• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depresyon..

Trankobuskas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2016
61
6
36
İçimi dökebileceğim tek yer burası..Üniversiteden mezun oldum her şey çok güzeldi,evime geri döndüm ve KPSSye hazırlanmaya başladım.İyi gidiyorum taa ki görmezden geldiğim sorunlarım ortaya çıkana dek..Önce diş eti çekilmemin olduğunu öğrendim,dişlerim sağlıksızdı üstelik şekli de bozuk ama ben bunca zaman kafaya takmamıştım hata ettim tabi.Derken takıntılarım artmaya başladı aynaya baktıkça üstünü kapattığım kabullendiğim sorunlarımla karşılaştım.Ben oldukça tüylü bir kızım.Hormonlarda sıkıntı yok ama anormal derecedeyim yüzüm boynum kıl içinde.Lazerdi iğneliydi şimdi gidemiyorum ancak kışın onda da insanların yıllarca sürdüğünü duyunca moralim bozuluyor.Ve bunlara sadece geçici çözümler üretebiliyorum ağda vs. artıracak diye korkuyorum öyle zor ki..Evden çıkamaz dereceye geldim sanki herkes bana bakıyor beni inceliyor gibi.Ailemi çok üzüyorum annem kanser hastası babam okb hastası..Bir de onları üzmenin yükü biniyor üstüme..Diğer yanda yarım kalan hayallerim..Sınavdan öyle koptum ki bu özgüvensizlik yüzünden işe bile giremem diyorum..Psikiyatra götürdüler,ilaçlar çok kötü yapıyor geceleri hiç uyuyamıyorum 2 saat bir şey uyuyorum sadece.Ben neden böyleyim diye ağlıyorum sürekli..Erkek arkadaşım evliliği uzatmayalım evlenelim diyor,el ele verir her şeyi aşarız diyor.Ona da layık olmadığımı düşünüyorum kendime güvenimi öyle kaybettim ki bu halde nasıl evlenirim ailesiyle nasıl tanışırım bilmiyorum.Tüm bu sıkıntılar beni çok yoruyor..Bazen tek çözümün ölmek olduğunu düşünüyorum onu da yapamıyorum..Diğer kızlara imrenmekle geçiyor hayatım..Hiçbir şeyi dert etmeyin halinize şükredin..

kendinizi bu kadar beğenmiyosunuz ama erkek arkadaşınız var farkında mısınız :)

çaresiz bi hastalığa sahip değilsiniz. ama dediğiniz gibi anne ve babanızı üzmeye hakkınız yok. sınavınıza odaklanın.

sınav stresi yaşıyor olmayasın ? tüm gün evde sadece sınav hazırlanmak strestir. dershaneye gidiyor musun

İçimi dökebileceğim tek yer burası..Üniversiteden mezun oldum her şey çok güzeldi,evime geri döndüm ve KPSSye hazırlanmaya başladım.İyi gidiyorum taa ki görmezden geldiğim sorunlarım ortaya çıkana dek..Önce diş eti çekilmemin olduğunu öğrendim,dişlerim sağlıksızdı üstelik şekli de bozuk ama ben bunca zaman kafaya takmamıştım hata ettim tabi.Derken takıntılarım artmaya başladı aynaya baktıkça üstünü kapattığım kabullendiğim sorunlarımla karşılaştım.Ben oldukça tüylü bir kızım.Hormonlarda sıkıntı yok ama anormal derecedeyim yüzüm boynum kıl içinde.Lazerdi iğneliydi şimdi gidemiyorum ancak kışın onda da insanların yıllarca sürdüğünü duyunca moralim bozuluyor.Ve bunlara sadece geçici çözümler üretebiliyorum ağda vs. artıracak diye korkuyorum öyle zor ki..Evden çıkamaz dereceye geldim sanki herkes bana bakıyor beni inceliyor gibi.Ailemi çok üzüyorum annem kanser hastası babam okb hastası..Bir de onları üzmenin yükü biniyor üstüme..Diğer yanda yarım kalan hayallerim..Sınavdan öyle koptum ki bu özgüvensizlik yüzünden işe bile giremem diyorum..Psikiyatra götürdüler,ilaçlar çok kötü yapıyor geceleri hiç uyuyamıyorum 2 saat bir şey uyuyorum sadece.Ben neden böyleyim diye ağlıyorum sürekli..Erkek arkadaşım evliliği uzatmayalım evlenelim diyor,el ele verir her şeyi aşarız diyor.Ona da layık olmadığımı düşünüyorum kendime güvenimi öyle kaybettim ki bu halde nasıl evlenirim ailesiyle nasıl tanışırım bilmiyorum.Tüm bu sıkıntılar beni çok yoruyor..Bazen tek çözümün ölmek olduğunu düşünüyorum onu da yapamıyorum..Diğer kızlara imrenmekle geçiyor hayatım..Hiçbir şeyi dert etmeyin halinize şükredin..

Siz kendinizi beğenmiyorsunuz ama sizinle evlenmek için sabırsızlıkla bekleyen erkek arkadaşınız var. :)
Muhabbet daim ola ;)
Şİmdi herşeyin çözümü var bence lazere gidin gitmeye çalışın ayda birkere 15 günde birkere bunu yapabilirsiniz imkansız gibi görmeyin.Evet süreçler uzun oluyor.Piskolojinizide anlarım tabi.Benimde bebek doğduktan sonra çene altında tüylerim çıktı .Kafayı sıyırıyordum.VE nezamandır lazere gidiyorum .YÜz kısmı biraz zor geçiyor gerçekten ama yılmayın derim.kOLAYLIKLAR dilerim....

İlaç değil terapi.
Ve hemen.
Mesleğiniz var, sevgiliniz var.
Her şey çok güzel olabilir.
Siz de halinize şükredin.

Canım sen baya gerilmişsin.kimse halinden dört dörtlük memnun deilki.kıl tüy evet can sıkıcı ama çözümü var.şu kpss yi kaZan para kazanmaya başla en iyi yerde tedavini olursun.bitmesede azalır.kendinle barışık olmaya çalış.

Bende aynı şeyi söyluycem arkadaslarla bi erkek arkadaşınız var ve sizinle evlenmek istiyo size sizden daha çok değer veriyo demekki kıymetini bilin ailenize ve erkek arkadaşıniza sarılın mutlu olmaya çalışın hapları bırakın Mesleginiz ne bilmiyorum Kpss ye hazirlaniyomussunuz calismaya devam herseye rağmen hayat devam ediyo bu günler de geçer inşallah ve dini yaşantınizi bilmiyorum ama Allaha daha çok yönelik namaz niyaz olursa daha güzel olur insallah

Senin derdin yardım ve destek için uzanan eli geri çevirmek.
Erkek arkadaşın ne güzel iyi niyetiyle beraber aşalım demiş,sen ona layık olmadığından dem vuruyorsun.
Bir de şu olup olmadık şeylerde ölmeyi düşünmeyin yahu.
Yüzün kıllı diye ne ölmesi,yüzü yanıp olmayan var,yüz nakli bekleyen,Ne hale geliyor suratları nakilden sonra bile,Allahım korusun.

Ya ben de buraya komple kendi başımdan geçen bütün hastalıkları -devam etmekte olanları, vakti zamanındaki kompleks tipi bozukluk yapacak durumları, ailemdeki ağır - ölümcül hastalıkları vb. hepsini sayıp dökmek istedim ama frene basıyorum şu an.

"Sakin ol şampiyon" diyorum, tiye alıyorum hallerimi. :)

Erkek arkadaşmış vb. hikaye, şu an senin gördüğün iki şey var suratında: Diş etlerin ve tüylerin.
Onları geride bırakan güzelliğini milyon kere söyleseler de şu an göremezsin, anlayabiliyorum.

Çok ağır sivilce problemi yaşamış bir insan olarak söylüyorum bunu sana (diğerlerini saymayacağım bile) ...Günlerce, gecelerce ağlamış, öfkeyle suratına kolonya ve aseton basarak yakmış, aynaları kırmış, senelerce suratını saçlarının arkasında gizlemeye çalışmış biri olarak söylüyorum. :)

Aynaya inadına, diş etlerini, tüylerini göre göre, gülümseyerek baktığın zaman, gücüne hayran kalınası bir insan haline geleceksin.

Denemediğimiz yöntem kalmamıştı ama aktif sivilceler bir türlü bitmiyordu, bu yüzden leke tedavisine başlayamıyorlardı. Karaciğermiş bilmem neymiş hepsine bakıldı ama yok, sürekli birisi geçmeden yenisi çıkardı ve diğeri de bir haftadan uzun süre suratımda kalırdı. Beyaz tenli olduğum için iz bırakmadan da geçmezdi, üstelik saatlerce ayna karşısında oynardım da aknelerimle. Beni sevenler benle ilgilenenler olmadı mı? Oldu. Fark edemezdim, ben gibi çirkin biri bu insanlara nasıl layık olabilir diye...

Senelerce geçmedi sivilcelerim, umudumu tükettim. Üzerine diğer hastalıklar vs. Sinirli bir yapım var, öfkeden diş sıkarken kırmışlığım da. :) Sonra baktım ki hiçbir şey bi moka yaramıyo, "Kabullen" dedim. Sen sivilceli bir hatunsun naaapalım? Seven de böyle sevecek. Saatlerimi ayna karşısında harcayan ben, yalanım yok belki 1 seneyi aşacak kadar bir süre, dönüp de adam akıllı aynaya bile bakmadım, alıcı gözle kesmedim kendimi.

Birisi yanımda sivilceyle ilgili konu açacak olsa (Azalmış sivilcen, oynadın mı kızarmış yüzün vb.) bu konuyu kapatıyoruz susun dedim.

Sonra ne oldu biliyor musun, kendiliğinden geçti. Onlara bakmayı kesince gittiler. Sonra birkaç seans leke tedavisi... Suratımda çil gibi duran turuncumsu-kahverengimsi ufak noktalar haricinde, o günleri hatırlatacak hiçbir şey kalmadı, dikkatlice bakmazsan belli bile değiller ve aramızda kalsın baya da karakteristik durdular he, sevdim de :)

İşin özü, sen nasıl görmek istersen, hayat öyledir. Yüzüne geri dönüşü olmayacak biçimde kezzap atılmış kadınlar var ve ne diyorlar biliyor musun: "Yüzüm önemli değil ama gözlerimi kaybetmeseydim..."

Dağına göre kar yağar, baharına göre çiçek açar.
Kıldan tüyden dert yapma kendine gözünü seveyim sana da, geçici bile olsa "çözümü" var diye imrenerek bakanlar vardır bilemezsin.

Bu arada aynada dibine kadar girip köküne kadar inceleme, kimse o kadar dibinden bakmıyor sana :KK66:

Son düzenleyen: Moderatör:
canım ev tipi lazerler var hem sık sık uygulayabilirsin ben kullanıyorum düşünürsen daha detaylı konuşuruz

bi de diş eti çekilmesi için diş fırçalama tekniği çok önemli diş etini süpürür gibi aşağı doğru fırçalayacaksın sol azı dişimde ciddi çekilme varmış geçen sene sızıdan dayanamayıp doktora gittiğimde söyledi bi senedir onun söylediği gibi fırçalıyorum neredeyse düzeldi

bi de diş eti çekilmesi için diş fırçalama tekniği çok önemli diş etini süpürür gibi aşağı doğru fırçalayacaksın sol azı dişimde ciddi çekilme varmış geçen sene sızıdan dayanamayıp doktora gittiğimde söyledi bi senedir onun söylediği gibi fırçalıyorum neredeyse düzeldi
Ben de o şekilde fircaliyorum ama bana çekiliyor gibi geliyor bu ev tipi lazerler yüze boyna olur mu ki tras etmek gerekiyormus önce o yuzden dusunmedim ben diger vucutta iyi olur da.

bıyık bölgesinde traşşsız kullanmak için ağda ya da iple aldıktan 2-3 gün sonra yapılıyor benim yüzümde bıyık bölgemde pek fazla tüy olmadığı için hiç kullanmadım yanlış yönlendirmek istemem tüm vücutta çok faydasını gördüm.diş eti çekilmesi hemen düzelmez ağız çalkalama suları varya onlardan da kullan fırçalamaya dikkat edersen zamanla toparlıyor

Merhaba

yuzdeki tuyler epilasyonla yok edilir. Disleri inci gibi estetik yapan disciler var. Bunlar depresyon konulari olamayacak kadar hafif, eften puften konular. Universite hayatindan tekrar eve gecis yapmissiniz. cevrenizi degistirmissiniz alismak biraz zaman alir. cok evde kalmamaya, disari cikmaya, arkadaslarinizla , erkek arkadasinizla zaman gecirmeniz, cok fazla aynada kendiniz incelemeniz daha faydali olabilir. karar sizin.
Universiteyi bitirmissiniz simdi ise girip uretim yapmak, para kazanmak zamani .
calismaya basladiginizda bos zamaniz olmayacak, mesgul olacaksiniz ve aynadan da uzak kaldiginizda kendinizi bu kadar elestirmeyeceksiniz. zaman herseyin ilaci. sakin ve rahat olun ,kendinize guvenin. olmeyi falan dusunmeyin. lutfen.

Oy kıyamam saana,benımde dişeti sorunum bardı,hep bardı,nıyeyese bu yıl anıden gözüme battı dişetlerim çekıldı çırkınleştım derken bir ton para verip tedavı oldum,16 yıl önce tek hayalım tüylerimden kurtulmaktı,lazere gittim 16 yıl evvel,şimdi bebek gibiyim,mıllet ayy me gğzel tuyun yok dıyorlar,bunlar dert bıle değil,şu ara bu modda buna takmışın,ben sana bşşey anlatayım gül,yıllar evvel işsiz kaldım,bır gün midemin yan trafında bır renk farklılığı gördüm şok oldum hiç görmemiştim bunca yıl,sonra küçükken yandığımı hatırladım,o an fark ettimki bundan,sonra bır daha görmedim o renk farklılığını,ah be kızım hepsi geçer,yeter ki sen hep gül

kendinizi bu kadar beğenmiyosunuz ama erkek arkadaşınız var farkında mısınız :)

çaresiz bi hastalığa sahip değilsiniz. ama dediğiniz gibi anne ve babanızı üzmeye hakkınız yok. sınavınıza odaklanın.
Bende kendimi çok beğenirim ama erkek arkadaşım yok ters orantı :işsiz::işsiz::işsiz::işsiz::işsiz::işsiz::KK59:

Back
X