- 1 Eylül 2018
- 1.192
- 858
- 123
- 27
- Konu Sahibi Sheldon_Cooper
-
Ne zamandan beri bu durumda orasını bilmiyorum.Tedaviye başlayalı da çok olmadı 1 ay bile olmamıştır.Kendini affetmeye de çalışıyormuş ama vicdanı bırakmıyormuş utanıyormuş tüm insanlardan ve kendinden.Bugün söylediği bu.Ne zamandan beri bu durumda? Ne zamandır tedavi alıyor? İlaçlar hiç işe yaramıyor sadece uyku veriyorsa belki başka tedavi yöntemi uygulanmalı.. Başka psikoloğa gitmeyi önerseniz? Veya psikiyatri kliniğine yatmayı önerseniz?
Kız mı manipüle edebilir o kişi mi ?Zamanında kötülük yaptığı kişi ile iletişimi kopartması mümkün mü? Eş zamanlı olarak manipüle edilebilir çünkü.
Kız mı manipüle edebilir o kişi mi ?
Şu an araları iyi bildiğim kadarıyla.O kişiyi de tanıyorum her acısını her şeyi içe atar.Tepki verememiş zamanla da affetmiş.Şimdi kız hep onunla ilgileniyor zamanını ona ayırıyor.Bir nevi borçlu olduğunu hissediyor.Ama hiç ödemeyeceği bir borç.Ben böyle bir izlenim aldım.
Bu konu hakkında konuşmayı denerim.Ama eminim benim lafımın bir anlamı olmaz.Farkında olarak ya da olmayarak manipüle edebilir.
Ya da hepsini geçiyorum tepki verememiş, affetmiş şeklinde mağdur oldukça arkadaşının psikolojisine iyi gelmeyebilir.
Bence ikisi arkadaşlığı bitirmeliler.
Söyledim benzer şeyleri.Zaten kendi kimseyle pek konuşmuyor.İnsanlardan korkuyor galiba.Herkesten ilgisini kesmiş.İşte ben arada ısrar edip bir araya gelip konuşturuyorum.Halini hatrını soruyorum.Bir bir dökülüyor.Öncelikle psikiyatr tedavisine devam etsin. Ama psikiyatristi sadece ilaç verip gönderiyorsa, kızın bozulan psikolojisi için, zihninde yanlış yerleşmiş düşüncelerini düzeltmek için bir konuşma terapisi yapmıyorsa bence doktorunu değiştirsin.
Doktorla belirli bir seviyeye geldikten sonra siz gözlem yapın. Benim tecrübeme dayanarak edindiğim izlenim şu:
Bu tarz psikolojik sorunları olan insanlar iki türlü davranıyor.
1) Sorunlarının farkında. Çözüm arıyor ama bulamıyor. Bu depresyon batağından nasıl çıkacağını bilemiyor.
O zaman rehber olmak, pozitif enerjiyle destek olmak, zamanı verimli kullanmasını sağlayarak kendisini işe yarar hissettirmek yardımcı olabiliyor.
2) Depresyonun farkında. Ama çıkmak istemiyor. Kurban psikolojisinden besleniyor. Etrafındakilere kendisini acındırarak ilgi merkezi olmaya çalışıyor. Hep olumsuz, hep negatif, karşısındaki herkesin enerjisini sömürüyor.
Böyle durumlarda kendisi ile yüzleşmesini sağlamak gerek diye düşünüyorum. Yaptığı şeyin sadece kendisine değil çevresine de zarar verdiğini, çaba göstermezse çevresinde kimsenin kalmayacağını ve kendisi istemezse kimsenin onu içinde bulunduğu psikolojiden çıkaramayacağını önce kırmadan ama gerekiyorsa daha ciddi bir şekilde söylemek gerek sanırım.
Tavsiyelerimi tamamen sıradan bir insan olarak verdim. Psikolojik açıdan yanlış mıdır bilmiyorum. Bana böylesi doğru geliyor sadece.
Dediğim gibi bu durumdan kurtulmak istiyor mu istemiyor mu, ona göre hareket etmek gerek. Eğer bir arkadaş olarak yapmanız gereken her şeyi yaptığınızı hissediyorsanız ve arkadaşınızda olumluya doğru bir değişim olmuyorsa belki de kurtulmak istemiyordur. Böyle durumlarda ben şahsen enerjimi emen negatif insanlardan uzak durmayı tercih ediyorum.Söyledim benzer şeyleri.Zaten kendi kimseyle pek konuşmuyor.İnsanlardan korkuyor galiba.Herkesten ilgisini kesmiş.İşte ben arada ısrar edip bir araya gelip konuşturuyorum.Halini hatrını soruyorum.Bir bir dökülüyor.
Ama doktorunu pek sormadım bu işlerden çok anlamadığım için.Yani konuşarak terapi yapıyor mu bir fikrim yok.Bir ara sorarım.Ama büyük ihtimalle yapmıyordur.
Yani yaptığı şey de birine çok hassas bir konu üzerinden bir şey söylemek (Kaybettiği babasını kullanarak) kavga anında.
Doğru değil yaptığın iyi fark etmişsin bak fark etmesen daha kötü olurdu hem özür diledin milyon kere ve o insan da seni seviyor daha neyi dert ediyorsun bundan sonra daha dikkatli olursun insanlık hali diyorum yok anlamıyor.
Başka birine desem döverdi diyor.O zaman ne halt yerdim acaba diyor.
Offf o ne öyle ergen gibi ya hani ergenler birbirinin sülalesine sevgilisine söver yumruklaşırlar ya aynı o meselelere döndürdün işi diyorum.
Gülüyor hak veriyor ama yok,anlamıyor.Ya da ben onu anlamıyorum.
Şimdi işin o kısmı ile ilgili iki teorim var oturup düşünüp analiz yaptım ama çok saçma da olabilir.Bilemedim.Dediğim gibi bu durumdan kurtulmak istiyor mu istemiyor mu, ona göre hareket etmek gerek. Eğer bir arkadaş olarak yapmanız gereken her şeyi yaptığınızı hissediyorsanız ve arkadaşınızda olumluya doğru bir değişim olmuyorsa belki de kurtulmak istemiyordur. Böyle durumlarda ben şahsen enerjimi emen negatif insanlardan uzak durmayı tercih ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?