Depresyon mu bu? Nasıl geçer?

cimcimelif

Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2016
712
418
18
32
Şu sıralar çok konu açtım farkındayım.
Aşırı uyuma konusu açmıştım. Sanırım depresyondayım. Bu sebeple çok uyuyorum sanırım...
Sorum depresyonla ilgili olacak. Benim çok ders çalışmam gerekiyor. Ama iç huzursuzluğum öyle fazla ki ders çalışmak bir yana, hiçbir işimi yapamıyorum. Belki istesem yaparım gibi hissediyorum ama dersin başına oturduğumda iç sıkıntım katlanarak artıyor. Sorumluluklarımı yerine getiremiyorum. Ne yapmam lazım bu ruh halinden nasıl çıkabilirim?

İlaçların gücüne inanmıyorum. Doktora gidecek gücüm de hiç yok ama harekete geçeceğim. Kendime güzel zaman ayıracağım.

Canım ilaç inançla etki edecek bir şey değil merak etme, sen inanmasan da olur :)

Öncelikle bir psikolog ile görüş, gerek görürse o seni psikiyatriye yönlendirir.

İlaç kullanmak istemiyorum.

Neden bu kadar katısınız bu konuda

Hiç mi antibiyotik ya da grip ilacı içmediniz

Yani o ilaçsa psikiyatristin verdiği de ilaç

İlaçlık işiniz yoktur belki ama bu önyargı yaşamı zorlaştırır

Bence siz kaçma modundasınız çalışmak zor gelince uykuya vuruyorsunuz mesela o nedenle başka zorunlu meşgale bulun ya da sınav için varsa kursa gidin disiplin sağlayın

Bence spor yapın, hayattan zevk almanızı sağlayacak uğraşlar edinin. Ders çalışırken çikolata yiyin kahve için. Çalışmadan odayı havalandırın.Hayvanlarla ilgilenin. Kendinize bir program hazırlayın. Ona uymaya çalışın. Bir süre düzeni sağlayabilirseniz alışkanlık olacaktır.

Bütün sınavlar uyku yapar, en azından ben ve benim çevremdeki çoğu insan için böyle. Geçen yıl çok önemli bir sınavım vardı. Uykumdan fedakarlık edemedim ama düzenli uyku İle gün içinde zamansız uykumun gelmesini engelledim. Sınav ne kadar hayatınızı etkileyecek bilmiyorum ama başarısızlık dünyanın sonu değil, kendinizi bu şekilde rahatlatmalısınız. Gerekiyorsa da destek almaktan çekinmeyin. İnsanın her zaman bedeni hasta olmaz, bazen ruhu da hasta olur ve bu bedeni de etkiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…