• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

deprem fobisi

silenzio

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
1.956
28
0
Eskişehir
kızlar ben bu fobiyi nasıl yenicem..
kütahya da yaşıyorum ve bildiğiniz üzre sık sık deprem oluyor burada..az önce de 4.2 büyüklüğünde bi deprem oldu..küçük küçük sarsıntılar oluyor..artık panik atak oldum bu yüzden..yanımda annem ayağını sallasa deprem oluyor diye kalbim çarpmaya başlıyo bayılıcak gibi oluyorum..11 katlı binanın 4.katında oturuyoruz..yukarda 7 kat var..
geçenki 5.9 büyüklüğündeki depremde kendimi dışarı nasıl attığımı bilemedim..
şuan bile çok kötüyüm..

korktuğum şey o anki gürültü..çıtır çıtır sesler çıkıyor bide kaçışma sesleri merdivenlerden insanlar iniyor panik yapıyorum..banyoya girerken ya deprem olursa diye duramıyorum çok..aşşağıdan araba geçse sarsıntı olsa deprem oluyodiye fırlıyorum..

çok kötü birşey bu:( nasıl atlatıcam ben bu fobiyi..

canım simav'da deprem olmuştu ya eskişehirdede hissedilmişti. bende o günden sonra senin gibi oldum.sorunlarımız aynı. geceleri aniden kalkıyorum deprem oluyormuş gibi geliyor.kalbim küt küt atıyor.gecenin köründe herkesi kaldırıyorum deprem oldu diye.panik atak oldum yani.nasıl kurtulacağız bilmiyorum.Allah kolaylıık versin.. :43:

bu sefer merdivenler yerine atlarım camdan heralde..
inanamıyorum kendime..deprem oluyor resmen..yanımdakiler olmuyo diyorlar..
kalbim feci şekilde atıyo..deprem kelimesini her duyduğumda her hissettiğimde bu durumdayım..
artık yanımdan yüksek sesle bir şey olsa korkmaya başladım..büyük deprem bekleniyormuş bide..
önlem alabilicem bişiyde değil bu deprem:(

bu sefer merdivenler yerine atlarım camdan heralde..
inanamıyorum kendime..deprem oluyor resmen..yanımdakiler olmuyo diyorlar..
kalbim feci şekilde atıyo..deprem kelimesini her duyduğumda her hissettiğimde bu durumdayım..
artık yanımdan yüksek sesle bir şey olsa korkmaya başladım..büyük deprem bekleniyormuş bide..
önlem alabilicem bişiyde değil bu deprem:(

kalbini ferah tut canım.sakin ol lütfen..:43:

geçmiş olsun canım, sanırım bunun caresi oluruna bırakmak, bi teslimiyet hali yani, bzim burdada çok oluyor, olurken korkuyorum tabii ama sonrasında kafama takmıyorum pek, ha bugun ha yarın ölmicezmi sonuçta diye kendimi avutuyorum işte:27::27:

Son düzenleme:
kalbini ferah tut canım.sakin ol lütfen..:43:
saol canım aslında ikimizde bi doktora gitsek iyi olucak sanırım..:1:

geçmiş olsun canım, sanırım bunun caresi oluruna bırakmak, bi teslimiyet hali yani, bzim burdada çok oluyor, olurken korkuyorum tabii ama sonrasında kafama takmıyorum pek, ha bugun ha yarın ölmicezmi sonuçta diye kendimi avutuyorum işte:27::27:

korktuğum ölmek değil ki o anki sarsıntı ve o gürültüden seslerden feci şekilde korkuyorum..
teslimiyet hali evet ama yapamıyorum işte:97:
bi çaresine bakabilicemi bilsem yani yangın çıkmaması için bir şeyler yapılır ama bunun yok birde büyük deprem diyolar ay bayılcam:52:

aynı şey bende de var canım
hatta sen "büyük deprem bekleniyormuş" yazmışsın ya
onu okuduğum andan itibaren kalbimçarpmaya başladı
halbuki İstanbuldayım, senelerdir beklenen eli kulağında bir deprem var, sanki bilmiyorm
ama bazı geceler öyle oluyorum ki yüreğim fırlayack gibi geliyo
psikoloj,k yardım mı alsak napsak

aynı şey bende de var canım
hatta sen "büyük deprem bekleniyormuş" yazmışsın ya
onu okuduğum andan itibaren kalbimçarpmaya başladı
halbuki İstanbuldayım, senelerdir beklenen eli kulağında bir deprem var, sanki bilmiyorm
ama bazı geceler öyle oluyorum ki yüreğim fırlayack gibi geliyo
psikoloj,k yardım mı alsak napsak

en doğrusu o sanırım canım..
bende de depremi hissetmesem bile duyduğum an aynen senin dediğin gibi kalp çarpıntıları başlıyo nereye kaçsam diye bakınıyorum..
öyle ki geçen deprem evdeki küçük 5 aylık bebek kardeşimi anne bırak koş çıkalım biz diye bağırıyomuşum:37:

Son düzenleme:
İstanbul'da 17 Ağustos Depreminde Böyle Paranoya Olmuştu..
18-19 ve Devam Eden Günler..

Aslında O Gece Bir Şey Anlamadık..
Tv'den Alt Yazı Geçti..
Ölü Sayısı İşte O Zaman Anladık..
Başımıza Büyük Bir Felaket Geldiğini..

Allah Herkesin Yardımcısı Olsun..
Ben Bu Paranoyayı Atlatacağını Umuyorum..
Sürekli Artçılar Devam Ettiği İçin Korkuyorsun..:70:

canım ya kıyamam..
ben sırf bu korku yüzünden nişanlımın işyerine yakın yerde oturmayı kabul ettim, oralar deprem bölgesi diye
bu yüzden bir sürü yol ve trafik çekecek hergün

Rabbim o acıları yaşatmasın bize ya
inan şimdi bile korku girdi içime ve hesap yapmaya başladım nasıl kaçarım nerden kaçarım diye...

Panik atak dendi mi hemen yardım alınması gerektiğini söylerim ben herkese.İnsanı ciddi boyutta gerçek yaşamdan uzaklaştırıyor.Kafasında bir sürü şey kurup kurup bozuyor.Bunu atlatabilmek kolay değil.Hele ki gerçek olacağını bile bile bazı şeylerin...

Bende de var panik atak...

Geçmiş olsun silenzio ve eylül gelini arkadaşım ocwmays :)

bol bol lüneparka git. gondola neyim pin, 90 dereceli açılı duvara kesiştiren bi teğet çizip dıvarda denk geldiği noktalara 1er çivi çakıp çingene salındağı kurup bol bol sallan:9:

17 ağustosu adapazarında yaşamış biri olarak bu rahatlığım da neyse:82:

Canım benim geçmiş olsun:-((
Oturduğunuz bina yeni mi, depreme dayanıklı mı?
Eğer öyleyse bir nebze daha rahat olabilirsin.
Biz de 6.kattayız, deprem olunca camlardan gelen ses beni çok ürkütüyor. Bir de anne olunca sakin kalmak gerek, korktuğumu belli etsem kızım daha da ürküyor.
Allah içine ferahlık versin canım, depremden korkmak normal tabi ama her an deprem olacak korkusuyla da yaşamaman lazım. Bu sıralar sizin bölgede çok sık oldu ya, ondan bu huzursuzluğun.

Panik atak olarak değilde bende çok huzursuz oluyorum bende Kocaelide yaşıyorum. bugün hariç bir kaç kez Kütahya da olan depremi ve Bileciktekini bizde hissettik. En son Bilecik Depreminde evde yalnızdım ve çok korktum. Üstelik daha önce Deprem bölgesi olmayan bir yerde yaşıyordum. Her deprem oluşunda keşke gelmeseydim diyorum ne alaka oysa, kaderden kaçılmaz ya.

az önce internete oturduğumda bi haber sitesine bakarken gördüm bende. Bu aralar sallanıyoruz bol bol. Allah sonumuzu hayır etsin. Bende korkmaya başladım artık. :44:

İstanbul'da 17 Ağustos Depreminde Böyle Paranoya Olmuştu..
18-19 ve Devam Eden Günler..

Aslında O Gece Bir Şey Anlamadık..
Tv'den Alt Yazı Geçti..
Ölü Sayısı İşte O Zaman Anladık..
Başımıza Büyük Bir Felaket Geldiğini..

Allah Herkesin Yardımcısı Olsun..
Ben Bu Paranoyayı Atlatacağını Umuyorum..
Sürekli Artçılar Devam Ettiği İçin Korkuyorsun..:70:
17 ağustosdaki depremi ben hiç hatırlamıyorum..
sadece annemler kaldırdı ve tüm gece dışardaydık bize eylence olmuştu hatta:)
amin canım..

canım ya kıyamam..
ben sırf bu korku yüzünden nişanlımın işyerine yakın yerde oturmayı kabul ettim, oralar deprem bölgesi diye
bu yüzden bir sürü yol ve trafik çekecek hergün

Rabbim o acıları yaşatmasın bize ya
inan şimdi bile korku girdi içime ve hesap yapmaya başladım nasıl kaçarım nerden kaçarım diye...

bende sana kıyamam..aynı duyguları yaşıyoruz valla canım nasıl atlatırız bilmiyorum..
allah bidaha yaşatmasın..

Panik atak dendi mi hemen yardım alınması gerektiğini söylerim ben herkese.İnsanı ciddi boyutta gerçek yaşamdan uzaklaştırıyor.Kafasında bir sürü şey kurup kurup bozuyor.Bunu atlatabilmek kolay değil.Hele ki gerçek olacağını bile bile bazı şeylerin...

Bende de var panik atak...

Geçmiş olsun silenzio ve eylül gelini arkadaşım ocwmays :)

ay evet ya bu panik atak çok zor bişiy..
bende ne olduğunu netten araştırınca öğrendim..
gerçekten daha da ilerleyen bir şey..
dediğin gibi gerçek olduğunu bilmesem yok bişey olmaz diycemde..olmuyo işte:)

bol bol lüneparka git. gondola neyim pin, 90 dereceli açılı duvara kesiştiren bi teğet çizip dıvarda denk geldiği noktalara 1er çivi çakıp çingene salındağı kurup bol bol sallan:9:

17 ağustosu adapazarında yaşamış biri olarak bu rahatlığım da neyse:82:

hayattaaa binemem gondola falan kamıkazeye bindimde bigün ölüyodum nerdeyse gondolada küçüklüğümden beri binmem:D sen en büyük depremi atlattığın için alışmıssın sanırım canım allah bir daha yaşatmasın..

Canım benim geçmiş olsun:-((
Oturduğunuz bina yeni mi, depreme dayanıklı mı?
Eğer öyleyse bir nebze daha rahat olabilirsin.
Biz de 6.kattayız, deprem olunca camlardan gelen ses beni çok ürkütüyor. Bir de anne olunca sakin kalmak gerek, korktuğumu belli etsem kızım daha da ürküyor.
Allah içine ferahlık versin canım, depremden korkmak normal tabi ama her an deprem olacak korkusuyla da yaşamaman lazım. Bu sıralar sizin bölgede çok sık oldu ya, ondan bu huzursuzluğun.

sağol ipek ablacım..
bina bi 10 senelik vardır depreme dayanıklı diyorlar ama ben yine de korkuyorum işte..
evet sanırım sık sık deprem olmasından dolayı böyle tedirginim..
sağol amin ablacım kimseye yaşatmasın birdaha..

Panik atak olarak değilde bende çok huzursuz oluyorum bende Kocaelide yaşıyorum. bugün hariç bir kaç kez Kütahya da olan depremi ve Bileciktekini bizde hissettik. En son Bilecik Depreminde evde yalnızdım ve çok korktum. Üstelik daha önce Deprem bölgesi olmayan bir yerde yaşıyordum. Her deprem oluşunda keşke gelmeseydim diyorum ne alaka oysa, kaderden kaçılmaz ya.

her söylediğim ölünse her yerde ölünür depremde diyor da..bende ölümden korkmuyorum işte o gürültüde ben kaçışmaya başlıyorum :):)
ay canım birde evde yalnızmıssın depremde en korktuğum şeydir..
sevinmelisin canım deprem bölgesinde oturmadığın için:)

az önce internete oturduğumda bi haber sitesine bakarken gördüm bende. Bu aralar sallanıyoruz bol bol. Allah sonumuzu hayır etsin. Bende korkmaya başladım artık. :44:

sende mi kütahyadasın canım amin..
korkulmucak gibi değil ki..

sende mi kütahyadasın canım amin..
korkulmucak gibi değil ki..

yok ben kütahya'da oturmuyorum antalya'da oturuyorum. genel olarak diyorum ben. bi ara akdenizde, girit adası yakınlarında 6 şiddetinde olmuştu bi deprem. antalya'da da bazı yerlerde hissedildi ama biz hissetmedik. ondan hemen sonra japonya depremi oldu. sonra kütahyadaki ilk deprem, şimdi bu... genel anlamda sallanıyor dünya :44:

Son düzenleme:
99 depreminden beri hep var bendede atamıyorum içimden korkusunu rüyalarımda hep depremler oluyo :( biraz azaldı gibiydi ama bu simav depreminden sonra yine aynı haldeyim durduğum yerde sürekli sallanıyorum köpek havlıyosa bu şimdi durduk yere niye havlıyo diye kourkuyorum:(depremin merkezindede değilim hissettiğim sarsıntılarla bile bu haldeyim:37:

Back
X