Deprem kahini Dyson Lin

Deprem kahini falan değil bu adam, gerçekten sosyal medyanın her şeyi abartıp insanları paniğe sürüklemesinden tiksiniyorum. Yok virüs, yok deprem kahinleri.

Bu adam ne enstitü başkanı ne de bir yerde ciddiye alınan birisi. Bir blog açmış, havadan sudan bitkiden gelen elektrik sinyalleriyle deprem tahmini yaptığını söylüyor. Büyük bir deprem olmuş da evindeki domates sinyal vermiş kendini bu işe adamış, adamın söylediği şey bu. Aldığı sinyal de bir ofis ortamında basit bir Ardunio cihazıyla. Yani fay hattından falan sinyal almıyor. Basit bir devreyle, sıradan bir ofiste havadaki elektriği ölçüp deprem olacak diyor. Cep telefonunuza kuracağınız bir uygulamayla bile siz de havadaki elektriği ölçüp deprem tahmini (!) yapabilirsiniz yani.

Yaptığı tahminlere baktığınız zaman da komple sallama olduğunu anlayabiliyorsunuz. 6 gün içinde 7-8 şiddetinde deprem olacak diyor bir yerde, 1 hafta geçiyor deprem olmayınca yeni bir tahmin yapıyor. Garanti olsun diye başka yerleri de katıyor. Mesela Japonya'da da İran'da da 3 gün içinde deprem olabilir diyor. Bir tahmin yapıyor, süre dolunca deprem bölgelerini genişletip ya burada ya burada olacak diyor. Arada bir bu bölgelerden gelen tahmin tutunca binlerce tahmin içinden birini gösterip ben bilmiştim diyor. Bizde yaptığı tahminde de önce Kars dedi, arada 500 km var, 500 yahu. Elazığ depreminden sonra İstanbul'a gidin güvenli yazdı; 2 saat sonra İstanbul Silivri'de deprem olacak yazdı hahsjsjs. Ayrıca bu adam ülkesinde halkı yanlış yönlendirip paniğe sevk ettiği için 6000 dolar para cezasına çarptırıldı. Ama biz kehanettir, faldır seviyoruz bayılıyoruz astrologların, deprem kahinlerinin yaptığı tahminlere.

Türkiye bir deprem ülkesi arkadaşlar, biz her şekilde her yerde sallanıyoruz. Ege'de her Allahın günü deprem olur, Ege'de deprem olacağını bilmek zor değil. Marmara'da olacağını bilmek de zor değil. Bizim depremi engelleme ya da durdurma imkânımız yok ancak hazırlıklı olabiliriz. Böyle şarlatanlara prim vermeyin; Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Şükrü Ersoy gibi kendini bu işe adamış, gerçek bilim insanlarını dinleyin.

Bir kaç gündür takip ediyorum. Türklerin yorumları rezalet, kahin mahin adam söylüyor, beğenmiyorsan takip etmez, yorumlarını dikkate almazsın.
(Genel için söylüyorum,konu sahibi lütfen üzerinize almayın)

komsumuz elazigli ailesi orada ve olen ve yikilan ev sayisi soylenenlerin 3 kati diyorlar
bahsettiginiz adam ayni seyi ankara icinde soyluyor dun gece bende uyuyamadim takip etmemeye karar verdim tedbirlerimi aldim ne zaman basımiza yikilacak diye bekliyoruz yapacak baska bisey yok

O adamın söylediği hiçbir şeye itibar etmem. Naci Görür hocaya güveniyorum.

Adsız.jpg

Madem.olu sayısı fazla biz neden görmüyoruz. TV Ler canlı yayınla her enkazın başında bir spiker anında bilgi veriyor. Böyle fazla sayıda ölüm varsa nasıl saklayabiliyorlar. Ölümler kayıt altına alınmıyor mu sayısı ortaya çıkmasın diye. Bir ikisi kayıt altına alinmadi diğerleri nasıl saklansin. Gerçekten merak ettiğim den soruyorum. Çünkü her toplu ölümlerde sayı gerçek ten fazla saklanıyor gibi söylentiler cikiyor
yikilan ev sayisi çok fazlaymis ozellikle köylerde gocuk altinda kalan çokca insan varmiş sabah kiz ölü sayisi 25 degil biz ordayken bile 72 kisiydi dedi

O adam kırk yılda bi atmış tutmuş acayip sımarmıs suan yogun türk takıpcıleri var elestirildiği için trıp atmakta kendisi ve kendi ülkesinde bile ceza almıs insanı biranda yuceltıverdık ama yorumlar cok komık gercekten.
Cocuk gibi haber vermicem falan diyo

yikilan ev sayisi çok fazlaymis ozellikle köylerde gocuk altinda kalan çokca insan varmiş sabah kiz ölü sayisi 25 degil biz ordayken bile 72 kisiydi dedi
Anlıyorum ama işte nasıl.sayilar üzerinde oynama yapabiliyorlar bunu nasıl mümkün kılıyorlar eğerki denilenler doğruysa. Köyde göçük altında kalıp hala.cikarilmayanlarin yakınları demiyor mu üç gün oldu bizimkiler e neden ulasmiyorsunuz diye. Sizi elestirmiyorum yanlış anlamayın bana bu tip sayısal söylemler doğru gelmiyor mantıklı düşününce. Yoksa bir kişinin canı da on kişinin canida çok değerli.

Yaşanacak şey varsa yaşanır.
Inançlı iseniz dua edin.
O tip şeyleri de okumayın internette yanlış ve gereksiz bilgi çok.

Anlıyorum ama işte nasıl.sayilar üzerinde oynama yapabiliyorlar bunu nasıl mümkün kılıyorlar eğerki denilenler doğruysa. Köyde göçük altında kalıp hala.cikarilmayanlarin yakınları demiyor mu üç gün oldu bizimkiler e neden ulasmiyorsunuz diye. Sizi elestirmiyorum yanlış anlamayın bana bu tip sayısal söylemler doğru gelmiyor mantıklı düşününce. Yoksa bir kişinin canı da on kişinin canida çok değerli.
soyluyorlardir da yayinlayan yok

şöyle şarlatanlara inanıp da kendinize eziyet etmeyin yahu.

deprem korkunuz varsa güvenli bi eve geçmeye bakın. gerisi şans.

Hic inanma twitterde biri üşenmemiş bakmış bütün tahminlerine ve olan yok olmadikca sehir ve ulke eklemiş takip etme okuma onla ilgili seyleri

Ben de çok korkuyorum Bursa da yaşıyorum
Küçük bebeğim var ve kafamdan süreli kötü senaryo kuruyorum
Allah yaşayan herkesin yardımcısı olsun
Çok üzücü

Ben ona inanmıyorum her şehri yazıyor amacı takipçi kasmak... Eviniz kötü durumdaysa bir akrabanızın yanına gidin

Twitter’da depremle ilgili tweetlerde gördüm kendisini ,”Elazığ ve Manisa’dan kaçın yeniden deprem olabilir” gibi şeyler söylüyor,dünki depremi yaşadım ve çok korktum.Bu adamın tweetleri de beni iyice tedirgin etti.
Uykum var uyuyamıyorum midem boş yemek yiyemiyorum can korkusu hiçbir şeye benzemiyor :KK43:
Binamızda sıva çatlakları var duvarlarda çatlaklar var ne yapacağız bu soğukta karda kışta nereye kaçalım öyle ha diyince gidilmiyor.
Bilimsel bir dayanağı var mı bu adamın söylediklerinin gerçek midir ?
Bu arada dünki depremde köyler vs harabe olmuş,televizyonda gösterilen kısımdan çok daha fazlası yaşanmış.
Yapmayın yahu. Şarlatan o. Ya turtarsa diye sallıyor. Ankara’da büyük deprem bekliyordu, Ankara’da fay yok.

Ahmet Yakut var, o da deprem araştırmacısı. Böyle orasından atan insanlar değil bunlar. Bilgili, inceleyen, durum değerlendirmesi yapan, tarihi inceleyen insanlar. O da demişti, İstanbuldan önce doğu Anadolu fayında 6 üzeri deprem olacak diye. Çünkü hep öyle olmuş. Sonuçta yerkürenin ve tektonik plakaların belli bir yapısı var. Ona bakıyorlar.

Bende bugün neyi fark ettim. 98de Adana depremini yaşadık. Daf kırıldı. Ertesi yıl 99 Düzce Kaf kırıldı. O yüzden bundan sonraki 2 yıl için İstanbul tehlike. Zaten tektonik plakaların son çarpışması da 510 yıl önceymiş. Sizden geçti, şimdi o taraf alarm veriyor :KK61:
Kimse yaşamasın hiçbir yer bu durumu ya,acilen önlem alınmalı.Malatya’da ve özellikle Elazığ’da çok mağduriyet var.Televizyonda gösterilenden daha kötü durum.

komsumuz elazigli ailesi orada ve olen ve yikilan ev sayisi soylenenlerin 3 kati diyorlar
bahsettiginiz adam ayni seyi ankara icinde soyluyor dun gece bende uyuyamadim takip etmemeye karar verdim tedbirlerimi aldim ne zaman basımiza yikilacak diye bekliyoruz yapacak baska bisey yok
Ankara çok tehlikeli değil diye biliyorum.
Evet durum daha kötü,enkaz sayısı çok değil ama hasar çok fazla mağduriyet çok fazla.Allahtan kış olduğu için köylerde çok kimse yoktu.

Ankara çok tehlikeli değil diye biliyorum.
Evet durum daha kötü,enkaz sayısı çok değil ama hasar çok fazla mağduriyet çok fazla.Allahtan kış olduğu için köylerde çok kimse yoktu.
ankara aslinda fay hatti uzerinde degil ama kirikkale cankiri yozgat kirsehir bolu çok yakin ve buralarda allah korusun buyuk bir deprem olsa ankarayida buyuk oranda sarsar

Back
X