depo-provera doğum kontrol iğnesi

Bir kadın doğum doktoru bu iğnenin zararlı olduğunu söyledi çok pişman oldum sakın yaptırmayın.Sütü azaltıyormuş kalitesini de azaltıyormuş.

ben doğumdan önce yaptırdım canım 1 aylık iğnelerden 4. ayın sonunda kanamalar başladı 20 gün sürdü kanama doktora gittiğimde yaptırdığım iğne bünyeme yaramadığı için rahim duvarım çatlamış ve vücüdümdan kan sızıyormuş....
3 aylık iğnelerden teyzem kullandı 2. ayında oda hastanelik oldu...aynı zamanda rejim yapıyordu spor yapıyordu aletlerle spor yaparken birden kanaması başlıyor doktor 3 aylık iğneye bağlamış 3 aylık değil 1 aylık yap bünyen için iyi değil rengl düzensizliği yapar demiş....

ben yaptıramıyorum rahim duvarım inceliyor çatlıyor diye....ben spiral taktırıcam...

ben internetten araştırdım bu iğneleri falan.
çok fazla yan etkileri var.ben okuyunca vazgeçtim yani.
ben düşünmüyorum.belki spiral olabilir ama eşim onuda istemiyor..
bakçaz artık...doğal olan yoldan kaydirigubbakcemile3

selam kızlar ben 2008 temmuz annes.yim oğlum 11 aylıkken regl oldum daha yeni sayılır çok düzensiz oluyor bende spral tatırmayı düşünüyorum iğne falan çok mantıklı gelmiyor açıkcası bana

ben de 40 ımız çıkınca depo provera yaptırdım canım doktorum onu önerdi
şimdilik bi şikayetim yok bakalım

Yan etkileri olan bir ilaç ve bünyeden bünyeye çok farklı endikasyonları var. Sizlere en uygun kontrol yöntemini seçmenizi tavsiye ederim kızlar. Zaten doğum yaptınız bu tür ilaçlar ile dengenizi daha fazla bozmayın.

sakın sakın diyorum...6 ay önce vuruldum hala kanamam durmadı.bugün östrojen takviyesi almaya başladım.o da işe yaramazsa naparım bilmiyorum

herkese merhaba,
konu açılalı uzun zaman olmuş ama, birgün birileri bunları okurda yardımcı olurum diye yazmak istedim. Benim düştüğüm hataya kimse düşmesin. Benim ve eşimin yaşı 40 lı yaşlara yakındı. yeni evliydik çocuk istiyorduk, Rabbim nasip etti çocuğumuz oldu. Fakat eşim ile benim düşüncem yaşımızdan dolayı 2. çocuk için cok beklemeycektik 1 yıl sonra falan 2. cocuğu istiyorduk. 1 .çocuğum oldu. ilk ayki aşısı için sağlık ocağına götürdüğümde aşıyı yapan ebe nasıl korunacağımı sordu. bende durumu anlattım. yaşımızı belirttim. 1 yıl sonra 2. çocuğu düşündüğümüzü söyledim. şuanda bebeğin emdiği için sadece 3 aylık iğne yaptırabilirsin dedi. Madem ki kısa süreli korunma istiyorsun bu sana uygun dedi. ilk defa iğne yi duymuştum. yan etkilerinden bahsetmedi. hemen git yan taraftaki eczaneden al. iğneni vurayım dedi. iğneyi eczaneden aldım aşıdan sonra benimde iğnem yapıldı. o gün inanılmaz kasık ağrsı mğlde bulantısı ve baş dönmesi yaşadım. iğneden sonra 5 ay adet olmadım. karnım davul gibi şişiyordu. Fakat adet olamıyordum. tek bir iğne beni bu halde getirmişti. İğne yaptırdıktan 6 ay sonra adet oldum. doktora gittim. hormonlarım yerle bir olmuştu. ilaç kullandım, tedavi sürecim başladı. ve 8 kilo aldım bu süreçte, zaman içeirseinde denemediğimiz kür kalmadı. bal tarçın, soğan kürü, hayıt suyu, keçi boynuzu kürü v.s. fakat bebğim olmuyordu. yaşım ilerdeikçe çok üzülüyordum. ve 25 ay sonra hamile kaldım. bu iğnenin tek bir dozu bile bu kadar kuvvetli. Ben bilmiyorudm. o anda nasıl olduda rehavete kapıldım. Araştırmadan o iğneyi yaptırdım. Hala kendime kızıyorum. siz dikkatli olun.

Back
X