Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

Ben uzun zamandır ağırlaştığım için yürüyüşlere çıkamıyorum. Paylaşırız tabi süper olur canım.
Vaktinde doğarsa 26 gün sonra canım ama sanırım daha erken gelecek nasipse bu ay sonu diyor doktorum.
Ben daha önce evde kondisyon bisikletine biniyordum bacaklarımı sıkılaştırmak için. Çok faydasını görmüştüm böyle bir imkanın varsa tavsiye ederim. Bir de göbeği sıkılaştırmak için mekik harika bir yöntem.
Günde kaç litre su içiyorsun? Su içmek de çok faydalı zayıflama konusunda.

litre hesabı su içemiyorum valla aklıma ne zaman gelirse, ama diyetisyen ılık su içmemi istedi günde 2 kupa yeşil çay, 1 kupa papatya çayı bazen de rezene çayı içiyorum. hayrlısıyla bi doğurda bebişini :ecrin_bebek:olumunekankayizsmile

Ben henüz diyete başlamadığım için diyetisyene gitmedim ama Forma Girme Rehberi diye bir kitap var elimde. Onun içinde bazı diyetisyenlerin hazırladıkları diyet listeleri var elimde. Mesela bir tanesini örnek olarak yazayım. Daha sonra isterseniz diğerlerini de paylaşırım.

Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez ve Diyetisyen Didem Beşerikli'nin Listesi:
SABAH
  • 1 su bardağı süt
  • 2 kibrit kutusu peynir (1 kibrit kutusu kadar peynir bir yumurtayla değiştirilebilir.)
  • 1 yemek kaşığı pekmez veya bal veya reçel
  • 5 adet zeytin
  • 1 ince dilim ekmek
  • Domates, salatalık, taze nane, maydanoz, taze biber çeşitleri

ARA
  • 1 orta boy taze meyve veya 4-5 adet kuru meyve

ÖĞLE
  • 1 küçük tabak etli sebze yemeği
  • 1 kase yoğurt
  • 1 ince dilim ekmek
  • Salata (az yağlı)

ARA
  • 1 parmak kalınlığında 1 ince dilim kek veya 1 avuç içi kadar börek veya 1 kase karışık meyve salatası veya 1 kase kurumeyve kuruyemiş karışımı

AKŞAM
  • 1 porsiyon yayla veya tarhana veya domates çorbası
  • 2-3 köfte kadar et veya balık veya tavuk veya 1 küçük tabak kurubaklagil yemeği
  • 4 yemek kaşığı kadar pilav veya makarna veya kuskus
  • Salata (az yağlı)

ARA
  • 1 su bardağı süt veya 1 küçük meyveli yoğurt

Liste için teşekkür ederim.
Haftada 3 kilo verme odaklı bir diyet listesi var mıdır acaba elinizde?

merhaba kızlar nasılsınız
arzu ve burcu ne güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz
teşekkürler
bende ceviz suyunu akşamdan ıslatıp sabah suyunu içmeyi duymuştum ama denemedim
nu formülde değişikmiş kaynayınca sıcak olarak daha iyi içilir belki:içelim:

Merhaba,

Sağlıksız diyet deneyimlerinden ve şok diyet listelerinden sonra spor destekli zayıflamaya karar verdim. İnternette birçok liste var, hangisini uygulayacağını şaşırıyor insan. Diyetisyene gitmiyorum. Diyetisyene giden arkadaşlardan aldıkları tavsiyeleri ve kendilerine önerilen diyet listelerini paylaşmalarını rica ediyorum. Hepimiz faydalanırız. Ayrıca diyetisyene giden arkadaşlar ne kadar zamanda ne kadar kilo verdiklerini yazarlarsa sevinirim.

merhaba canım
öncelikle internetteki diyet listeleriyle pek uğraşma imkanın varsa diyetisyene git
tahlillerini yaptır o sana göre bi liste verir.
burda çoğu arkadaş diyetisyene gitmeden de doğru bildiklerini uygulayarak ara öğünlere ve yediklerine dikkat ederek sporda tabi şart bu şekilde sağlıklı kilolar verdiler
katılmak istersen aramıza sende menünü yaz yanlışını doğrunu söyleriz yardımcı oluruz canımopuyorumnanaktan

merhaba kızlar nasılsınız
arzu ve burcu ne güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz
teşekkürler
bende ceviz suyunu akşamdan ıslatıp sabah suyunu içmeyi duymuştum ama denemedim
nu formülde değişikmiş kaynayınca sıcak olarak daha iyi içilir belki:içelim:

tşkrlr hatice, regl döneminde kilo vermek imkansız ceviz suyuyla 3 günde 1 kilo verdim şaşkınım vallazemuszemus diyetisyen önce suyu iç daha sonra cevizleri ye dedi, birazda iştahı kesiyor sankiakannehir

Moral oldu walla söylediklerin. Umarım aşırıya kaçmam. İştahımda artış hissediyorum son zamanlarda. İnşallah bu artış doğum sonrası devam etmez. Ben de rahatça veririm aldıklarımı. Sizlerin tecrübelerinden faydalanırım artık bol bol kilo verme konusunda.

canım hamile arkadaşlardan duyduklarım 12 ila 15 kilo alanların normal olduğunu söylüyor
zaten doğumda yarısı gidecek kilonun
yarısınıda kolaylıkla verirsin
sen şimdiden stres yapmışsın
doğumunada az kalmış Allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin
ama sen bu azimle çabuk verirsin bu arada yaş ve boy kaç canım

slmlar, ben diyetisyen kontrolünde kilo veriyorum kahvaltıdan yarım saat önce geceden suda bekletilmiş 2 cevizi önce suyu içip cevizleri yedim sanırım yağları yakmaya yardımcı bilginize ..

canım 2 ayda 10 kkilo çok iyi maşallah inşallah istediğin kiloya istediğin zamanda varırsınzemuszemusşu anda kaç kilosun hedifin ne?

kızlar herkese merhabalaaaarr a.s.
umarım hepiniz iyi ve sağlıklısınızdırrr
şimdiye kadar yediklerimi ve yaptıklarımı paylaşıp hemen sizlerden yorum almak istiyorum,ara ara yedikce yazacagım yine :asigim:
geç kalktığım için kahvaltı 11.45 e kaydı
* 1 dilim kepek ekmeği,
* üçgen şeklinde olan light beyaz peynirlerden 1 adet,
* 1 adet zeytin
* 3-4 dilim domates
saat 12.40 ta
20 dakika egzersiz
( 100 yarım mekik,50 yan mekik,10 tam mekik,50 bacak kası hareketi,50 kol kası hareketi,50 göğüs kası hareketi,10 kalça kası hareketi ve diğer ısınma hareketleri )
hepinizi sevgiyle kucaklıyorum :1hug:

merhaba canım
iyiyiz sen nasılsın
iyi gidiyorsun spora ağırlık vermişsinalkisalkisalkis

tşkrlr hatice, regl döneminde kilo vermek imkansız ceviz suyuyla 3 günde 1 kilo verdim şaşkınım vallazemuszemus diyetisyen önce suyu iç daha sonra cevizleri ye dedi, birazda iştahı kesiyor sankiakannehir

ay ne güzelmiş
ben biraz ön yargılıyım heralde kokusunun kötü olacağından hiç denemedim
bende reglim ve hakikaten bu dönemde kilo vermek zor
peki sen günde 1 bardak mı içiyosun yoklsa sabah akşam mı?

ay ne güzelmiş
ben biraz ön yargılıyım heralde kokusunun kötü olacağından hiç denemedim
bende reglim ve hakikaten bu dönemde kilo vermek zor
peki sen günde 1 bardak mı içiyosun yoklsa sabah akşam mı?

sabah kahvaltıdan yarım saat önce tadını hissetmeden yutmaya çalış:sinifsinif: burası motive açısından çok güzel bi ortam başarıcaz inşolumunekankayizsmile

canım 2 ayda 10 kkilo çok iyi maşallah inşallah istediğin kiloya istediğin zamanda varırsınzemuszemusşu anda kaç kilosun hedifin ne?[/QUOTE7
71 kiloyu gördüm şuan 62yim hedefim 52. ayrıca egzersiz yapman süper, ben hiç yapamıyorumakannehir

çok güzel vermişsin canım peki boyun kaç
bende egzersiz yapıyorum çünkü yapmak zorundayım göbeğim ne kadar vkilo versemde sarkacak gibi toparlansın istiyorum
bende çok fazla verme gibi bi niyetim yoktu burda 4 ayda 8 kilo verdim66 dan 58 e düştüm sonra korumaya geçtim yaz tatilimde tekrar 59 olunca buraya yazmaya devam ettim kilo vermenin rehavetiyle sporuda bırakmıştım geri başladım
bu sefer hedef 55 inşallah

çok güzel vermişsin canım peki boyun kaç
bende egzersiz yapıyorum çünkü yapmak zorundayım göbeğim ne kadar vkilo versemde sarkacak gibi toparlansın istiyorum
bende çok fazla verme gibi bi niyetim yoktu burda 4 ayda 8 kilo verdim66 dan 58 e düştüm sonra korumaya geçtim yaz tatilimde tekrar 59 olunca buraya yazmaya devam ettim kilo vermenin rehavetiyle sporuda bırakmıştım geri başladım
bu sefer hedef 55 inşallah

boyum 1.56 diyetisyen ideal kilon 57 dedi ama 57yken etli butlu oluyorum yineakannehir
52 yi görürüm inş. senin 4 kilo fazlan var anlaşılan o bişey değil haftada düzenli 1 kilo versen süper olur

merhaba canım
iyiyiz sen nasılsın
iyi gidiyorsun spora ağırlık vermişsinalkisalkisalkis

evet canım teşekkür ederim ben de iyi olmaya çalışıyorum. Evet sporu ihmal etmiyorum regl günüm baya geçti , regl olana kadar tartılmayacağım, spora ağırlık verdim ben de.. a.s

Bugün günün devamında yediklerime bakalım isterseniz
saat 4 buçuğa kadar gezdim sonra arkadaşıma gittim orda türk kahvesi içebildim orta şekerli
ordan geldiğimde saat 7 olmuştu çok acıkmıştım 4 adet sarmayla 1 dilim kepek ekmeği yedim
şuanda bitter çikolata atıştıyıroum biraz
akşamın ilerleyen saatlerinde form bisküvi adaçayı süt ve meyveyle devam etmeyi planlıyorum nasıl canlar

weight.png

Liste için teşekkür ederim.
Haftada 3 kilo verme odaklı bir diyet listesi var mıdır acaba elinizde?

Maalesef canım, şu zamanda şu kdar kilo verdiren diyet diye bir liste yok elimde. Benim okuduğum kitapta yazanlar sağlıklı kilo verme amaçlı yazılmış olanlar. Yalnız arzuub arkadaşımızın içtiği ceviz suyu haftada iki kilo verdiriyormuş öyle yazıyordu yazıda. Arzu arkadaşımız bu sayede kaç kilo verdi bilemiyorum.

litre hesabı su içemiyorum valla aklıma ne zaman gelirse, ama diyetisyen ılık su içmemi istedi günde 2 kupa yeşil çay, 1 kupa papatya çayı bazen de rezene çayı içiyorum. hayrlısıyla bi doğurda bebişini :ecrin_bebek:olumunekankayizsmile

Amin canım. Bu çayları not ettim ben de deneyeceğim. Ilık suyu da limonlu içince çok işe yarıyormuş.

canım hamile arkadaşlardan duyduklarım 12 ila 15 kilo alanların normal olduğunu söylüyor
zaten doğumda yarısı gidecek kilonun
yarısınıda kolaylıkla verirsin
sen şimdiden stres yapmışsın
doğumunada az kalmış Allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin
ama sen bu azimle çabuk verirsin bu arada yaş ve boy kaç canım

Amin canım, iyi dileklerin için teşekkür ederim. Yaşım 25 boyum 160 cm.

Back
X