Depozito konusu

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Merhaba. 2 yıl önce bu eve girerken bir kira depozito ödemiştim. Şimdi taşınıyorum. Ev sahibim kiraya zam yaptığında henüz bu kira çılgınlığı yaşanmıyordu. Bizim zamdan sonra kiralar tavan yaptı ama ben yasal hakkım da olduğu üzere yaptığımız zam üzerinden oturdum. Eğer çıkmasaydım önümüzdeki ay yeni zam vaktim gelmiş olacaktı.

Sorum şu. Eve girerken ödediğim depozitoyu talep etmeli miyim yoksa "ne de olsa uyguna oturdum onu da istemeyivereyim" mi demeliyim bilemedim. Aslında o paraya ihtiyacım var ama adam "ben seni o kadar uygun fiyata oturttum sen depozitoyu mu istiyorsun" derse diye çekiniyorum. Sizce ne yapmalıyım?

adam uygun fiyata değil olması gereken fiyata oturttu. şu an olan şeyler normal değil. şu an herkes çıldırmış durumda fırsatçılık tavan yaptı ve hepimiz de bunu normalleştirdik. Allah sonumuzu hayretsin. depozitonuzu isteyin elbette

Depozito ucuz oturmanin karsiligi degil. Kaldi ki ev en kotu ihtimalle boya badana ister. Bence olmasi gereken ev sahibinizin gelip evi incelemesi. Evde bir hasar yoksa boya badana masrafini kesip geri kalanini size verebilir.
Girerken ben boya yaptırdım.. Çıkarken boyasız teslim edeceğim diye anlaştık.

Evi teslim aldığınız gibi bırakıyorsanız depozito hakkınız. Az zam yaptı vermesem mi diye düşünmek saçma. Rica minnetle bile istemeyin, dümdüz isteyin.

temiz kullandıysanız evi isteyin tabiiki sizi en doğal hakkınız o

Depozito isteyeyim mi istemeyeyim mi diye bir durum söz konusu yok ki.
Ev sahibi ile eve girersiniz, yanınıza kira kontratını, elektrik, su, doğal gaz, aidat borcu yoktur evraklarınızı alırsınız. Ev içerisinde hasar olmadığına ev sahibi karar verirse zaten depozitonuzu teslim eder. Hasara göre tekrar oturup hesap yapılır.

Eve verilen herhangi bir zarar durumu yok ise! kapıları çizmek gibi, banyo duşakabin camını kırmak gibi, mutfak dolaplarını sarartmak gibi vs .. Depozito talep edilir, ve geri de alınır.

Lakin evde ev sahibini zarara ugratacak herhangi bir durum var ise depozitoyu istesenizde aLamazsnz.

kirayı banka üzerinden mi yatırdın bunca zaman?
depozito senin hakkın, mutlaka istemelisin. gelsin, hasar tespiti yapsın. ama kullanımdan kaynaklı doğal yıpranmalar hasar sayılmaz bak o konuda dikkatli ol. mutfak dolaplarını çok açıp kapamışsın gibi salak bir bahane ile gelmesin sana yani. bi yerleri kırıp dökmüşsen falan hasar oluyor o. yoksa eşyanın tabiatında zaten yıpranmak vardır, kimse oturmamış olsaydı bina 2 sene yaşlanmış olacaktı öyle düşün. koca bina bile durduğu yerde eskidi sayılıyor.

Öyle birşey demeye hakkı yok.sözleşme bitene kadar zam yapma hakkı yoktu zaten. Haa bu arada ben hiçbir evimden kaporamı alamadım.yaa boyat dediler ya temizlettir dediler, ya ufak tefek şeyler buldular hepsini topladılar bırak kaporayı vermeyi üstüne para istemesinler diye yalvarttılar. o yüzden kaporayı nasıl olsa alacağım diye düşünmeyin.sadece şansınızı deneyin.öderken gözden çıkarın.geri gelirse ne âlâ.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…