Deprem korkusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sarifrezyaa

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2023
302
567
18
Kizlar selam. Maraş depreminin üzerinden aylar geçti ama etkisi hala üzerimde. Ben o bolgede yasamiyorum, ama ben de 99 depremini yasayanlardanim. Gündüz sorun yok ama geceleri aklıma deprem geliyor ve nefesim daralıyor boguluyorum..

Klostrofobim var galiba benim. Önceden de yakinlarima ben ölünce tabuta koymayin yakın beni kullerimi de savurun diyordum neyse ki onu aştım da, umarım bu deprem mevzusunu da cozerim. Böyle olup normale dönen var mı?

Bende sizin gibiyim 99 depreminde ailemle göçük altından çıkmıştık maraş depremini bizzat yaşamadım ama haberlerden takip edip insanların acısını iliklerime kadar hissedince daha kötü oldum onun üstüne yaşadığım yerde de (bolu) deprem oldu gerçekten artık uyuyamıyordum her zaman sallanıyormuşum gibiydi ama zamanla atlattım şükür aklımı başka şeylere verdim kafamı dağıttım sevdiğim aktiviteleri yaptım ve yalnız kalmadım o süreçte hep yanımda birileri vardı. Allah herkesi korusun böyle bir felaket yaşatmasın sizin korkunuz hala devam ederse bir uzmandan yardım alabilirsiniz tek başınıza çözmeye çalışmak yetmeyebiliyor bazen

Aslında sizi bu konuda rahatlatmayı çok isterim ama gerçek şu ki Türkiye birinci dereceden deprem bölgesi. Hiç bir şekilde bu konuyla ilgili tedbirler alınmıyor. Birde üstüne deprem bilimciler hergün filan bölgede deprem bekliyoruz diye açıklamalar yapıyorlar. Bu durumda yapılması gereken tek şey deprem gibi bir doğal afete karşı hazırlıklı olmak. Özellikle de Marmara depremi için kritik açıklamalar yapılıyor ama en ufak bir tedbir alınmıyor

99 depremlerini yasadım Sakarya yerle bir olmuştu 6 yaşındaydım tarif edilemez bir korku bir cocuk icin.Gecen sene 23 kasimdaki Düzce depremini de yasadım merkez üssüne 30 km kadar yakınım.Uykuda yakalandigim icin hala o geceki nevresimi pijamayi kullanamiyorum midem bulaniyor görünce.Psikyatriye gittim gece 4 e kadar uyuyamazdim hafif düzeyde antidepresan verdi iyi geldi.Ama hala daha saat 4 dedin mi otomatik olarak uyanıyorum.Seni cok iyi anliyorum ben deprem cantasi hazirladim kapinin hemen yaninda duruyor eşyalarımi sabitledim ondan başka da alabilecek bir önlemim yok deprem anında ayakta durmayi gectim dogrulmak bile imkansız ben tamam dedim buraya kadarmıs marmara depremi geldi..canta hazırladım ama hazırlamak icin hazırladım. Kaderde ne varsa onu göreceğiz.Olasi marmara depremi malum kapımizda neler göreceğiz bilmiyoruz.

Aynı durumdayım. 6 şubat depreminden sonra carpintilarim başladı. Gecelerce uyuyamadım. Kendim değil çocuğumun göçük altında kaldığı fikri beni delirtecek gibi oluyor bazen. Daha bir iki saat önce Naci görür un beklenen Marmara depremiyle ilgili haberini okudum içim daraldı gene. 7.2 - 7.6 arası diyor. Resmen kurbanlık koyun gibi bekliyoruz

Allah'a emanetiz gerçekten. Umarim yetkililer gerekli tüm önlemleri alır

İzmir depremini yaşadım ve hamileydim çok zor atlattım şimdi bile ara sıra oluyor tek düşüncem çocuklarımı nasıl çıkarırım her gece bunu düşünüyorum Allah'ım bir daha yaşatmasin

Yani bunun korkusunu yaşamayan çok az insan vardir. Tabiki emin olamayız ama evim güven veriyor ama temeli çok sağlam perde betonla yapılmış vs diye ama yinede bilemeyiz ne olacak bitecek. Ama ben herkes evdeyken biraz daha rahatım ne zaman evde olmasak o zaman daha çok geliyor içime deprem korkusu. Ben önemli değilim ama arkamda evlatlarım anasız babasız kalsın istemem veya gocuk altında. Düşünürken bile kalbim sıkışıyor o insanlarda hiç istemezdi ama on binlercesi yaşadı. Çok acı teselli edebilecek bir cümlem yok maalesef. Kacista yok yani bence. Her yerde bir tehlike var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…