Deprem

Yildizz45

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2017
5.803
5.966
198
29
K maras
Konuyu dogru yeremi actim bilmiyorum ama cok uzgunum cok kizginim haberleri izledikce canim yaniyor.ben depremi hisseden illerden birinde yasiyorum o korku bile cok kotuydu evlerin altinda kalan insanlari gordukce icim parcalaniyor.uzmanlar uyari yapmisken neden kontrol edilmez neden denetim yapilmaz o insanlarin cenazesine giderken hic mi utanmiyorlar kucucuk bebek enkazdan cikartiliyor heryeri kan revan icinde o cocuga bunu yasatmaya haklari varmiydi tabiki hersey Allahtan ama hasar almis bir binanin onlemini almamak ihmalkarlik bile gore ölüme terk etmek.cok uzgunum elazigda hayatini kaybedenlerin Rabbim mekanlarini cennet etsin yaralilarada acil sifa versin icimi dokmek istedim.

O çocuğu görünce çok ağladım kimin kanı uzerindeki bilmiyorum ama o yaşta neler yaşadı küçücük çocuk :(

Rabbim yasatmasin kimseye

Evler kesinlikle sıkı denetim den geçmeli ...

Yabancı ülkelerde yapılan programları izliyorum evde elektrik tesisatı dagistirilirken bile bir uzman gelip onay veriyor yada vermiyor eve denetim için o konuda uzman geliyor...

insaatt yapım aşamasında her katta uzman gelip kontrol etmeli onay çıkmıyorsa onaylaninca ya kadar izin verilmemeli demirine betonunq kumuna standart konulmalı !

O çocuğu görünce çok ağladım kimin kanı uzerindeki bilmiyorum ama o yaşta neler yaşadı küçücük çocuk :(

Rabbim yasatmasin kimseye

Evler kesinlikle sıkı denetim den geçmeli ...

Yabancı ülkelerde yapılan programları izliyorum evde elektrik tesisatı dagistirilirken bile bir uzman gelip onay veriyor yada vermiyor eve denetim için o konuda uzman geliyor...

insaatt yapım aşamasında her katta uzman gelip kontrol etmeli onay çıkmıyorsa onaylaninca ya kadar izin verilmemeli demirine betonunq kumuna standart konulmalı !
Ne yazik halimize hala bunlari konusuyoruz 2020 de.yapilmali ama yapan nerde illa birilerinin olmesimi gerekiyordu

Az önce Japonya da deprem izledim evlerin içindeki eşyalar yerle bir.olduda bina sapasagpam ayakta kaldı,o kadar şiddetli sarsintida. Biz Allah'a emanet.
Eşyaları sabitlemek yeterli onlar için ya biz :(

Daha şimdi ufak bir sarsitni oldu yine :(
Artci depremler devam ediyor bizim yasadigimiz ilde de cok buyuk bir deprem bekleniyor uzun yillardir hic olmamis bir yer naci gorur dedi bakalim ne yapacaklar ne denetimler yapilacak eminim hic bise yapilmayacak.bu arada benim yasadigim bina cok eski ama almanlar yapmis saglamligi dillere destan taa yillar once kalip beton kullanmislar.keskr her bina boyle olsaydi

Artci depremler devam ediyor bizim yasadigimiz ilde de cok buyuk bir deprem bekleniyor uzun yillardir hic olmamis bir yer naci gorur dedi bakalim ne yapacaklar ne denetimler yapilacak eminim hic bise yapilmayacak.bu arada benim yasadigim bina cok eski ama almanlar yapmis saglamligi dillere destan taa yillar once kalip beton kullanmislar.keskr her bina boyle olsaydi
Hangi ilde yasiyorsunuz :(

Geçen aylarda kk da bir konu açılmıştı.
Istanbul da kentsel dönüşüm için apartmaninda ki dairesini vermek istemeyeni mi ararsin,apartmana saglam mi degil mi diye bakmalarina analiz etmelerine izin vermeyen mi ?
Yasalar ve yaptirimlar az bu kabul
Allah yardimcilari olsun :(

dün gece uykusuzluktan gözlerim kapanmasına rağmen uyuyamadım gözlerimi kapatıyorum 2 buçuk yaşındaki yusra gözümün önüne geliyor annesi,başka enkaz altında kalan insanların yardim çığlığı uyuyamadım 😔
istanbuldayım burada da 7'lik deprem beklendiğini söylüyorlar sürekli eylüldeki depremde yerden bir uğultu gelmişti sonra yer ayağımızın altında kabardı..
o bile çok korkmamiza neden oldu rabbim elazığ'in yardımcısı olsun ♥️

Uzgunum ama kahraman marasa deprem uyarısı var elagzıda boyle bı deprem olacagını bılen adam adam sureklı anlatsada kımse takmıyor yetkılıler hıc bırıyle ılgılenmıyor sız dıkkat edın lutfen evınız depreme uygun bı evmı bı baktırın tedbırınızı alın

Uzgunum ama kahraman marasa deprem uyarısı var elagzıda boyle bı deprem olacagını bılen adam adam sureklı anlatsada kımse takmıyor yetkılıler hıc bırıyle ılgılenmıyor sız dıkkat edın lutfen evınız depreme uygun bı evmı bı baktırın tedbırınızı alın
Bizimki depreme dayanikli ben ilcede yasiyorum lojmandayim almanlar yapmis yillar once vidali beton kullanmislar tabi Rabbim emrederse yerle yeksan olur ama benim bina saglam.bu arada marasta olirsa sakarya magrali pinarbasi binevlerde eski yapi cok oralar yerle bir olur muhtamelen cok eski evler ara mahalleler cok fazla

dün gece uykusuzluktan gözlerim kapanmasına rağmen uyuyamadım gözlerimi kapatıyorum 2 buçuk yaşındaki yusra gözümün önüne geliyor annesi,başka enkaz altında kalan insanların yardim çığlığı uyuyamadım 😔
istanbuldayım burada da 7'lik deprem beklendiğini söylüyorlar sürekli eylüldeki depremde yerden bir uğultu gelmişti sonra yer ayağımızın altında kabardı..
o bile çok korkmamiza neden oldu rabbim elazığ'in yardımcısı olsun ♥️
Aynen aklima geldikce gozlerimden akiyor

Cenazeye katılmak şov dan başka bişey değil. Evleri denetlemek çok mu zor. Sen cenazeye katilacagina o cenazenin olmaması için önlem almalısın. O yavrunun buna ne hakkı vardı. Annesinin karnında doğmadan ölen bebeğin ne hakkı vardı. Olan garibana oluyor. Hangi belediye başkanının evi yıkıldı hangi valinin hangi iş adamının. Ben Van depreminide yaşadım Elazığ depreminide hissettim.deprem korkusu hiçbir şeye benzemez.
Kameralar önünde kamuoyunun tepkisi olumlu diyen vali... Sen bu insanların yüzüne nasıl bakacaksın. İstanbul'da daha bir çok yerde büyük deprem geliyorum diyor hala bişey yapılmıyor. Yine aynısı olacak evler yıkılacak enkazdan yusra gibi nice bebekler çıkartılacak. Çelik yelek giyip cenazeye katılmakla kendi önlemini alanlar masum insanların önlemini alamıyor ne yazikki

Back
X