Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
herkese merhaba arkadaşlar bundan sonra bende burdan sizinle denediğim tarifleri mümkün oldugunca fotoğraflı bir şekilde paylaşmaya calışacagım..
umarım begenirsiniz..
sevgiyle kalın
elmalı kurabiye
evet arkadaşlarım elmalı kurabiye deyip geçmeyin herkes güzel yapamaz
bu tarif gerçekten müthiş hemen paylaşıyorum sizinle
malzemeler
1 paket margarin
2 çay bardağı sıvı yag
2 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldıgı kadar un
iç malzemesi için
hamur malzemelerimiz fazla oldugu için 6 adet falan elma
cevizi siz tercihinize göre ayarlayabilirsiniz çünki ben cok fazla kullanıyorum :)
tarcın 170. 180. derecede pişirilir
(bu malzemelerle iki tepsi kurabiye çıkar..eger 2 tepsi çıkacak sekılde yanı malzemelerı aynen böyle kullanırsanız 50 dk hamuru dinlendirin..yok eger yarısı ise dinlendirmeye gerek yok )
ilk olarak elmaları rendeliyoruz ocaga alıyoruz..elmalar suyunu çekene kadar pişiriyoruz..altını kapattıktan sonra tarcın ve cevizi ekliyoruz ve sogumaya bırakıyoruz..
gelelim hamurumuza oda sıcaklıgınd aolan margarini sıvı yagını yogurdu karışııtıryoruz..daha sonra yavas yavas un pudra sekerini kabartma tozunu falan hepsini ekliyoruz..ve kulak memesi yumusaklıgında bir hamur elde ediyoruz..
şeklini istediğiniz şekilde yaapbilrsiniz ben yuvarlak yapıyorum genelde resimdede göreceksiniz
önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişiriyoruz
kaç dakıkada pişecegi ise inanın fırına göre cok değişiyor tarifi aldıgım kişi 40 50 dkda demişti ama benım fırınım daha yenı oldugu ıcın sanırım 30 dkda falan pişti
bide işin püf noktalarından biri fazla pişirmiyoruz kızartmıyoruz beyaz bi şekilde kalıyor yumuşak oluyor böylece fazla pişirmek sertleştiriyor..sorunuz olursa gene cevaplarım
bu arada bir elmalı kurabiye tarifim daha var onuda ekleyeceğim fakat onun resmi yok su an için..
evet arkadaşlar 2. tarifim profiterol
gunluk hayatımda ismini telafuzda zorlandıgım ama tadınada bayıldıgım bir tatlı
bu tarifi internetten almıştım ama nerden hatırlamıyorum
15 kişilik bir tarif
malzemeler..
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
100 gr margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
4 adet yumurta (normal tarıfte boyle ama ben 3 yapıyorum genelde tercihe baglı)
sosu için
2 su bardağı süt
2 corba kaşığı silme un
1 su bardağı toz seker
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao
10 adet bitter çikolata
yarım cay bardağı sıvıyağ
kreması için..
500 gr süt
1 su bardağı toz seker
3 corba kaşığı tepeleme un
1 paket vanilinya
1 corba kaşığı margarin veya tereyağ
öncelikle kremayı hazırlıyoruz bunun için bütün malzemeleri aynı anda ocaga alıp pişiriyoruz ve sogumaya bırakıyoruz..
tencereye su margarin ve toz şekeri koyuyoruz
su kaynayıp margarin eriyinciye üzerine unu ilave ediyoruz
kısık ateşte 4 dk karıştırıyoruz
Hamuru içinde topaklar kalmamalı o zamana dek karıştırmak gerekiyor tabikide
Hamuru hazırlayınca şanti torbasına alıyoruz
Şanti torbasına katıp tepsimize ceviz kadar büyüklüklerde sıkıyoruz.
yada eğer torba yoksa kaşık yardımıylada bunu başarabiliriz arkadaşlar..
ö nceden ısıtılmış 150 derece fırında 30ila 50 dk arasında pişiriyoruz. (burdada gene fırına kalmış bir durum) soğuduktan sonra hazırladığımız kremayı dolduruyoruz. sosu ise en son döküyoruz ve tatlımız hazırrrrrr :)
ilk olarak burdna adminlerimiz eger görürse bu ayzımı birşey rica edicem sanırım bi mesaj yarım saaat içinde düzeltilebiliyor sadece elmalı kurabiye mesajımdaki kurabiyelerimin resmini üste almak istiyorum umarım yardımcı olabilirsiniz..teşekkürler
REVANİ
malzemeler
şerbet için ;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
şerbetimizi öncelikle kaynatıyoruz ve sogumaya bırakıyoruz
diğer malzemelerimiz ise ;
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kadar un
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
istege göre limon kabuguda ekleyebilirsiniz
gelelim tarifimize
şeker ve yumurtayı bildiğiniz üzeree iyice kabarana kadar karıştırıyoruz
keklerde falan tek yöne karıştırıyoruz arkadaşlar kabarmasını engellememek adına size bilmeyenler için bir püf noktası olarakta söylemek isterim bunu..
yogurt ve sıvı yagı ekleyım tekrar karıstıralım daha sonrada un irmik kabartma tozu vanilyayı ekleyelım..
önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika falan pişiriyoruz üstü kızarana dek..
çıkarınca 5 dakika falan o ilk sıcaklıgı gectıkten sonra sogumus olan serbetimizi döküyoruz
ravanimiz de tamamdır
yakaladım seni denizinkızı :)))))))))) kiloların sebebi anlaşıldı bu kadar güzel yemek yaparsan alırsın tabii sonra da diyet rejim uğraşırız:)
canım tariflerini aldım evime gidince hemencik uygulayacağım
teşekkür ederim emeklerine sağlık
yakaladım seni denizinkızı :)))))))))) kiloların sebebi anlaşıldı bu kadar güzel yemek yaparsan alırsın tabii sonra da diyet rejim uğraşırız:)
canım tariflerini aldım evime gidince hemencik uygulayacağım
teşekkür ederim emeklerine sağlık
canıımm hoşgeldin sefalar getirdin ilk yorumuda sen yaptın sevindim
aynen dedğin gibi oldu evlendiğimde hiç birşeyden anlamayan ben onu dene bunu dene
sununda tadına bak derken pastacı oldum cıktım amaa kilolarda aldı basını gitti cesası da bu oldu naaplım :)
sık sık eklicem buraya keske simdiye kadar fotoğraf cekseymısım hep dedim..artık takip edersin değilmi :)
canıımm hoşgeldin sefalar getirdin ilk yorumuda sen yaptın sevindim
aynen dedğin gibi oldu evlendiğimde hiç birşeyden anlamayan ben onu dene bunu dene
sununda tadına bak derken pastacı oldum cıktım amaa kilolarda aldı basını gitti cesası da bu oldu naaplım :)
sık sık eklicem buraya keske simdiye kadar fotoğraf cekseymısım hep dedim..artık takip edersin değilmi :)
tabiki de takip edicem.birinci elden tarif almayı çok seviyorum.malesef benim annecim bu kadar çok tarif bilmez ondan öğrenemedim.e yaş kemale erdi evlilikte var inşallah bir kaç seneye öğrenmek lazım:)ama ben en fazla 1 tane kurabiye yerim gerisini müstakbel kocama yediririm ohhhhhh yesin yesin kilo alsınnn çok seviyorum kilo almasını tabi o da benim almamamı seviyor:)
tabiki de takip edicem.birinci elden tarif almayı çok seviyorum.malesef benim annecim bu kadar çok tarif bilmez ondan öğrenemedim.e yaş kemale erdi evlilikte var inşallah bir kaç seneye öğrenmek lazım:)ama ben en fazla 1 tane kurabiye yerim gerisini müstakbel kocama yediririm ohhhhhh yesin yesin kilo alsınnn çok seviyorum kilo almasını tabi o da benim almamamı seviyor:)
canım benim annemde cok güzel yemek yapar ama pastaya karsı hıc ılgısı yok ne yer nede yaapr fazla brşey bilmez o konuda..ama ben hepsini evlendikten sonra ögrendim deneye deneyee..sende yaaprsın eminim..aynen öyle ypmak lazım bi tanesi bizim gerisi herkesin
evet gene ben yeni bir tarifle karsınızdayım kızlar
kadınalr kulubunden aldıgım bir tariftir birde ben ekliyim dedim bugün yaptım pek güzel oldu
çokta basit bir tarif
ben sanki birazcık fazla pişirmişim ama genede yumuşaklar :)
KREM ŞANTİLİ KURABİYE
MALZEMELER
1 poşet şanti
1 su bardağı sıvı yag
3 bardak un
üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI
1 poşet şantiyi bi su bardağı sıvı yag ile çırpıyoruz
daha sonra içine 3 su bardagı unu ekliyoruz ve hamurumuzu hazırlmaış oluyoruz
istediğimiz şekli verip
175 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakıka pişiriyoruz
ve kurabiyemiz hazırr :)
bu araada sıcakken dokunmuyoruz öünki hayli yumusak oluyorlar o anda
beğenirsiniz umarım
evet bu pazar boş durmadım
2 tarifimide vermek istedim
hayli kezzetli bir börek tarifidir denemenizi tavsiye ederim tavuk ve cevız bırbırıne cok uyumlu burda
TAVUKLU RULO BÖREK
Malzemeler
3 adet yufka
1 çay bardagı ayçiçek yagı ( tarifte ayçiçek yagı yazıyor ama ben tereyagı ıle yapıyorum genelde)
1 su bardagı tavuk suyu
İç harcı için
yarım haşlanmış tavuk göğsü
yarım su bardagı iri dövülmüş ceviz
tuz karabiber
( bu arada bir dip not daha tarifteki gibi yazdım iç harcını fakat ben gögüs etini pek sevmediğimden kuru oluyor biraz bilirsiniz sarma falan alıp onları haslıyorum..ceviizide daha fazla kullanıyorum..yani iç harcı kendi zevkinize göre ayarlayablirsiniz)
Yapılışı
haşlanmış tavuk etlerini küçük küçük doğrayarak bir kaba alıyoruz ve içine iri dövülmüş cevizimizi ekliyoruz..karabiber ve tuzuda ekliyoruz böylece iç harcımız hazır olmuş oluyor
bu arada yufkalramızıda buyuk bir tepsiyee ilk olarak birini koyup üzerini yaglıyoruz diger katlarıda aynen böyle yapıyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 220 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
tepsimizi çıkarıyoruz ve ılımış olan tavuk suyumuzu döküyoruz bir kaç dakika cekmesini bekliyoruz ve daha sonra tavuklu harcımızı üzerine yayıyoruz yufkayı rulo seklınde sarıyoruz ve tekrar fırına veriyoruz..kızardıktan sonra cıkarıyoruz servise hazırlıyoruz..
çok lezzetli bir börek tavsiye ederim :)