Deniz Gezmiş’in ağabeyi Demirel’i ‘hayırla anmadı': Ne kadar övseler de günahını temizleyemezler

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam kararının oylandığı meclis oturumunda iki elini birden kaldırarak ‘evet’ diyen 9’uncu cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in hayatını kaybetmesinin ardından kısa bir açıklama yapan ağabey Bora Gezmiş, “Hayırla yadedemiyorum. Biz sağken de söyleyeceğimizi söyledik zaten” dedi.

deniz-gezmis.jpg

soL’a konuşan Bora Gezmiş, ölünün arkasından konuşmanın iyi bir şey olmadığını ama yapılanları unutmalarının mümkün olmadığını ifade etti. Gezmiş, “Bugün ne kadar överlerse övsünler o üç gencin öldürülmesindeki rolünü gizleyemezler, günahını temizleyemezler. Hayırla yadedemiyorum. Biz sağken de söyleyeceğimizi söyledik zaten” diye konuştu.

Dönemin tanıklarından gazeteci Altan Öymen, Demirel’in meclis oturumundaki tavrını şöyle anlatmıştı: “6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz, Yusuf, Hüseyin’in idam kararları oylanıyordu. Süleyman Bey Adalet Partisi grubunun en önünde oturuyordu. Elini ‘idama evet’ için kaldırdığında arkasına dönüp baktı, herkesin kaldırıp kaldırmadığını kontrol ediyordu. Sonra vakur bir ifadeyle önüne döndü. İdamlar kabul edilmişti.”

bu dünya kimseye kalmadığının bir ispatı daha..hepsi tek tek gidiyor...kesin oradada bir hükümet kurarlar...bir rahşah ecevit kaldı galiba o grupdan ..töbe töbeeee

bu dünya kimseye kalmadığının bir ispatı daha..hepsi tek tek gidiyor...kesin oradada bir hükümet kurarlar...bir rahşah ecevit kaldı galiba o grupdan ..töbe töbeeee

Iyide hepsi istedigi hayati yasayabildi, yaslilikta, bir hastanede, sevdiklerin yaninda öldüler.

Deniz, Hüseyin, Yusuf öyle mi? Hapiste tek basina asildilar. Hatta Deniz ölürken iskence cekmisti. Bilerek ipi boyuna göre ayarlanmamisti ve sanirim yarim saat o ipte hayat mücadelisi vermisti. Hele Erdal Eren, o kücük yasi ile, ailesinden uzak, masum masum ipe astilar!

Tamam hic kimse Evren'in cenazesine gitmedi, ama neye yarar. Istedigi hayati yasadi, Erdal'in annesi her gün ölürken :KK61:

herkes ektiğini biçsin öte tarafta ne olursa olsun kıydılar o gençlere.. can almaya onay vermek ve ben öte tarafa inananlardanımm

X