Deprem kahini Dyson Lin

Sheldon_Cooper

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2018
1.192
858
123
28
Twitter’da depremle ilgili tweetlerde gördüm kendisini ,”Elazığ ve Manisa’dan kaçın yeniden deprem olabilir” gibi şeyler söylüyor,dünki depremi yaşadım ve çok korktum.Bu adamın tweetleri de beni iyice tedirgin etti.
Uykum var uyuyamıyorum midem boş yemek yiyemiyorum can korkusu hiçbir şeye benzemiyor :KK43:
Binamızda sıva çatlakları var duvarlarda çatlaklar var ne yapacağız bu soğukta karda kışta nereye kaçalım öyle ha diyince gidilmiyor.
Bilimsel bir dayanağı var mı bu adamın söylediklerinin gerçek midir ?
Bu arada dünki depremde köyler vs harabe olmuş,televizyonda gösterilen kısımdan çok daha fazlası yaşanmış.

Bir hafta boyunca zaten artcilar 5.8 e kadar devam edecekmiş.hasar olan binalara kesinlikle girilmemesi gerekiyor diyor uzmanlar.evet kis evet çok zor ama belirlenen yerlere sığınsanız sizin için daha iyi olur

İtibar etmeyiniz. Bilim insanlarını takip ediniz, böyle kendisine kahinim bilmem neciyim diyenlere güvenmeyiniz. Ramazan ve Naci hoca dışında hiç kimseyi takip etmiyorum. Naci hoca aylar öncesinden Elazığ ile ilgili uyarı yaptı ama dinleyen olmadı. Ramazan hoca da artçı şokların 5'in üzerinde olmaması nedeniyle fayın diğer kollarının henüz kırılmamış olabileceğini söylüyor. Uyarıyor. Mutlaka tedbir alın. Allah hepimizi korusun.

İtibar etmeyiniz. Bilim insanlarını takip ediniz, böyle kendisine kahinim bilmem neciyim diyenlere güvenmeyiniz. Ramazan ve Naci hoca dışında hiç kimseyi takip etmiyorum. Naci hoca aylar öncesinden Elazığ ile ilgili uyarı yaptı ama dinleyen olmadı. Ramazan hoca da artçı şokların 5'in üzerinde olmaması nedeniyle fayın diğer kollarının henüz kırılmamış olabileceğini söylüyor. Uyarıyor. Mutlaka tedbir alın. Allah hepimizi korusun.
Ne yapalım o zaman nerelere kaçalım :KK43:

Ne yapalım o zaman nerelere kaçalım :KK43:

Çok iyi anlıyorum sizi. İstanbul'da her an büyük deprem olacak korkusuyla ne gecem kaldı ne gündüzüm. Nereye kaçalım gerçekten keşke kaçabileceğimiz bir yerler olsa =( Dua etmekten başka elden bir şey gelmiyor.

Twitter’da depremle ilgili tweetlerde gördüm kendisini ,”Elazığ ve Manisa’dan kaçın yeniden deprem olabilir” gibi şeyler söylüyor,dünki depremi yaşadım ve çok korktum.Bu adamın tweetleri de beni iyice tedirgin etti.
Uykum var uyuyamıyorum midem boş yemek yiyemiyorum can korkusu hiçbir şeye benzemiyor :KK43:
Binamızda sıva çatlakları var duvarlarda çatlaklar var ne yapacağız bu soğukta karda kışta nereye kaçalım öyle ha diyince gidilmiyor.
Bilimsel bir dayanağı var mı bu adamın söylediklerinin gerçek midir ?
Bu arada dünki depremde köyler vs harabe olmuş,televizyonda gösterilen kısımdan çok daha fazlası yaşanmış.

Bu arada sıva çatlakları olur, korkmayın. Kolonlar kirişler önemli. Bizim Adana'da depremde duvarlarda sıva çatlakları oldu. 1 sene boyunca sallandık durduk bir şey olmadı. Önlem alın,içinizi de ferah tutmaya çalışın. Telefonunuzun şarjı hep dolu olsun,evde yalnız kalmayın.

Bu arada sıva çatlakları olur, korkmayın. Kolonlar kirişler önemli. Bizim Adana'da depremde duvarlarda sıva çatlakları oldu. 1 sene boyunca sallandık durduk bir şey olmadı. Önlem alın,içinizi de ferah tutmaya çalışın. Telefonunuzun şarjı hep dolu olsun,evde yalnız kalmayın.
Çok stresliyim çok

Söyler misiniz aylar öncesinden bahsedilen tedbir nasıl alınır ki ?tedbir alınacaksa bütün şehirlerin binaların yıkılıp depreme dayanaklı yeni yapıların yapılması gerekiyor. Ki bu da bir şehrin yok edip yeniden yapılandırması anlamına gelir.yalova depreminden öncesi ve sonrasında alınması gereken tedbirler alındı mı ki! Yani insanlar kendi başlarına nasıl tedbir alacak ?

yahu sallıyor Allah aşkına. dünyada deprem olması muhtemel yerler belli zaten. sallayıp duruyor. yani bu adam depremleri biliyorsa neden japonyada ki tsunamiyi onceden haber vermemis. 40 tane sallasam elbet birisi tutar.

yakınınizda acil durum çantası bulundurun
ıçerisinde su/çakmak/düdük/el feneri/bant/tuvalet kağıdi/yedek kiyafet/konserve yiyecek vb şeyler bulundurun..

çok geçmiş olsun dünden beri sürekli takip ediyorum 😕
kâhin zirvaligina da inanmayın güvenilir kaynaklardan bilgi edinin aksi halde psikolojiniz iyice bozulur..

Söyler misiniz aylar öncesinden bahsedilen tedbir nasıl alınır ki ?tedbir alınacaksa bütün şehirlerin binaların yıkılıp depreme dayanaklı yeni yapıların yapılması gerekiyor. Ki bu da bir şehrin yok edip yeniden yapılandırması anlamına gelir.yalova depreminden öncesi ve sonrasında alınması gereken tedbirler alındı mı ki! Yani insanlar kendi başlarına nasıl tedbir alacak ?

Tedbiri halk almaz, devlet alır, almalı yani.
Naci Hoca Elazığ depremi ile ilgili aylar önce Tubitak'a proje sunuyor, reddediliyor.
Ben bireysel tedbirden söz ediyorum alıntıladığınız paragrafta. Deprem çantası, yanda yörede sürekli su bulundurma, çök kapan tutun tekniği, telefonun sürekli şarjda olması ve afad güvendeyim uygulaması, yatak baş ucunda sürekli bulunan bir adet düdük.

Zaten deprem haritasi diye birsey var, deprem kestirimi diye birsey var. Deprem olacak yerler zaten belli. Ta biz okuldayken hatay bolgesine dikkat edin derlerdi mesela. Ulkenin yuzde 90 indan fazlasi deprem bolgesi.

Back
X