Bir avukatla görüşün bence. Durumunuza uygun alternatif yollar sunar size. (takip başlatma yahut ihtarname vs gibi. Farazi konuşuyorum avukatla görüşürseniz detaylı olarak en doğru bilgiyi alırsınız)
Kimseye yapılmamalı ama depremzede birine bunu yapmak, birbirimize destek olmamız gerekirken hele.. Söylenecek çok şey var ama neyse..
Endişelenmeyin hak var hukuk var. Açıklamanın yazılı olduğu dekontu ve yazışmaların çıktısını almayı ihmal etmeyin naçizane tavsiyem.Hiç sormayın olayın şokuyla kandırmışlar ablamı
Kardeşinizin avukat olmasına çok sevindim. Bana kalırsa da hakkınızı yedirmeyin. Yeter artık bıktım bu fırsatçılıktan. Biri mevcut kiracıyı çıkarıp 10 katına kiraya vermeye çalışır, biri depozitonun üzerine yatmaya çalışır. (İyi niyetli ev sahipleri ve kötü niyetli kiracıları ayırıyorum)Kardeşim şehir dışında avukat haftaya kadar vermezse ihtar çekeceğiz.
Aslında şeytan diyor sosyal medyaya ver depremzedelere bu fiyata ev verdi diye de, o kadar ses duyuramam
Endişelenmeyin hak var hukuk var. Açıklamanın yazılı olduğu dekontu ve yazışmaların çıktısını almayı ihmal etmeyin naçizane tavsiyem.
Kardeşinizin avukat olmasına çok sevindim. Bana kalırsa da hakkınızı yedirmeyin. Yeter artık bıktım bu fırsatçılıktan. Biri mevcut kiracıyı çıkarıp 10 katına kiraya vermeye çalışır, biri depozitonun üzerine yatmaya çalışır. (İyi niyetli ev sahipleri ve kötü niyetli kiracıları ayırıyorum)
Kanuna göre, ev sahibi yeni kiracı bulana kadar kira bedelinden sorumlusunuz. Yani 3 ay ev boş kaldı diyelim, 3 aylık kira bedelini talep edebilir sizden. Dpozitoyu da vermek zorunda bu arada normal şartlarda. İhtar çekin, ödemezse ödeme emri gönderebilirsiniz ama o da erken çıkmanızı ileri sürebilir.Ablamda sözleşme 1 yıllık olduğu için tüm kiraları ister mi diye korkuyor boşver uğraşma kalsın diyor ama o da baya maddi olarak çöktü
Kanuna göre, ev sahibi yeni kiracı bulana kadar kira bedelinden sorumlusunuz. Yani 3 ay ev boş kaldı diyelim, 3 aylık kira bedelini talep edebilir sizden. Dpozitoyu da vermek zorunda bu arada normal şartlarda. İhtar çekin, ödemezse ödeme emri gönderebilirsiniz ama o da erken çıkmanızı ileri sürebilir.
Ciner e şikayet edin.Ceza kesilsin.Kızlar daha önceden konu açmıştım
depremzedeyiz diye giriş Bodrum kat 1+1 dubleks evi normalde sahibinden 7000 kira 3000 depozito diye sahibinden e yazan ev kiralamıştı ablam mecbur kalıp.
Meğer fırsatçı yüzyüze de 7500 kira 7500 depozito 7500 emlakçı parası istemiş.
İlk ay 7500 kira 7500 depozito diğer ay da 7500 kira ve uydurduğu 7500 emlak parası istiyordu.
İlk ay doldu çıktık. Depozitoyu istedik vereceğim dedi kaç gündür vermiyor dekontta da yazıyor.
Şimdi akrabamıza o emlak parası o diyormuş.
Sizce ne yapalım adliyeye başvurmak mı lazım ?
(Dekontta kira depozito komisyon yazıyor. Wp de depozitoyu vereceğine dair yazıları var. )
Erken çıktığınız için kira bedelini sizden talep edebilir yeni kiracı bulana kadar diyorum. Siz depozito isteyeceksiniz haklısınız ama onun da siz erken çıktığınız için sizden kira bedellerini isteme hakkı var.Çıktık zaten
Erken çıktığınız için kira bedelini sizden talep edebilir yeni kiracı bulana kadar diyorum. Siz depozito isteyeceksiniz haklısınız ama onun da siz erken çıktığınız için sizden kira bedellerini isteme hakkı var.
Ciner e şikayet edin.Ceza kesilsin.
1 yıl kiraya veremesin evini.Haklsınız en son onu yapıcam.
evi mühürlendi 9000 kira isteyenin bununda hakkı bu
Normalde ev kirası 500 lirami ?Ohal var ama bizde depremzedeyiz normalde ev 500 TL ama deprem fırsatçılığı yapmış
Tüm kiraları isteyemez. Kanuna göre yeniden kiraya verilene kadarki makul süre kadar isteyebilir. Hangi ildesiniz bilmiyorum ama bizim burada kiralık ilanı maksimum iki günde sökülüyor. Rağbet gören, evlerin hemen kiralandığı ildeyseniz, ev de sizin çıkmanıza müteakip hemen kiralanacak bir ev ise ev sahibinin zararı olmaz diye düşünüyorum.Ablamda sözleşme 1 yıllık olduğu için tüm kiraları ister mi diye korkuyor boşver uğraşma kalsın diyor ama o da baya maddi olarak çöktü
Kocasının ailesinin evinde sığıntı olan kapısına perde yapılan bir üye bu konudaki mağduriyetimi kendince dalga konusu yapmış. Bazı insanlar cidden oksijen israfı.
Rahatlıkla davanı açabilirsin.Kızlar daha önceden konu açmıştım
depremzedeyiz diye giriş Bodrum kat 1+1 dubleks evi normalde sahibinden 7000 kira 3000 depozito diye sahibinden e yazan ev kiralamıştı ablam mecbur kalıp.
Meğer fırsatçı yüzyüze de 7500 kira 7500 depozito 7500 emlakçı parası istemiş.
İlk ay 7500 kira 7500 depozito diğer ay da 7500 kira ve uydurduğu 7500 emlak parası istiyordu.
İlk ay doldu çıktık. Depozitoyu istedik vereceğim dedi kaç gündür vermiyor dekontta da yazıyor.
Şimdi akrabamıza o emlak parası o diyormuş.
Sizce ne yapalım adliyeye başvurmak mı lazım ?
(Dekontta kira depozito komisyon yazıyor. Wp de depozitoyu vereceğine dair yazıları var. )
Konu mu açmış görmedim.Baya tepki alınca da özür konusu açmış. Tabi saolun kızlar siz tepki vermeseniz yazmazdı bile malum kötü yorumları kafasına çok takıyor
Teşekkürler kızlar
C CalciferKatibin Ruhu R -Rosa- Led_BiR_Vele_DisTiri theblackswan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?