paylaştıkca daha iyi oluyor insan kendini yanlız hissetmiyor paylaşmak gerçekten çok güzell...inşllah hepimiz ideal kilomuza düşeriz..

merhaba kızlar.. ben döndüm artık evimdeyim ama şimdilik sadece bi msj atıp çıkıcam. malum daha yeni geldim ((:
özledim sizi opuyorumnanaktan

Back
X