• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depresyon sürecinde neler yapıyorsunuz?

özel sektörde çalışıyorum ama ileride kpss denemek istiyorum o yuzden dedim beyaz yaka bir çalışanım ihracat uzmanıyım bir firmada
Ben de kpssye hazırlanıyorum bu yıl sınava gireceğim. Anksiyete için ilaç kullandım. İlaç kullanmak sorun teşkil etmez merak etme. Şizofreni, psikoz gibi ağır durumlar olmadığı sürece sağlık raporunda sorun yapmazlar.

Ben de kpssye hazırlanıyorum bu yıl sınava gireceğim. Anksiyete için ilaç kullandım. İlaç kullanmak sorun teşkil etmez merak etme. Şizofreni, psikoz gibi ağır durumlar olmadığı sürece sağlık raporunda sorun yapmazlar.
psikiyatriye gideyim en iyisi o zaman bu durumu da konuşurum, devlette yeterince ilgilenirler mi acaba özele gidecek maddiyatım şuan da yok

psikiyatriye gideyim en iyisi o zaman bu durumu da konuşurum, devlette yeterince ilgilenirler mi acaba özele gidecek maddiyatım şuan da yok
Eğer İstanbuldaysan ücretsiz psikolojik destek sağlayan ibb.psikolog sitesi var.

E devlete " aile danışmanlığı" yazıp arat. Ordan "bireysel psikolojik destek" tuşuna bas. Seni yakın zamanda arayıp randevu verirler. Yüz yüze terapiye gidersin.
Başka şehirdeysen bulunduğun yerin belediyesine başvurabilirsin. Kadın destek ve kurs merkezlerinde de bireysel psikolojik destek veriliyor.

Eğer İstanbuldaysan ücretsiz psikolojik destek sağlayan ibb.psikolog sitesi var.

E devlete " aile danışmanlığı" yazıp arat. Ordan "bireysel psikolojik destek" tuşuna bas. Seni yakın zamanda arayıp randevu verirler. Yüz yüze terapiye gidersin.
Başka şehirdeysen bulunduğun yerin belediyesine başvurabilirsin. Kadın destek ve kurs merkezlerinde de bireysel psikolojik destek veriliyor.
psikiyatriye randevu buldum yarın gideceğim psikologda istiyorum yarın buna karar veririm doktorla belki teşekkür ederim siz benim hayatıma dokundunuz tanışmasakta inanın dokundunuz yazdıklarınızla umut ışığı doğdu teşekkür ederim

psikiyatriye randevu buldum yarın gideceğim psikologda istiyorum yarın buna karar veririm doktorla belki teşekkür ederim siz benim hayatıma dokundunuz tanışmasakta inanın dokundunuz yazdıklarınızla umut ışığı doğdu teşekkür ederim
Rica ederim 🥰💜✨🫂 daha da iyi olursun inşallah. Randevu bulmana sevindim. Yarın doktora gittikten sonra psikolog için de talep oluşturabilirsin. Çogu devlet hastanesinde psikiyatri yan odasında psikolog da var.

hayatımı etkileyecek ilaçlar istemiyorum kayıtlara geçmesinden endişeleniyorum
İntihar etmeyi düşünüyorsun ama kayıtlara geçer diye psikiyatriste gitmiyorsun. Sence mantıklı mı bu düşüncen? Biri sana bunu söylese ne cevap verirdin. Farz et ben yazdım bunu, ne düşünürdün? Şuan tamamen beynin saçmalama aşamasında. Düzgün düşünemiyorsun. Düşüncelerin çarpık ve çözümsüz sorunlarla boğuşuyormuşsun gibi geliyor. Halbuki yazdığın bu şeylerin önemi yok. Evet vakti zamanında bende suçlanmıştım, öperim hepinizi ne düşünürseniz düşünün diyip geçip gittim. Ne öleceğim ya bunun için.

Çaresizlikten intihar eden affediliyor diyen kim cidden çok merak ediyorum. Bu kadarı cidden çok fazla. O zaman depresyona giren herkes intihar eder böyle şey mi olur??

Ama şunu biliyorum. Bu aşamaya gelip de vazgeçen, çabalayan kişilerin bu durumda yolu açılıyor.

Buradan mesajla iyileşmeniz çok zor. Uzman desteği alın lütfen. Ve her yaşadığınızdan bir ders çıkarın mutlaka.

Herkese merhaba öncelikle, sizlerden tavsiye almak istiyorum ben çok ağır bir depresyon sürecindeyim, çevremde kimse farkında değil ama ben günden güne yok oluyorum. Her sabah uyanmakla birlikte içimde bir enkazın altında kalmışım gibi uyanıyorum. Uyku sersemliği denen o huzurlu boşluğu bile yaşamıyorum artık, gözlerimi açar açmaz yüzüme vuruyor gerçekler. Nefes alıyorum ama o hava ciğerlerime değil sanki bir kor gibi boğazıma doluyor. Yarım yamalak alıyorum nefesi yemin ederim. İçim şişiyor, ruhum artık bu bedene dar geliyor. Yaşadığım onur kırıcı anlar oldu kadınlığım gururum hatta bir noktada insanlığım sorgulandı yalancı ilan edildim, beynimin içinde hiç durmayan bir film şeridi gibi dönüp duruyor yaşadıklarım. Kendimi o kadar değersiz bir yere ittim ki, aynadaki kendime bakmaya bile yüzüm yok. Kendi ellerimle kendi ruhumu hırpalamış olmanın utancını yaşıyorum her gece yastığımı batıyor bana resmen uyuyamıyorum arkadaşlar. Sokakta yürürken gülümseyen birini gördüğümde karnıma bıçak saplanıyor ama insanların mutluluğu değil canımı yakan kimsenin mutlulugunda gözüm yok sadece benim bir zamanlar sahip olduğum ama artık hayalini bile kuramadığım o normal hissetme yetisi. Sadece düz sıradan acısız bir gün geçirmeyi o gri, monoton boşluğu bile özler oldum. Şimdi bir yol ayrımındayım bu kirletilmiş hissettiğim hayatı sürükleyerek devam mı etmeliyim yoksa her şeyi onurumla arkamda bırakıp bu sessiz feryadı bitirmeli miyim? Bir mucize olsa başka birinin teninde başka birinin hatıralarıyla yeniden doğsam hayata tekrar gelsem çünkü şu anki ben sadece kendi enkazının altında kalmış yaşamayı kendine haram etmiş bir hayaletten ibaretim. Onurum, gururum ve namusum hepsi çöp kutusunda hepsini kaybettim ve geri kazanamam biliyorum. ağır şeyler yaşadım. psikoloğa git diyeceksiniz ama sihirli bir değneği yok. inançlı biriyim ve çaresizken int**rın affı olabilirmiş diye okudum. ben evlenmeden biriyle yattım ve namussuzlukla suclandım, alttan alta imasını yedim. kendimi kanıtlamak gibi hatalar yaptım ve masumken suçlanmanın ağırlığını kalbim o olaylar sıcakken anlamamıştı ama şşimdi tonlarca ağırlık sanki boğazımda birikti ve oraya oturdu. arkadaşımda yok hiç gidip sarılacagım ağlayacagım kendime sarılmak isterken buluyorum kendimi artık son günlerde. En acısı da, etrafımdaki kalabalığın içinde aslında yapayalnız olduğumu anlamam. Başımı omzuna yaslayıp geçecek ben seni biliyorum diyecek tek bir elin eksikliği. İnsan en çok kimsesi kalmadığında anlıyormuş kendine geç kaldığını. Onursuz olup yaşamak mı daha iyi yoksa hatalarımı kabullenip veda etmek mi hayata bilmiyorum, dünya bir pislikten kurtulmuş olur belki de çünkü ben yaşamayı bile haketmiyorum. Boğazım düğüm düğüm kendime iyi gelmeye çalışıyorum ama o düğüm çözülmüyor çünkü masumken suçlanmanın soğukluğu insanın kemiklerini sızlatıyor. Hiç böyle hissettiniz mi bana önereceğiniz bir şeyler var mı hayatta? hayata tutunmak istiyorum.
Allah öncelikle bu zor durumundan bir an evvel çıkman için sana yardım etsin.sifa versin sana.arkadasim kesinlikle bir desteğe ihtiyacın var.depresyon öyle hemen geçecek bir durum değildir Bu durumun düzelmesini ilk başta iyileşmek kendine gelmek istiyorsan kendine inanmalı ve güvenmelisin.Herkesin hayatı kendine zor.İnsallah ben bu zor süreçten selamete çıkacağını düşünüyorum. İyi düşün ve gereken neyse yap.sakin intihar gibi durumu düşünme o çözüm değil.Bunu hic unutma.🌹🌹🌹🌹
Aynısını yaşamadım bilmiyorum da senin bedenin senin kararın. Karşı tarafa mecbur değilken şu hallerde sürünmen de bilemedim... erkek için değmez.

ağır şeyler yaşadım. psikoloğa git diyeceksiniz ama sihirli bir değneği yok.
Psikiyatriye gideceksiniz. Size ilaç verir. Bir süre sonra toparlanmaya başlayınca daha sağlıklı düşünürsünüz.

İnançlı biriyim ve çaresizken int**rın affı olabilirmiş diye okudum.
İnançlıyım dediğiniz için hadis paylaştım;
"Hiçbiriniz başına gelen bir sıkıntıdan dolayı ölümü istemesin. Eğer mutlaka isteyecek olursa, "Allah’ım, yaşamak benim için hayırlı olduğu sürece beni yaşat, ölüm benim için hayırlıysa canımı al!" desin."

Dünyada ilk depresyona giren kişi siz değilsiniz. Depresyonu nasıl çoğu kişi atlattıysa siz de atlatacaksınız. Yaptığınız hata(lar)dan ders alıp yolunuza devam edin, geçmişin defterini kapatın. Nice insanın büyük hataları oldu ama bir kısmı bundan pişman olup doğru yola döndü.

Pişmanlık duyduğunuz olayı da kimseyle paylaşmayın. Oldu, bitti, gitti.

Back
X