Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

Günaydın kızlaar....
Dün akşam arkadaşlarla dışardaydık, geç geldik eve...
bu akşam arkadaşlarımız yemeğe gelecek. ne yapayım kızlar? fikir verin.
bi iki alternatif var aklımda ama kararsızım...
ismi var mı bilmiyorum da folyoların içine haşladığım kuşbaşı etleri koyup, üstüne soğan ve domates dilimleyip,bezelye ve patateste koyup , folyoları kapatıp,birer kişilik porsiyonlar olarak fırına atıyorum, çok hafif oluyor. ya onu yapayım die düşünüyorum ya da
tavuk graten...
zeytinyağlı olarak enginar yapayım die düşünüyorum.
yanına ne yapayım? kıymalı dolma ya da arpa şehriye pilavı? ya da başka bişe...
çorba olarak? amaaan :)
tüm fikirlere açığım kızlar.

Kıymalı dolma ile arpa şehriye arasında karbonhidrat ve kalori değerleri açısından çok büyük farklar yok :) Benim tercihim kıymalı dolma olurdu ama etin kilo fiyatını da göz önüne alırsak arpa şehriye pilavı iyidir kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Bugün heyecanlı bir gündü benim için çünkü doktora gittim :)

Tahlil sonuçlarımda korkulacak bir şey yokmuş ama acilen diyet yapmam gerekiyor. Şeker hastalığı yok ama bu şekilde beslenmeye, deli gibi karbonhidrat almaya devam edersem şeker hastası adayıyım. Bu yüzden forumdaki karbonhidrat diyetine benzer bir şekile karbonhidrat kısıtlamasına giderek diyet yapacağım, aynı zamanda yiyeceklerimim çok yağlı olmaması da önemli. Günde 8 km yürüyüş yapmam gerek akannehirdelikafadulden Doktor bu konuda pazarlık kabul etmiyor kaydirigubbakcemile3 Karbonhidrat diyetinde protein biraz ve yağ biraz daha fazla alındığından spor şart. Böylelikle HDL yükselirken LDL de kolayca düşüyormuş :) Bir de psikiyatri bölümüne de gönderdi beni. Kilo vermek sadece biyolojik değil psikolojik bir durum olduğundan gitmem gerek. Uzman, 3 ay boyunca tartıya çıkmayacaksın dedi delikafaduldendelikafadulden O kadar direttim, inat ettim ki 1 ayda anlaştık kaydirigubbakcemile3 Ama buna uyamaz da sürekli tartıya çıkarsın hiç zahmet edip de gelme, zaten diyetine sadık kalamayacaksın dedi kaydirigubbakcemile3 Hayatımdaki mutlulukları ve üzüntüleri hep kilom üzerine kurmuşum. Sabah tartıya çkınca kilo vermişsem mutlu, vermemişsem mutsuz olup yemeğe saldırdığımdan bundan vazgeçmem ve suyu akışına bırakmam gerek :) Ayda bir kez tartıya çıkıp da aslında yapamam, ben kilo veremem derken kilo verdiğimi görünce bu işe sarılı peşini bırakmayacakmışım:) Hala inanamıyorum ama bekleyip göreceğiz :)

Her şeyden biraz biraz yiyeceğim, tartıya çıkmayacağım ve bol yürüyüş yapacağım. Bir de su içmiyordum nerdeyse. Mutlaka içmek gerekiyormuş, olmazsa olmazlardan :)

patiskacım senin menülerin bizden daha geniş cnm sen ne yaparsan en güzeli yaparsın cnm...
estağfurullah tatlım benim, eminim siz daha güzellerini yapıyorsunuzdur. ben biraz mutfağa meraklıyımdır sadece...
ama kararsız kaldım vala.
tavuk graten mi yoksa et yemeği mi?
Kıymalı dolma ile arpa şehriye arasında karbonhidrat ve kalori değerleri açısından çok büyük farklar yok :) Benim tercihim kıymalı dolma olurdu ama etin kilo fiyatını da göz önüne alırsak arpa şehriye pilavı iyidir kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

tavuk graten yaparsam kıymalı dolma yakışmaz di mi? biri tavuk biri et...
çorba olarak ne yapayım ?

estağfurullah tatlım benim, eminim siz daha güzellerini yapıyorsunuzdur. ben biraz mutfağa meraklıyımdır sadece...
ama kararsız kaldım vala.
tavuk graten mi yoksa et yemeği mi?

tavuk graten yaparsam kıymalı dolma yakışmaz di mi? biri tavuk biri et...
çorba olarak ne yapayım ?

Bence tavuk graten ile kıymalı dolma gitmez :) Arpa şehriyeli pilav daha iyi br seçim olur a.s Çorba olarak hangi seçenekler mevcut. İçlerinden birini seçeyim :)

Tahlil sonuçlarımda korkulacak bir şey yokmuş ama acilen diyet yapmam gerekiyor. Şeker hastalığı yok ama bu şekilde beslenmeye, deli gibi karbonhidrat almaya devam edersem şeker hastası adayıyım. Bu yüzden forumdaki karbonhidrat diyetine benzer bir şekile karbonhidrat kısıtlamasına giderek diyet yapacağım, aynı zamanda yiyeceklerimim çok yağlı olmaması da önemli. Günde 8 km yürüyüş yapmam gerek akannehirdelikafadulden Doktor bu konuda pazarlık kabul etmiyor kaydirigubbakcemile3 Karbonhidrat diyetinde protein biraz ve yağ biraz daha fazla alındığından spor şart. Böylelikle HDL yükselirken LDL de kolayca düşüyormuş :) Bir de psikiyatri bölümüne de gönderdi beni. Kilo vermek sadece biyolojik değil psikolojik bir durum olduğundan gitmem gerek. Uzman, 3 ay boyunca tartıya çıkmayacaksın dedi delikafaduldendelikafadulden O kadar direttim, inat ettim ki 1 ayda anlaştık kaydirigubbakcemile3 Ama buna uyamaz da sürekli tartıya çıkarsın hiç zahmet edip de gelme, zaten diyetine sadık kalamayacaksın dedi kaydirigubbakcemile3 Hayatımdaki mutlulukları ve üzüntüleri hep kilom üzerine kurmuşum. Sabah tartıya çkınca kilo vermişsem mutlu, vermemişsem mutsuz olup yemeğe saldırdığımdan bundan vazgeçmem ve suyu akışına bırakmam gerek :) Ayda bir kez tartıya çıkıp da aslında yapamam, ben kilo veremem derken kilo verdiğimi görünce bu işe sarılı peşini bırakmayacakmışım:) Hala inanamıyorum ama bekleyip göreceğiz :)

Her şeyden biraz biraz yiyeceğim, tartıya çıkmayacağım ve bol yürüyüş yapacağım. Bir de su içmiyordum nerdeyse. Mutlaka içmek gerekiyormuş, olmazsa olmazlardan :)

canım benim bu kadar kapsamlı tahliller yaptırabildiğin ve uzman doktorlarla görüşebildiğin için çok şanslısın...
ayda 1 kez mi? ben çatlardım...
ama vardır bir bildikleri, sen uymaya çalış...
herşey çok güzel olsun inşallah

Bence tavuk graten ile kıymalı dolma gitmez :) Arpa şehriyeli pilav daha iyi br seçim olur a.s Çorba olarak hangi seçenekler mevcut. İçlerinden birini seçeyim :)

et yapma diyosun yani... tavuk graten mi yapayım ?
çorba olarak, yayla olabilir,tarhana,
mercimeği daha yeni yedim
erişteli yeşil mercimek olabilir.
aklıma gelenler bunlar....

et yapma diyosun yani... tavuk graten mi yapayım ?
çorba olarak, yayla olabilir,tarhana,
mercimeği daha yeni yedim
erişteli yeşil mercimek olabilir.
aklıma gelenler bunlar....

Kıymalı dolma yaparsan yanına yapacak bir şey kalmıyor. Genelde et yemeklerine pilav eşlik eder ama kıymalı dolma yapınca pilavın da önünü kapatıyorsun :) Et yemeği de yapabilirsin elbet ama kıymalı dolmada pirinç olduğundan bence uygun olmaz.

Erişteli yeşil mercimek çorbasını ben de çok severim hatta bayılırım :) Ama ana yemeğe eşlik eden pilav olunca erişteli bir çorba da pek makbul olmuyor. Yaylada da az da olsa pirinç var, en iyisi tarhana olur. Tarhana, etli ya da tavuklu bir ana yemek ve arpa şehriyeli pirinç pilavı güzeldir. Ama en doğrusunu yine sen bilirsin :1hug:

Kıymalı dolma yaparsan yanına yapacak bir şey kalmıyor. Genelde et yemeklerine pilav eşlik eder ama kıymalı dolma yapınca pilavın da önünü kapatıyorsun :) Et yemeği de yapabilirsin elbet ama kıymalı dolmada pirinç olduğundan bence uygun olmaz.

Erişteli yeşil mercimek çorbasını ben de çok severim hatta bayılırım :) Ama ana yemeğe eşlik eden pilav olunca erişteli bir çorba da pek makbul olmuyor. Yaylada da az da olsa pirinç var, en iyisi tarhana olur. Tarhana, etli ya da tavuklu bir ana yemek ve arpa şehriyeli pirinç pilavı güzeldir. Ama en doğrusunu yine sen bilirsin :1hug:
saol canım benim :1hug:
pirinç pilavını istemediler... hergün işyerinde pirinç pilavı yiyolarmış....
et yemeği yapayım, yanına kıymalı dolma...
z.yağlı enginar.
bi de tarhana çorbası yapayım.
tatlı da düşünürüm sonra.
salata falan yaparım zaten
nasıl?

Son düzenleme:

hadi bakalım cnm umarım çok güzel uyarsın doktorunun dedikerine ne sölüosa senin için sölüooo sakın dediklerinden çıkma cnm gün bugündür...

z.yağlı enginar.
nasıl?
oh daha ne olsun cnm tatlınıda sütlü bi tatlı seçersen haifi olurr şişirmez sizi...

hadi bakalım cnm umarım çok güzel uyarsın doktorunun dedikerine ne sölüosa senin için sölüooo sakın dediklerinden çıkma cnm gün bugündür...

oh daha ne olsun cnm tatlınıda sütlü bi tatlı seçersen haifi olurr şişirmez sizi...

tamamdır :))
saolun cicileriiim :1hug:

Selam arkadaşlar:3:
Kupa henüz sahibini bulamadı anlaşılan:1:
Kilo veren herkesi tebrik ediyorum.kaydirigubbakcemile5

Patis kolay gelsin canım.

z.yağlı enginar.
nasıl?

Sütlü tatlı harika olur, hem diyetini bozmazsın hem de bunca yemeğin ardından onlar da ağır bir tatlı yememiş olur :1hug:

Bugünkü menüm:

2 dilim beyaz ekmek = 30 gr

100 gr beyaz peynir = 1 gr

1 fincan şekersiz türk kahvesi = 0

2 bardak şekersiz çay = 0

1 şişe soda = 0

1 porsiyon inegöl köfte = 2 gr

1 dilim kepekli ekmek = 7 gr

1 kase yoğurt = 7 gr

10 adet çubuk kraker = 12 gr

Toplam : 59 gr karbonhidrat aldım.

Hedefim 50 grdı ama 70 benim için üst sınır olduğundan sorun değil :) Sınırı aşmadım. Bu saatten sonra bir şey yemeyeceğim. Çok acıkırsam belki yarım elma :)

2 mil yaptım geldim kaydirigubbakcemile2 Ama yine kimsecikler yok. bilmiyorumkismile

canım 1.5 kilo vermedim ben
70 71 arasındaydım hatırlıyosan geçen hafta tatlım
sen 500 gr falan yaz demiştim
yani şimdş tam 70 geliyorum
kupa benim değil canım gerçek sahbini bulsun amaa

canım geçen hafta 71 500 yazmıştın da ona göre 1 buçuk kilo yazdım bende .
yinede sen bilirsin kupamı almazsan bende nesibeye veririm hıııhhh:delphin::delphin:
şaka bi yana yanlış da hatırlıyor olabilirim CADIARZU
o zaman kupayı nesibeye vereyim

Back
X