Deprem korkusu

yani gerçekten yıllardır araştırırım bu konuyu neden hala hiçbir şey yapılamadığını aklım mantığım almıyor. belediyeler bu işi tamamen ranta dönüştürmüş. kentsel dönüşüm yapıyorlar güya saolsunlar, ama insanlar karşı çıkıyor. neden çıkıyorlar? çünkü adam yıllardır çalışmış yapmış evini. ama kentsel dönüşüm karşılığında evinin değerini vermiyorlar. biraz da bilinçsizse ne yapsın?

yıllardır oraya buraya harcanan paralarla gereken önlemler alınmıştı çoktan alınsa.

ama ne olacak ki, nasılsa insanlar kader diyip geçiyorlar. geçen hafta amerika'da da oldu 7.1 şiddetinde deprem. neden kimse ölmüyor kaderse?

çok yazık gerçekten, inşallah mezarlarımızda yaşamıyoruzdur ne diyelim.
Evet baska ulkelerde cok da bi sey olmazken biz yerle yeksan oluyoruz pisi pisine. 8 buyuklugundeki bir depremde bile Japonya'da hicbir sey olmuyor. Biz de deprem ulkesiyiz, onlar da ama arada daglar kadar fark var. Onlar hep hazirlar, yillardir almislar tum onlemlerini.

Evet baska ulkelerde cok da bi sey olmazken biz yerle yeksan oluyoruz pisi pisine. 8 buyuklugundeki bir depremde bile Japonya'da hicbir sey olmuyor. Biz de deprem ulkesiyiz, onlar da ama arada daglar kadar fark var. Onlar hep hazirlar, yillardir almislar tum onlemlerini.

benim de en çok kızdığım şey bu. canımızın hiç değeri yok bu ülkede..

Binaniz deprem yonetmeligine uygun mu biliyor musunuz? Eger oyleyse icinizi rahat tutun. Ki belli bi tarihten sonra yapilan binalarin yonetmelige uygun sekilde yapilmis olmasi gerek. Cok dusunmemeye calisin insan bi seyi cok dusununce cok kotu bi ruh hali meydana geliyor.
Bilmiyorum binamiz 3 senelik yeni bina 2 yildir biz oturuyoruz. Nasil yapildi bilmiyorum ama duvarlari ince yani yan komsunun öksurme sesi bile geliyo ne kadar saglam orasi supheli

Sizin önce kendinizi düşünmeniz ve çabuk hareket etmemiz lazım
aslında bence haberler de çıkması iyi birşey 99 depremini avcıların dibinde yaşayan biri olarak söylüyorum. Önlem alınır mesela evimizde güvenli noktaları öğreniriz. Vsvs mesela ben şuan orta yükseklikte oturuyorum eşim tün kapıları 3 kere kitliyor yani olursa geçmiş olsun şimdi birde anadolu yakasındayım.. ALLAH yardımcımız olsun
[/QUOTE]
Ben deprem haberini duydugmdan beri diş kapimizi 1 kez kitliyorum. Bende en ust kattayim 3 katli evler burda zaten ama korkuyorum iste. Evlerde cok yakin

bazen eskide de bunla ilgili baslik oluyor. gecen gece sabaha kadar uyuyamadim. bu gece uyku yok bana heralde :( sadece o korku bile fena. ben daha ilk sallantida aklimi yitiriyorum nerdeyse ciplak ayak sokaga firliyorum. Allah sogukkanlilik versin insallah. cocuklar da var. daha beter senaryolari dusunmuyorum bile ama en iyi senaryo bile nefesimi kesmeye yetiyor. anksiyete de var hafiften. basimi dondurdu simdiden. :(
Bendede panik atak oldugundan supheleniyorum bende artik. Cnku kafama cok takiyorm böyle

Kızlar benide korkuttunuz yahu Allahım korusun herkesi bende istanbuldayım. Dusuncesi bile korkunc bizim binada 20 yıllık kesin biz gideriz catlaklar var dayanmaz bide en üst kat hic sansımız yok. Cocuklarım var Allah cocuklarımızın yüzüne baksın da böyle bisey yasamayalım.
Amin insallah rabbim hepimizi korusun. Em usttekiler dahami kotu ya. Bende ustteyim. Bence en alt daha kotu gibi grliyo bana

Bu konuyu fazla dusunmemeye çalışın 99 depreminde kucuktuk ama ufak tefek olan depremleri de yaşadık
Bana bazen acaba deprem mi oluyor gibi bir his geliyor ama halbuki olmuyor
Her an yangın vs.de olabilir Allah korusun o yüzden bu tarz konuları çok düşünmemek gerek tevekkül etmeli
İnşirah, felak, nas sürelerini de okuyabilirsiniz evrene negatif enerji gönderip onu cagirmayin Gonlunuzu ferah tutun

Bu konuyu fazla dusunmemeye çalışın 99 depreminde kucuktuk ama ufak tefek olan depremleri de yaşadık
Bana bazen acaba deprem mi oluyor gibi bir his geliyor ama halbuki olmuyor
Her an yangın vs.de olabilir Allah korusun o yüzden bu tarz konuları çok düşünmemek gerek tevekkül etmeli
İnşirah, felak, nas sürelerini de okuyabilirsiniz evrene negatif enerji gönderip onu cagirmayin Gonlunuzu ferah tutun
Inanin yapmaya calisiyorum ama olmuyor. Birde esim gececi evde tekim.. halimi siz dusunun

Inanin yapmaya calisiyorum ama olmuyor. Birde esim gececi evde tekim.. halimi siz dusunun

ben de dönem dönem sizin gibi oluyorum. şu an elimizden hiçbir şey gelmiyor. o yüzden hiç düşünmeyin tamamen farklı bir konuya odaklanın. ben ne zaman depremle ilgili birşeyler okusam gece yatamıyorum, çarpıntım başlıyor. o yüzden hemen farklı birşeye yönelmek şart 😞 ben de felaket tellalı gibi iyice rahatsız etmedim inşallah sizi..

canım esin evde olsa dahi bir birinize ne kadar yardımınız dokunacagi meçhul.ustelik gecemi olacak ki deprem saati mi var?bunları dusunerek kendini çok da yıpratma elden gelenhic birseyyok dua etmekten başka.Ha altından kalkamayacak kadar takıntı halindeyse bir psikiyatri uzmanına görün derim

Allah Yardımcınız olsun ❤
Bol bol dua edin
Film filan izleyin aşk romantik komedi vs. Müzik dinleyin
Yemek videolarına filan bakın
Kısacası zihninizi başka şeylerle meşgul edin kardeşim 😊

benim de en çok kızdığım şey bu. canımızın hiç değeri yok bu ülkede..
Di mi ya
ben de dönem dönem sizin gibi oluyorum. şu an elimizden hiçbir şey gelmiyor. o yüzden hiç düşünmeyin tamamen farklı bir konuya odaklanın. ben ne zaman depremle ilgili birşeyler okusam gece yatamıyorum, çarpıntım başlıyor. o yüzden hemen farklı birşeye yönelmek şart 😞 ben de felaket tellalı gibi iyice rahatsız etmedim inşallah sizi..
Yok olurmu sizinle konusmak biraz iyi geldi

canım esin evde olsa dahi bir birinize ne kadar yardımınız dokunacagi meçhul.ustelik gecemi olacak ki deprem saati mi var?bunları dusunerek kendini çok da yıpratma elden gelenhic birseyyok dua etmekten başka.Ha altından kalkamayacak kadar takıntı halindeyse bir psikiyatri uzmanına görün derim
Belki yanliz olmasam bu kadar kafama takmam bilmiyorum suan yanlizim ya kafama cok takiyorum. Yarin evde tek durmayi dusunmuyorum biyerlere kacicam mutlaka

Kizlar.. haberlerde her an deprem olabilir diye soylentiler var.. ve buyuk bir deprem olucakmis ben cok endiseliyim cok korkuyorum. Bi kez 99 depremini atlatmiştik allahim bidaha gostermesinnn insallah.. siz ne dusunuyorsunuz nolur beni rahatlatın biraz surekli aklimda ya smdi deprem olursa diyorm
canım bence bunu sürekli düşünürsen panik atak geçirirsin.bu düşünce aklına geline müzik dinle veya komedi filmi gibi kafanı dagıtacak seyler izle

Bilmiyorum binamiz 3 senelik yeni bina 2 yildir biz oturuyoruz. Nasil yapildi bilmiyorum ama duvarlari ince yani yan komsunun öksurme sesi bile geliyo ne kadar saglam orasi supheli
O zaman bu durumda çok da yalnız sayılmazsınız 😂
Allah korktugunuzdan emin eylesin kardeşim hayırlı geceler

Ay kızlar yoğunluktan tvye bakamıyordum hiç denk gelmedi bu haber ve haftasonu ailecek İstanbul’a geliyoruz tatil için çok korktum şuan 😱😱

Back
X