• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deprem korkusunu aşamamak

Aneksenamunnnn

Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2024
928
741
23
Merhaba.Eşimle 8 sene kadar Adıyaman’da görev yaptık.Oradaki büyük depreme yakalandım eşim başka ilde görevdeydi.Çocuğumu korkutmamak için hiç ses çıkaramadım.Hoş kimseden çıt çıkamamıştı zaten. 4-5 gün dışarda kaldık yemek bulamadık vs.Sonra Antalya’ya geldik.Şimdi de burada Helen fay hattı 8-9 deprem üretecek tsunami olacak diyorlar uzmanlar.Kafayi yiyecek gibi oluyorum.Kendimi sakinleştiremiyorum.Çocuklarımı nasıl koruyacağımı bilemiyorum.Tercihlerimizde burası geldi kader.Zaten kaderde ne varsa o olur fakat her an korkuyla yaşamak…Ne yapabilirim bilmiyorum.İki kere küçük çapta deprem oldu ve dünden beri kendimde değilim.Hayattan zevk alamıyorum hiçbir şey yapasım gelmiyor.Kimi okusam hangi uzmana baksam aynı şeyi söylüyor.Nasıl kendimi sakinleştirebilirim?

Korkunu anlıyorum canım İzmir depremini yaşadığımda hamileydim, baya bir etkisinden çıkamadım şimdide ara ara oluyor kac kez çocuklarla yakalandım ilk aklıma gelen onlar disari çıkıyoruz o korkuyla yapacak hiçbir şeyimiz yok bence bunları düşünme takip etme şuan herkes birşey söyler izmir içinde aynısını demişlerdi çok şükür bişey olmadı ama böyle düşünerek yasamak gerçekten çok zor Allahim topraga sakinlik versin

Korkunu anlıyorum canım İzmir depremini yaşadığımda hamileydim, baya bir etkisinden çıkamadım şimdide ara ara oluyor kac kez çocuklarla yakalandım ilk aklıma gelen onlar disari çıkıyoruz o korkuyla yapacak hiçbir şeyimiz yok bence bunları düşünme takip etme şuan herkes birşey söyler izmir içinde aynısını demişlerdi çok şükür bişey olmadı ama böyle düşünerek yasamak gerçekten çok zor Allahim topraga sakinlik versin
Amin canım sağ ol ❤️

Türkiyede tisunami en son ne zaman oldu? antalyada yıkımlı deprem olmaz helen yayı kıbrıstan da geçiyor ve kıbrıs bir ada.
Neler neler dediler olacak olan olur, sen en büyüğünü yaşadın birde bunu düşün ve şuan allahın izniyle yaşıyorsunuz.Korku seni hergün öldürür ama korktuğun şeylerin olasılığına bak endişelenme canım çok geçmiş olsun

İki kere küçük çapta deprem oldu ve dünden beri kendimde değilim.Hayattan zevk alamıyorum hiçbir şey yapasım gelmiyor.Kimi okusam hangi uzmana baksam aynı şeyi söylüyor.Nasıl kendimi sakinleştirebilirim?
Size ve bir şekilde deprem gerçeğiyle yüzleşen tüm depremzedelere çok geçmiş olsun🙏
Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın diyeceğim ama bu temenni deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini değiştirmeyecek maalesef.
Hangi şehirde yaşarsanız yaşayın doğal afet yaşama riskiniz/riskimiz var ne yazık ki🤷‍♀️

Bizim vatandaş olarak yapabileceğimiz oturduğumuz evlerin depreme dayanıklı olup olmadığının tespitini yaptırmak ve deprem anında mümkün olduğunca serin kanlı kalabilmek, saniyeler içinde gelişen bir felakette bu çok zor biliyorum ama depremde ne yapmamız gerektiğini bilmek çok önemli.

Uzmanlar olası riskleri söylüyor, bizi bilgilendiriyorlar ama bizim temel sorunumuz oturduğumuz binalardan korkuyor olmamız, bu da deprem korkumuzu arttırıyor.

Çok çok geçmiş olsun. Siz tedbir alın deprem çantası hazırlamak olası depremde gideceğiniz yerleri bilmek gibi gerisi Allah'a kalmış.
Tedbirin sağlanmadığı muz cumhuriyeti'nde yaşıyoruz maalesef, elimizden bir şey gelmiyor.
Siz en büyük felaketi yaşamışsınız, Antalya'da en riskisiz yerlerden biri. Stresle korkuyla her gün yaşanmaz ki bu tarz haberleri sayfaları okumayın, uzak durun, kafanızda kurdukları kendinizi bitirirsiniz.

Çok çok geçmiş olsun. Siz tedbir alın deprem çantası hazırlamak olası depremde gideceğiniz yerleri bilmek gibi gerisi Allah'a kalmış.
Tedbirin sağlanmadığı muz cumhuriyeti'nde yaşıyoruz maalesef, elimizden bir şey gelmiyor.
Siz en büyük felaketi yaşamışsınız, Antalya'da en riskisiz yerlerden biri. Stresle korkuyla her gün yaşanmaz ki bu tarz haberleri sayfaları okumayın, uzak durun, kafanızda kurdukları kendinizi bitirirsiniz.
Ya gerçekten Antalya risksiz yer mi?
Zaman zaman çalıştığım şirket de seyahatlere çıkıyorum aslinda işime geliyor gezmek işimi de seviyorum bu pozisyona gelmek için çok çabaladım, çok istedim
Ama siz risksiz yazınca rahatladım 🥹
Korkuyordum

Ya gerçekten Antalya risksiz yer mi?
Zaman zaman çalıştığım şirket de seyahatlere çıkıyorum aslinda işime geliyor gezmek işimi de seviyorum bu pozisyona gelmek için çok çabaladım, çok istedim
Ama siz risksiz yazınca rahatladım 🥹
Korkuyordum
Birçok yere göre risksiz bir Marmara, Güneydoğu, Doğu ve Ege dense Antalya 2. riskte
Tabi Allah bilir siz önleminizi alın ama içiniz rahat olsun

Birçok yere göre risksiz bir Marmara, Güneydoğu, Doğu ve Ege dense Antalya 2. riskte
Twitter da Expo Antalya , Expo İzmir falan yazıyorsa yapay deprem yapacaklar diye yazı okumuştum ondan dolayı korkuyordum 🤦🏻‍♀
Ama dediğiniz gibi tedbir bizden, takdir Allahdan 🥹

Twitter da Expo Antalya , Expo İzmir falan yazıyorsa yapay deprem yapacaklar diye yazı okumuştum ondan dolayı korkuyordum 🤦🏻‍♀
Ama dediğiniz gibi tedbir bizden, takdir Allahdan 🥹
yaa bence o tarz sayfaları takip bile etmeyin sosyal medya çöplük zaten kedi videoları izlemenizi öneririm🤗
komik eğlenceli şeyleri izleyin
olursa da yapacak bir şeyimiz yok ki biz tedbir alalım gerisi Allah'a kalmış

Şuan uzmanların hepsi birleşti ve 7 üzeri beklediklerini söylüyorlar.Ki 6 üzerine de dayanmayacağını söylüyorlar zemin yapısından dolayı.Düne kadar güvenli bir bölgeydi.2 kere deprem oldu ve gündeme düştü😪

Antalya'da sorun binaların temelsiz yapılması. Yapılırken kaç bina gördük, düz öyle üstte çıktılar. Başka şehirlerde buna dikkat ediliyor. Bir de deniz kumu eklemişler zamanında binalara.

Şuan uzmanların hepsi birleşti ve 7 üzeri beklediklerini söylüyorlar.Ki 6 üzerine de dayanmayacağını söylüyorlar zemin yapısından dolayı.Düne kadar güvenli bir bölgeydi.2 kere deprem oldu ve gündeme düştü😪
benim siz yazınca haberim oldu çok geçmiş olsun
hiç Antalya gündeme gelmemişti güvenli bölgeydi öyle bir zamandayız ki deprem olmazsa yangın oluyor o olmazsa başka bir şey
Allah yardımcımız olsun

Türkiyede tisunami en son ne zaman oldu? antalyada yıkımlı deprem olmaz helen yayı kıbrıstan da geçiyor ve kıbrıs bir ada.
Neler neler dediler olacak olan olur, sen en büyüğünü yaşadın birde bunu düşün ve şuan allahın izniyle yaşıyorsunuz.Korku seni hergün öldürür ama korktuğun şeylerin olasılığına bak endişelenme canım çok geçmiş olsun
Yani şu son iki depremden sonra bütün uzmanlar birleşti 7 üzeri deprem bekliyoruz diyorlar ve 6 üzerine zeminden dolayı dayanmaz diyorlar.Düne kadar risksizdi nasıl böyle herkes tek ağız oldu anlamadım

Antalya'da sorun binaların temelsiz yapılması. Yapılırken kaç bina gördük, düz öyle üstte çıktılar. Başka şehirlerde buna dikkat ediliyor. Bir de deniz kumu eklemişler zamanında binalara.
Şuan uzmanlar Antalya’nın zemininde sıkıntı olduğunu 6 üzeri depreme dayanmayacağını söylüyor.Üstelik 7 üzeri deprem gelecek diyorlar 😒

Merhaba.Eşimle 8 sene kadar Adıyaman’da görev yaptık.Oradaki büyük depreme yakalandım eşim başka ilde görevdeydi.Çocuğumu korkutmamak için hiç ses çıkaramadım.Hoş kimseden çıt çıkamamıştı zaten. 4-5 gün dışarda kaldık yemek bulamadık vs.Sonra Antalya’ya geldik.Şimdi de burada Helen fay hattı 8-9 deprem üretecek tsunami olacak diyorlar uzmanlar.Kafayi yiyecek gibi oluyorum.Kendimi sakinleştiremiyorum.Çocuklarımı nasıl koruyacağımı bilemiyorum.Tercihlerimizde burası geldi kader.Zaten kaderde ne varsa o olur fakat her an korkuyla yaşamak…Ne yapabilirim bilmiyorum.İki kere küçük çapta deprem oldu ve dünden beri kendimde değilim.Hayattan zevk alamıyorum hiçbir şey yapasım gelmiyor.Kimi okusam hangi uzmana baksam aynı şeyi söylüyor.Nasıl kendimi sakinleştirebilirim?
Kendiniz yazmışsınız aslında anahtar kelime kader. Deprem çantanızı hazırlayıp acil durum planınızı yaptıktan sonra gerisini kadere bırakacaksınız. Düşünceleriniz baş edemeyeceğiniz bir seviyedeyse travma sonrası kaygı bozukluğu olabilir psikolojik destek almalısınız.

7 üzeri nerede olacakmış? Fay hattı mı varmış şehrin içinde? Benim bildiğim yoktu
Olmaz mı? Helen fayı var onun yanısıra Fethiye-Burdur fay hattı var, bunlar zaten bilinenler ama mesela Marmara denizindeki fay hatları için çalışma yapılmıştı, Akdeniz için yapıldı mı bilmiyoruz🤷‍♀️ denizin içinde diri fay hatları varsa ki olma ihtimali yüksek, sonuçları ne olur onu da bilmiyoruz, maalesef Türkiye deprem ülkesiyken ve yüzyıllar öncesi yaşanmış büyük depremler kayıt altına alınmışken, şehirlerin planlamasının deprem riskine göre yapılmaması, deprem riski gözetilerek dayanıklı binalar yapılmaması ihmalden başka bir şey değil.

Back
X