Konu sahibinin yazdiklarini okumadim, ki boyle bir hakaret sozkonusuysa tabi ki bunun karsisindayim fakat kimseyi uyaracak konumda degilim.
Size soyle bir ornek vereyim, birazcik da ozelestiri yapmis olayim: Ben bi avrupa ulkesinde dogdum buyudum. Turk kulturunu kismen aldim, daha cok buranin kulturuyle yetistirildim (yazimdan anlamissinizdir) ama dini konuda bazi kesin cizgilerim vardi. Herneyse.. isime yeni baslamistin. Arkadaslarin hepsi yabanci. Bir aksam yemege gidecegiz. Ben de aramizdaki samimiyete guvenerek dedim ki, alkolsuz bir mekan olsun. Kabul ettiler gittik. Daha sonra samimi oldugum is arkadasimla bu konuda konusurken bana dedi ki: “Biz senin inancina saygi duyuyoruz ama seni tanimasak, bizim degerlerimize saygi duymadigini dusunebilirdik”. Cok uzuldum, cunku niyetim kesinlikle bu degildi. Ama hakliydi. Neticede ben icki almak zorunda degildim veya domuz eti yemek zorunda degildim. Ama boyle bir teklifle onlari incittigimi ve hatta yargiladigim izlenimini vermis oldum.
Demek istedigim o ki haklisiniz. Bazen kendi degerlerimizi savunurken karsi tarafi incitebiliyoruz. Bu degerlerin ne oldugunun burda hic onemi yok, dogru veya yanlis.