- 15 Aralık 2015
- 1.823
- 4.607
- 133
- Konu Sahibi Esrin mine
-
adam uygun fiyata değil olması gereken fiyata oturttu. şu an olan şeyler normal değil. şu an herkes çıldırmış durumda fırsatçılık tavan yaptı ve hepimiz de bunu normalleştirdik. Allah sonumuzu hayretsin. depozitonuzu isteyin elbetteMerhaba. 2 yıl önce bu eve girerken bir kira depozito ödemiştim. Şimdi taşınıyorum. Ev sahibim kiraya zam yaptığında henüz bu kira çılgınlığı yaşanmıyordu. Bizim zamdan sonra kiralar tavan yaptı ama ben yasal hakkım da olduğu üzere yaptığımız zam üzerinden oturdum. Eğer çıkmasaydım önümüzdeki ay yeni zam vaktim gelmiş olacaktı.
Sorum şu. Eve girerken ödediğim depozitoyu talep etmeli miyim yoksa "ne de olsa uyguna oturdum onu da istemeyivereyim" mi demeliyim bilemedim. Aslında o paraya ihtiyacım var ama adam "ben seni o kadar uygun fiyata oturttum sen depozitoyu mu istiyorsun" derse diye çekiniyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Girerken ben boya yaptırdım.. Çıkarken boyasız teslim edeceğim diye anlaştık.Depozito ucuz oturmanin karsiligi degil. Kaldi ki ev en kotu ihtimalle boya badana ister. Bence olmasi gereken ev sahibinizin gelip evi incelemesi. Evde bir hasar yoksa boya badana masrafini kesip geri kalanini size verebilir.
Evde yipranan, tadilat gormesi gereken birsey yoksa depozitoyu geri isteyebilirsiniz bence.Girerken ben boya yaptırdım.. Çıkarken boyasız teslim edeceğim diye anlaştık.
temiz kullandıysanız evi isteyin tabiiki sizi en doğal hakkınız oMerhaba. 2 yıl önce bu eve girerken bir kira depozito ödemiştim. Şimdi taşınıyorum. Ev sahibim kiraya zam yaptığında henüz bu kira çılgınlığı yaşanmıyordu. Bizim zamdan sonra kiralar tavan yaptı ama ben yasal hakkım da olduğu üzere yaptığımız zam üzerinden oturdum. Eğer çıkmasaydım önümüzdeki ay yeni zam vaktim gelmiş olacaktı.
Sorum şu. Eve girerken ödediğim depozitoyu talep etmeli miyim yoksa "ne de olsa uyguna oturdum onu da istemeyivereyim" mi demeliyim bilemedim. Aslında o paraya ihtiyacım var ama adam "ben seni o kadar uygun fiyata oturttum sen depozitoyu mu istiyorsun" derse diye çekiniyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Öyle birşey demeye hakkı yok.sözleşme bitene kadar zam yapma hakkı yoktu zaten. Haa bu arada ben hiçbir evimden kaporamı alamadım.yaa boyat dediler ya temizlettir dediler, ya ufak tefek şeyler buldular hepsini topladılar bırak kaporayı vermeyi üstüne para istemesinler diye yalvarttılar.Merhaba. 2 yıl önce bu eve girerken bir kira depozito ödemiştim. Şimdi taşınıyorum. Ev sahibim kiraya zam yaptığında henüz bu kira çılgınlığı yaşanmıyordu. Bizim zamdan sonra kiralar tavan yaptı ama ben yasal hakkım da olduğu üzere yaptığımız zam üzerinden oturdum. Eğer çıkmasaydım önümüzdeki ay yeni zam vaktim gelmiş olacaktı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?