Depresyon

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.958
2.041
398
30
Kızlar selamlar.kasımdan beri kendimi hiç iyi hissetmiyordum.gün içinde birden göz kararmaları ,ter basması ,etrafı yabancılama ağlama krizleri ardından psikoloğun yolunu 3. Kez tuttum.ilk doktora gidişimde kaygı bozujluğu dedi.misol+ dideral adlı iki ilaç verdi yan etkileri yataktan kaldırmadı beni.bıraktım bi süre sonra ailemn yanındayken iyileştim.şu an iş için yaln yaşıyorum başka ilde.tekrar nüksetti bu hastalığım.evvelsi gün delirecek gibi ağlyarak hastanenin yolunu tuttum.doktor depresyon dedi.Allah ima bin şükür bi derdim yok.azıcık yalnız yaşamak zorluyor beni sanırım o etkiledi bu hale gelmemi. Doktor depresyon dedi.paxera adlı ilacı verdi. Aranızda böyle bi psikolojik rahatsızlık geçirip bu ilacı kullanan oldu mu.? Çok çıkmazda hissediyorum kendimi.

kaygı bozukluğu olan bırı duzenı bozuldu mu uykusuz kaldı mı kesinlikle bu hastalığı nükseder..

alkol tetikler uykusuzluk tetıkler.ama sana tavsıyem ımkanın varsa baska doktra gıt yıne...cunku kaygı bozukluğunun ılaç ve tedavisi ile depresyonun ilacı cok farklı........

Bu duygularinin sebebi ne sence?
İşsizlik mi, aşk acısı mi, ailevi sorunlar mi?

Sana verilen ilaçları yorumlamamizı istemek yerine bunu söylesen daha iyi olur.

Hayatında neleri degistirsen düzelir bu duyguların?

p x e ra isimli ilacı panik atak için kullanıyor benim eşim. misol de kullanmıştı ilk zamanlarda ama bu iyi geldi. çok şükür birşeyi yok ilacı kullanalı. ama depresyon dan ziyade ter basması etrafı yabancılama çarpıntı daha çok panik atak gibi ama bu sadece benim kıyaslamam. Düzenli bir doktora devam etmek gerek böyle durumlarda. Geçmiş olsun

canim yıllardır aynı etkilerle ugrasiyorum. hatta sadece ter basmasi, carpinti, göz kararmasi degil bende surekli dengesizlik var..bas donmesi gibi degil de beynimin icinde bir ray surekli.titretiyor beynimi..5 yılı gecti..cipralex kullandim 2 yil cok iyi geldi. birakinca ayni oldu her sey..en guzel gunlerimi mahvediyor..tatildeyim su an 1 dakika bile endişe etmeden duramıyorum. su, sicak daha cok tetikliyor. bununla yasamaya alismak gerek. alistim mi belki..acillere kosmuyorum en azindan artik..ama bir sure ilac kullanip rahat et en azindan.cok gecmis olsun, ne yaşadığını biliyorum, cok zor..

Ailemden ayrı yaşamak sanırım.onlarlayken keşke hep yanımda olsalar diye endişe ediyor um kendi kendime.kalabalığa alıştım Akşam işteb çıkıp eve gitmek istemiyorum yalnızım diye.arkadaş çevremle falan konuşamıyorum o kadar keyfim yok.

Bu yaşta nerden bulaştı bu bana bilmiyorum Allah öncelikle sağlık versin herkese.evin yolunu bulamaz hale grlmişyim en son hasta oldğmda kasım ayında umarım bidaha olmaz

Bu doktor da biraz ilgilendi gibi devam edeceğim ilaca da bakaım.umarım faydasıbı görürüm .Eşiniz yan etki gördümü uykusuzluk mide bulantısı gibi.ve faydası oldumu bu ilaç ın

Ya hatırlıyorum sizi... bu kadar çok dokunduysa yalnızlık kafa dengi bir arkadaşla ev paylaşmak iyi gelecektir.

Beraber yemek içmek, film seyretmek, az da olsa evde 2 çift laf edecek birinin olması bu kaygılarınızı azaltır bence.

Bu doktor da biraz ilgilendi gibi devam edeceğim ilaca da bakaım.umarım faydasıbı görürüm .Eşiniz yan etki gördümü uykusuzluk mide bulantısı gibi.ve faydası oldumu bu ilaç ın
Uykusuzluk için ilaca alışıncaya kadar akşamları başka bir ilaç içti ama mide bulantısı olmadı. Şimdi bi şikayeti yok yan etki olarak. İlaç oldukça işe yaradı. Öncesinde hep acillik oluyorduk atak geliyordu düzenli aralıklarla. Bu ilaçtan sonra sadece 1 kez oldu. Uzun süredir olmuyor eskiye göre gerçekten iyi durumdayız.

Yaklaşık üç sene önce yaşadım. Gözüm karardı. Çarpıntı. Nefes alamamak. Ardından zangır zangır titreme. Yakamdan hiç düşmeyecek gibiydi sanki. Biri boğazımı sıkıyor hissi. Derin derin nefes alamıyordum. Peki o akan gözyaşları nerden geldi hala düşünürüm. Dr ağır depresyon panik atağa bi adım kalmış dedi. İlaç verdi ama kullanmadım.

Şu an nasılsın .. Allah kimseye vermesin yok böyle bişey sürekli açıklık oluyorum

Şu an nasılsın .. Allah kimseye vermesin yok böyle bişey sürekli açıklık oluyorum
Amin canım. Tarif edemiyor insan etrafındakilere nasıl birşey olduğunu.
Benim sebeplerim daha ağır. İlacı aldım ama içmedim. İçsem sürekli uyutacaktı çünkü.
Bilmiyorum maneviyatını senin ben dualara sığındım. çok şükür işe yarıyor. Uykum kaçınca yolda bi yere giderken daralacağımı hissettiğimde uyumaya çalışırken.
Esma ların sayısı var ya onlara ulaşmaya çalışırken bi bakıyordum atak gitmiş :)

Bende bu gün doktora gittim depresyon dedi ilk defa başıma geliyo her zaman kaygılı stresli bir insandım ama bu kadar kötü olmamıştım hiç birden bire Ateş basıyo beni tüm vücudum terliyor iki dkka sonra buz gibi oluyorum kendimi çok mutsuz yanlız hissediyorum yanımda biri olsada konuşamıyorum cnm istemiyo uykuya doymazdım 4 aydır uyuyamıyorum yemek yiyemiyorum sürekli susuyorum birde yürürken falan birden bire dengem kayıyor sağa sola yalpalanıyorum ama ilaç falan vermedi doktor bir kaç tahlil verdi tahlillerden sonra görüşelim falan dedi. Bu arada ben bebiş için uğraşıyorum 2.5 senedir tedaviler hep hüsranla sonuçlandıktan sonra bu belirtileri yaşamaya başladım

Allah en kısa zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder inşallah
Depresyon hormonları etkiler canım biliyorsunuzdur.
Yalnız kalmamaya ve evde durmamaya çalış

Allah en kısa zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder inşallah
Depresyon hormonları etkiler canım biliyorsunuzdur.
Yalnız kalmamaya ve evde durmamaya çalış
Amin inşallah cnm .Biliyorum cnm ama elimden gelen bir şey yok maalesef kalabalığa karışsamda yanlız ve mutsuz hissediyorum en iyisi yanlızlık bol bol ağlıyorum evin içinde ve beni rahatlatıyor

Amin inşallah cnm .Biliyorum cnm ama elimden gelen bir şey yok maalesef kalabalığa karışsamda yanlız ve mutsuz hissediyorum en iyisi yanlızlık bol bol ağlıyorum evin içinde ve beni rahatlatıyor
Onu yapma işte. İnan daha çok ilerliyor tecrübe var. Kapıma ambulans dayandığında anladım bu hatamı. O zaman taktım kulaklığımı soğuk vs demeden attım kendimi dışarı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…