Depresyon ve hiç iylesemiyceksin kaygisi

Turkish Delight

beni yaradan,elbet yolumu gösterir.
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2017
3.389
3.518
133
Çok yoruldum 2 aydır bu illet le savaş veriyorum ilgim kemiğim agiriyor artık. Olumlu düşünme yettim elimden alındı. Sürekli "iylesemiyceksin"diyor bana bu illet hem depresyon hemde anksiyete hastasıyım ilaçlar bana fayda etmez böyle kalırsam diye çok korkuyorum.İlacın biri beni kısmen iylestirdi sonra başka ilaçlara geçtik daha ağrılarına bana fayda etmez depresyon kroniklesir diye aşırı korku var içimde tüm gün sürüyor iylesen ler bi el atsın arkadaslar

cnm bende de var anksiyete illeti. panik atagim var. 1 aydır ilaç kullanıyorum. tam olarak düzelmesem de biraz iyi geldi. ama ben kitap okuyarak ve maneviyatimi yükselterek atlatmaya çalışıyorum. inan daha iyi geliyor. sende iyileşme takıntı haline gelmiş. başka neler yaşıyorsun? ben sürekli boşluğa düşüyorum. nerden geldik ne olacaz ben kimim bunları çok düşünüyorum. Allah şifamızı versin

cnm bende de var anksiyete illeti. panik atagim var. 1 aydır ilaç kullanıyorum. tam olarak düzelmesem de biraz iyi geldi. ama ben kitap okuyarak ve maneviyatimi yükselterek atlatmaya çalışıyorum. inan daha iyi geliyor. sende iyileşme takıntı haline gelmiş. başka neler yaşıyorsun? ben sürekli boşluğa düşüyorum. nerden geldik ne olacaz ben kimim bunları çok düşünüyorum. Allah şifamızı versin
Maneviyat olmasa kendimi öldürürdüm kendimi sadece iylesme istiyorum çok yoruldum o olmayınca da ben cirkin miyim diye takıyorum kafama bu ikisi canım Allahım şifa versin hepimize

Evet
Bir tanıdığım ilaçlarla uyuyordu
Maneviyata verdi kendini
İyi geldi
Bende yaşadım, aşırı olmamak kaydıyla
Beterin beteri var
İçinizden gelmese de gülümseyin
Zamanla geçecek inşallah
İnşallah geçer bu günler yaşamak zor geliyor Allaha sığınarak iylesmek daha iyi

Çok yoruldum 2 aydır bu illet le savaş veriyorum ilgim kemiğim agiriyor artık. Olumlu düşünme yettim elimden alındı. Sürekli "iylesemiyceksin"diyor bana bu illet hem depresyon hemde anksiyete hastasıyım ilaçlar bana fayda etmez böyle kalırsam diye çok korkuyorum.İlacın biri beni kısmen iylestirdi sonra başka ilaçlara geçtik daha ağrılarına bana fayda etmez depresyon kroniklesir diye aşırı korku var içimde tüm gün sürüyor iylesen ler bi el atsın arkadaslar

Öncelikle merhaba.
Sevgili Türk lokumu. :)
Konularına bir kaç kez denk geldim ama pek faydam olmayacak diye yazmak istemedim.
İnşallah bugün yazacaklarım sana bir parça olsun faydalı olur.

Lokum gibi hatunsun da kendine bu depresyon illetinden önce de yazık ediyordun bence sen.
Sürekli fiziğinle ilgili endişeler taşıyan, çirkin miyim diye kafaya fazlaca takan bir kadınsın.
Neden?

Çok güzel olmasak ne olur mesela?

Benim bir ablam var her tanışan kişinin ilk günden söylediği çok güzelsin, nasıl güzelsin, hay Allah
o yaşta mısın hayatta inanmam falandır.

Ama hayat öyküsünü dinlesen keşke güzel olmasaydı da güzel bir bahtı olsaydı dersin.

Sana yapılan şaka neydi, seni neden bu derece dibe çekti bilmiyorum.
Ama umarım güzellik konusu üzerine değildir :S

Cidden üzülürüm.

Şekil, görüntü, giyim, güzellik gibi kavramlar insanın hayatında bu kadar büyük rol oynamamalı.

Çirkinsin, güzel olmamış, yakışmamış, ne biçim giyim, çökmüşsün.
Bunlar beni yaralayan sözcükler olamaz mesela.

İnsanların ne giydiklerine dikkat etmem, genel olarak hatırlamam.
Güzel olmalarıyla da ilgilenmem, bu tarz detayları fark etmem.

Ruh, kişilik, üslup, vücut dili.
Bunlara dikkat ederek yaşıyorum.

Sen dediğim gibi bu kavramlara değer yüklemeyi bıraktığında iyileşeceksin.
Tamamen mutlu olacaksın.

Herkesin dönem dönem kendini saldığı, çöktüğü olur.
Bu zamanlarda bile mutlu olup güzel hissetmeyi başaracaksın.

Çok geçmiş olsun, geçip gitsin inşallah.
İyi olmanı dilerim.

Öncelikle merhaba.
Sevgili Türk lokumu. :)
Konularına bir kaç kez denk geldim ama pek faydam olmayacak diye yazmak istemedim.
İnşallah bugün yazacaklarım sana bir parça olsun faydalı olur.

Lokum gibi hatunsun da kendine bu depresyon illetinden önce de yazık ediyordun bence sen.
Sürekli fiziğinle ilgili endişeler taşıyan, çirkin miyim diye kafaya fazlaca takan bir kadınsın.
Neden?

Çok güzel olmasak ne olur mesela?

Benim bir ablam var her tanışan kişinin ilk günden söylediği çok güzelsin, nasıl güzelsin, hay Allah
o yaşta mısın hayatta inanmam falandır.

Ama hayat öyküsünü dinlesen keşke güzel olmasaydı da güzel bir bahtı olsaydı dersin.

Sana yapılan şaka neydi, seni neden bu derece dibe çekti bilmiyorum.
Ama umarım güzellik konusu üzerine değildir :S

Cidden üzülürüm.

Şekil, görüntü, giyim, güzellik gibi kavramlar insanın hayatında bu kadar büyük rol oynamamalı.

Çirkinsin, güzel olmamış, yakışmamış, ne biçim giyim, çökmüşsün.
Bunlar beni yaralayan sözcükler olamaz mesela.

İnsanların ne giydiklerine dikkat etmem, genel olarak hatırlamam.
Güzel olmalarıyla da ilgilenmem, bu tarz detayları fark etmem.

Ruh, kişilik, üslup, vücut dili.
Bunlara dikkat ederek yaşıyorum.

Sen dediğim gibi bu kavramlara değer yüklemeyi bıraktığında iyileşeceksin.
Tamamen mutlu olacaksın.

Herkesin dönem dönem kendini saldığı, çöktüğü olur.
Bu zamanlarda bile mutlu olup güzel hissetmeyi başaracaksın.

Çok geçmiş olsun, geçip gitsin inşallah.
İyi olmanı dilerim.
Kaygılarım o yönde değil tatlım iylesememekten korkuyorum çöküntü onları kafaya takmaktan böyle oldum iylestigimde derdim olmayacak o benim

Şekerim depresyon ansiyete çabucak geçen şeyler değil. Maneviyat kişisel motivasyon hobiler filan önemli tabii ama doktor ilaç verdiyse onları kullanman en önemlisi. Yoksa geçer gibi olur iki ay sonra gene kafasını uzatır aman ilaçlarını bırakma. Zaten vücudunun beyin kimyanın bunlara uyup sonuç vermesi için de zaman geçmesi gerekiyor. Sakin ol elbette geçecek

Ozur dileyerek sebebini soruyorum neden insanlar depresyona giriyor neden ilaç kullaniyor aklıma yatmiyor..Annemi kaybettigimde cok gucsuz ve yalnizdim bir psikologa mi gitsen dediler neden dedim ben yenerim mantikli sebeplerle ve elden gelen zamanin geri getiremeyecek seyleri yendim..Sonrasinda da hep yokuş çiktım her seyi zor elde ettim hicbir destek almadan ama kendimle cok konustum kendim en iyi arkadasik oldum ..bu zamandan sonra da umarim yasamam..
Biraz maneviyat biraz kitap okumak ve sukretmek cozer diye dusunuyorum..ölüm acısı sadece depresyon yasatabilir ki o da yenilir guzellik sekil vb ..aşılacak seyler bunlar..

Ayyy amaaan bende de var bu illet, ama birsey demek istiyorum, üc seneye yaklaşti cekiyorum, ama asla ilac kullanmadim, sonra sonra vücüdüm kendi kendine direnc göstermeye basladi, koruma mekanizmasi gibi birsey, mesela kafaya birsey takiyorum diyelim, o anda icimden diyorum ki üc gün sonra unutacaksin, ve gercekten üc gün icersinde o taktigim konu beni endişelendirmiyor artik, tuhaf ama gercekten böyleyim, hee başlarda bende cok çektim bocaladim, agladim ama simdi böyle allaha şükürler olsun,
Tabi siz benim gibi yapmayin herkez farkli, ilaclarinizi kullanmayi ihmal etmeyin :)

Şekerim depresyon ansiyete çabucak geçen şeyler değil. Maneviyat kişisel motivasyon hobiler filan önemli tabii ama doktor ilaç verdiyse onları kullanman en önemlisi. Yoksa geçer gibi olur iki ay sonra gene kafasını uzatır aman ilaçlarını bırakma. Zaten vücudunun beyin kimyanın bunlara uyup sonuç vermesi için de zaman geçmesi gerekiyor. Sakin ol elbette geçecek
Geçer inşallah çok sağol cnm

Ozur dileyerek sebebini soruyorum neden insanlar depresyona giriyor neden ilaç kullaniyor aklıma yatmiyor..Annemi kaybettigimde cok gucsuz ve yalnizdim bir psikologa mi gitsen dediler neden dedim ben yenerim mantikli sebeplerle ve elden gelen zamanin geri getiremeyecek seyleri yendim..Sonrasinda da hep yokuş çiktım her seyi zor elde ettim hicbir destek almadan ama kendimle cok konustum kendim en iyi arkadasik oldum ..bu zamandan sonra da umarim yasamam..
Biraz maneviyat biraz kitap okumak ve sukretmek cozer diye dusunuyorum..ölüm acısı sadece depresyon yasatabilir ki o da yenilir guzellik sekil vb ..aşılacak seyler bunlar..
Depresyona girdiğinde olumlu düşünemez olursun o senin elinden alınmıştır artık hep felaket senayolari üretir beynin oynarsa oynar seninle bir zamanlar kapalı ortamlarda duramıyordum oluyordum hergün gördüğün gibi beyin oyun oynuyor

Ayyy amaaan bende de var bu illet, ama birsey demek istiyorum, üc seneye yaklaşti cekiyorum, ama asla ilac kullanmadim, sonra sonra vücüdüm kendi kendine direnc göstermeye basladi, koruma mekanizmasi gibi birsey, mesela kafaya birsey takiyorum diyelim, o anda icimden diyorum ki üc gün sonra unutacaksin, ve gercekten üc gün icersinde o taktigim konu beni endişelendirmiyor artik, tuhaf ama gercekten böyleyim, hee başlarda bende cok çektim bocaladim, agladim ama simdi böyle allaha şükürler olsun,
Tabi siz benim gibi yapmayin herkez farkli, ilaclarinizi kullanmayi ihmal etmeyin :)
Sizinki kronik hafif depresyon olsa gerek benimki şu an baya ağır major depresyon muhtemelen ihtiyacım olan tek şey iylesmeyi olan inanç oda terapiyle olur sanirim

Sizinki kronik hafif depresyon olsa gerek benimki şu an baya ağır major depresyon muhtemelen ihtiyacım olan tek şey iylesmeyi olan inanç oda terapiyle olur sanirim
sevgili Turkish Delight Turkish Delight çok geçmiş olsun. 6 yıllık anksiyete+panik atak+depresyon geçmişim var. evliyim ve ilk hamileliğimi ilaçlarla geçirdim. Kızım doğdu ve çok şükür ki o ilaçlara rağmen sağlıklı bir çocuk.emzirirken dahi ilaçları bırakamadım. 3 ay önce kazaren 2.ye hamile kaldığımı öğrendim ve ilaçları bıraktım,b12 ve demirim çok düşükmüş.iğneyle ve demir haplarıyla değerlerimi yükselttim. inanması güç geliyor halen ama ilaçları bırakış o bırakış. ilacı bırakmanın çekilme sancısını dahi yaşamadım desem yeridir. 3 ay oldu gayet iyiyim. kızımla ev ve işimle o kadar meşgulüm ki acaba diyorum kendimi çok dinleyemediğimden mi iyileştim yoksa beyin iyileşti de mi düzeldim. Her ne sebeple olursa olsun iyileştim işte,kurtuldum o ilaçlardan.arada modum düşer gibi olduğunda kendime bir uğraş buluyorum,elimdekiler için şükrediyorum, iyi olacağımı, tekrardan o hastalığın pençesine düşmeyeceğim diyerek telkinlerde bulunuyorum. demem o ki bir gün bir mucize olur ve hayatından bu illet sökülüp atılır,ben yaşadıysam sen de yaşayabilirsin. karnımda 2. bebeğimin tekmeleri,şükrediyorum Rabbime ve verdiklerine, bak benim şifam 2.bebeğim oldu,belki seninki de başka bir şey olur yada başka bir şey vesile olur. Allah tan ümidimizi kesmeyelim,bizi dardan kurtaracak yine O' dur. Rabbim cümlemize şifa versin.

Back
X