• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

depozitomu alabilirmiyim?

son mecnun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2014
1.265
1.616
133
37
Merhaba hanimlar esimin isi dolayisi ile ankarada 5aylik esyali bir daire kiraladik. Size sorum biraylikta depozito verdik 1ay sonra ayrilcaz depozitomuzu geri alabilirmiyiz? Evdeki duvar kagidindan kizim bir karis kadar yirtmis mutfak halisi biraz kirlendi birde yerlestikten kisa bir sure sonra wc muslugu bozuldu.. ev sahibi bayan iyi birine benziyor bunlari gerekce gosterip depozitoyu kesermi? Kiraci hatunlar sizi dinliyorum:KK54:

Evi nasıl kiraladıysanız öyle teslim etmeniz gerekir, depozitonun mantığı bu zaten evde herhangi bir hasar varsa depozitodan düşülür.

Aynen tek tek gostercem birde sandalyenin ayagi kirilmak uzere simdi hatirladim:eek:gitti bizim depozito:rolleyes:

Evsahibinin inisiyatifine kalmis ki zaten depozitonun amaci verilen herhangi bir zararin karsilanmasi. Belki siz soyleseniz de evsahibi mühim bulmayabilir. Bazıları da eve cok iyi bakip tadilat bile yaptirsaniz depozitoyu kesmeye çalışır işte inisiyatif.

Merhaba hanimlar esimin isi dolayisi ile ankarada 5aylik esyali bir daire kiraladik. Size sorum biraylikta depozito verdik 1ay sonra ayrilcaz depozitomuzu geri alabilirmiyiz? Evdeki duvar kagidindan kizim bir karis kadar yirtmis mutfak halisi biraz kirlendi birde yerlestikten kisa bir sure sonra wc muslugu bozuldu.. ev sahibi bayan iyi birine benziyor bunlari gerekce gosterip depozitoyu kesermi? Kiraci hatunlar sizi dinliyorum:KK54:
E kadının evine zarar vermişsiniz, zararı keser kalanını verir.

Bizim ev sahibi sorunluydu ev kendiliginden dokulmeye başlamıştı avize yerleri falan düştü durup dururken. Adam baya sorun cikaricak gibi duruyodu cikçıkmadan 1 ay önce haber vermek zorundasiniz falan dedi bi acayip adamdı yani depozito yu geri vericegini anlayinca aklı cıktı :) bizde bizim avukata ihtarname cektirmistik madem öyle deyip :) aklı çıktı ciktigimiz gün tak diye verdi depozitoyu :) ama tabi siz zarar verdiyseniz zarari keser öyle verir ama dikkat edin mesela tek duvar için duvar kağıdı fiyatına bakın musluk fiyatina bakın fazlasını kestirtmeyin. Bide ihtarname de fayda var haber vermiş olursunuz resmi yolla. Ihtarname dediğimde 1 ay sonra su tarihte evden cikicaz depozito bedelinin şu hesabıma yatirilmasini talep ediyorum vs vs diye devam eden bi dilekçe

Halıyı yıkamaya ver, yeni muslk al
Duvar kağıdındanda nekadar kesilir kalitesini bilemiyoruz.
Son kirayı vermeyin duvar kağıdı kısmını yatırın sadece

Back
X