Deprem sonrası eve dönüş ne yapacağımı bilmiyorum...

Merhaba kadınlar klubunun çiçek kadınları, öncelikle benimle beraber 6 Şubat gecesini yaşamış hayatta olan tüm arkadaşlarıma geçmiş olsun demek isterim... Gaziantep de yakalandım o unutulmaz depreme kızım (2 ) eşim ve ben beraber yatıyorduk daha önce Elazığ depreminde yalnız kalmış biri olarak deprem fobisi olan biriyim ve o kara gece de daha önce yaşadığım korku ile kitleniyorum ve hiçbir şey yapamıyordum o gece de tam olarak öyle oldu eşim kızımı alıp yatağın kenarına çöktü ama ben sadece bağırıyordum neyse konuyu yazdıkça o geceye tekrar dönüyorum... Şimdi sizlerden bir yardım bekliyorum çünkü konuşmam lazım depremin 3 günü itibari ile Ankara'ya ailemin yanına geldim online terapi yüz yüze terapi ilaç tedavisi vs . Biraz toparlandım ama şimdi oraya dönmek zorundayım eşim ,işi orada ama güvenemiyorum tekrar yaşamaktan ve ölmekten korkuyorum kızımı gorememekten ona sarilamamaktan korkuyorum... Bina hasarsız raporu verilmiş ne kadar guvenebilirsem işte... Bina sakinleri hiç birşey yapmıyor güçlendirmeye vs yanaşan yok çok eski bir bina 50 yıllık neredeyse ailem de artık gitmem gerektiğini söylüyor ama ben kızımın suratına baktıkça ağlıyorum kafamı yastığa koyar koymaz kötü senaryolar gözümün önünde gitsem dert gitmesem dert ...konuşmaya iyileşmeye kabullenmeye ihtiyacım var ...
Bence hemen dönmeyin evinize 4 büyüklüğünde depremler devam ediyor. Hiç risk almayın

Malatyada ailemin yaşadığı bina da öyle 40 yıllık,hasarsız raporu verilmiş, gerçekten çatlak falan da yok,buna rağmen kardeşimin 5 yıl önce aldığı lüks daire az hasarlı raporlu..az hasarlı dediğim kolonlar sağlam ama evin duvarı çatlak, tuğlalar görünüyor ...yerimiz yurdumuz orası bırakılıyor tabii...
Yeni binalarda kullanılan malzeme kalitesi daha düşük olduğu için sanırım hasar daha fazla oluyor. Düzgün bir mühendis müteahhit tarafından yapılan 40 yıllık evli hasar almadan durabiliyor.

Merhaba kadınlar klubunun çiçek kadınları, öncelikle benimle beraber 6 Şubat gecesini yaşamış hayatta olan tüm arkadaşlarıma geçmiş olsun demek isterim... Gaziantep de yakalandım o unutulmaz depreme kızım (2 ) eşim ve ben beraber yatıyorduk daha önce Elazığ depreminde yalnız kalmış biri olarak deprem fobisi olan biriyim ve o kara gece de daha önce yaşadığım korku ile kitleniyorum ve hiçbir şey yapamıyordum o gece de tam olarak öyle oldu eşim kızımı alıp yatağın kenarına çöktü ama ben sadece bağırıyordum neyse konuyu yazdıkça o geceye tekrar dönüyorum... Şimdi sizlerden bir yardım bekliyorum çünkü konuşmam lazım depremin 3 günü itibari ile Ankara'ya ailemin yanına geldim online terapi yüz yüze terapi ilaç tedavisi vs . Biraz toparlandım ama şimdi oraya dönmek zorundayım eşim ,işi orada ama güvenemiyorum tekrar yaşamaktan ve ölmekten korkuyorum kızımı gorememekten ona sarilamamaktan korkuyorum... Bina hasarsız raporu verilmiş ne kadar guvenebilirsem işte... Bina sakinleri hiç birşey yapmıyor güçlendirmeye vs yanaşan yok çok eski bir bina 50 yıllık neredeyse ailem de artık gitmem gerektiğini söylüyor ama ben kızımın suratına baktıkça ağlıyorum kafamı yastığa koyar koymaz kötü senaryolar gözümün önünde gitsem dert gitmesem dert ...konuşmaya iyileşmeye kabullenmeye ihtiyacım var ...
Eşiniz konyada samsunda ne bileyim depremsiz bir yerde is bulsa siz de çalışırsınız bence cocuklar için cesaret edin.

Antepde arkadaslarim var. Evleri hasarsiz oldugu icin kaliyolar. Sizin dediginiz gibi oludeniz fayi ne zsman deprem uretir bilinmez. Ben de mersindeyim. Eger oyle bir deprem olursa mersin de cok kotu olur. Cok katli binalar ve eski binalar tamamen gider allah korusun. Antepde olan arkadasim tekrar orda cslismak icin dilekce vericek. Deprem riski yok artik buranin diyor.

Antep merkezde oturuyorum . Buralarda neredeyse her şey normale döndü. Çünkü nurdaği ve İslahiye dışında çok fazla yıkım olmadı bile üstelik antepte hissedilen maras ve hataydan daha fazlaymış. Ama antepin zemini sağlam olduğu için daha hasar almış.
Depremin Ankarada olmayacağının garantisi var mı peki ? Bence bir an önce o psikolojiden çıkmaya bakın çünkü aile hayatınızda zarar görmeye başlar. Eviniz 50 yıllıkmis mesela onu değiştirin. Beykent tarafını önerebilirim size çünkü oralar yapılırken dağlık alanmış. Zemin sağlam ve depremden sonra evlerin çoğu hasarsız

Eklentiler

• 44725090-01DB-43A5-A17C-CBA2B338FD4F.webp
    44725090-01DB-43A5-A17C-CBA2B338FD4F.webp
    22,1 KB · Görüntüleme: 46
Sizi çok iyi anlıyorum ben de Malatya depremzedesiyim evet korkuyoruz ama başka çaremiz yok herkes gitti oturuyor sağlam kalan binalarında 🤷🏻‍♀️

Başka yere gidince fırsatçı ev sahipleri oluyor garip gibi kalıyorsun mecbur gidilecek ne yapalım diğer yerlerde deprem bölgesi Türkiye’nin ne yapalım korkunun ecele faydası yok

Back
X