Depresyondamıyım acaba

Miya5737

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2019
64
27
38
Merhaba hanımlar daha oncede yazmıstm iki Cocugun var bırı3 biri 6 aylık bu ara asırı bunalıyorum sıkılıyorum kendimi cok caresız yorgun ogkelı hissediyorum hıcbırseyden zevk almıyorum cok cabuk sinirleniyorum.sankı nefes alamıyorum gibi hissediyorum suratım hep asık yanı kucucuk seye bile sinirleniyorum. Evlenince kapandım cok istediğimden. Simdi kapandıgıma isyan edıcek gibiyim dısarı cıkarken bile hazırlanırken bile isyan ede ede giyiniyorum. Bu hal neden bılmıorm. Sadece asırı uzgun Bı haldeyim. Mutsuzluk mu bılmıorm ama bekar hallerimi ozluyorum.

ne güzel evlenmissiniz 2 cocugunuz olmus.Bence bir yuva kurabildiginiz icin sükredin, isyan edicek ne var?

Kendinizi hemen depresyona girdim diye inandirmayin. Bazen olur oyle, eger inancliysaniz dua edin. He baktınız önünü alamadiniz, bi çare bulursunuz ilk siz değilsiniz.
Ne guzel iki tane evladıniz var, Allah bağışlasın. Hayat mutsuzluklar icin cok kisa. Insallah en kısa zamanda atlatirsiniz.😊

Bi sakin olun.

Çocuklardan biri 3 yaşında diğeri 6 aylık sanırım .
Ya da biri 3 aylık diğeri 6 yaşında.

Her neyse bi yardımcı bulmaniz mümkün değil mi.

Her şeye karşı öfkelisiniz. bunalmışsınız. Biir yardımcı sizi çok rahatlatır. Ekonominiz mümkünse ihtiyaç sahibi genç bir kız bulun. Referansı iyi,güvenilir bir kız olsun. Çocuklarla oyun oynasin. Oyun ablası gibi. Haftada 2 ya da 3 gün gelsin. Ekonomik olarak çok zorlamaz. Hem sizin hem onun işi görülür.

İmkanım olsa 3 yasındaki oglumu krese vermek istiyorum aslında ıstemiyorm ama onunla ılgılenıcek yeterli enerji ve vakti bulamıyorum. Ve kendimi asırı sorumlu hissediyorum.

İmkanım olsa 3 yasındaki oglumu krese vermek istiyorum aslında ıstemiyorm ama onunla ılgılenıcek yeterli enerji ve vakti bulamıyorum. Ve kendimi asırı sorumlu hissediyorum.
Anaokullarında 3 yaş grubu oluyor. Ben kızımı verdim çok mutlu gidip geliyor.aylik 50 lira veriliyor sadece.

Tam dınlenemeden yapmıssınız anacım 2. cocugu hemen.Ha gayret kucugu bı 2 yasına yaklassın bıraz nefeslenırsın.
Sonra ılkokula baslar buyugu , sonra dıgerı.
Hayat hep boyle

Merhaba hanımlar daha oncede yazmıstm iki Cocugun var bırı3 biri 6 aylık bu ara asırı bunalıyorum sıkılıyorum kendimi cok caresız yorgun ogkelı hissediyorum hıcbırseyden zevk almıyorum cok cabuk sinirleniyorum.sankı nefes alamıyorum gibi hissediyorum suratım hep asık yanı kucucuk seye bile sinirleniyorum. Evlenince kapandım cok istediğimden. Simdi kapandıgıma isyan edıcek gibiyim dısarı cıkarken bile hazırlanırken bile isyan ede ede giyiniyorum. Bu hal neden bılmıorm. Sadece asırı uzgun Bı haldeyim. Mutsuzluk mu bılmıorm ama bekar hallerimi ozluyorum.

Büyük ihtimal bu aralar yoğunluktan sıkıntıdasınız. Kendinize zaman ayıramıyorsunuz ve aynı zamanda her işe de yetişemiyorsunuz...

Bu yaşadığınız durumu inanın aynı durumdaki çoğunluk yaşıyor. Bir taraftan bebek, diğer taraftan daha 3 yaşındaki çocuğun sorumluluğu sizi yoruyor eminim.

Öncelikle ev işlerinden birazını eşinize postalamalı ya da alabilrseniz yardımcı almalısınız.
Yemeğin, temizliğin ve düzenin mükemmel olmasını beklemeyin ve eşinizinde bunu beklememesini belirtin. 2 Çocuğunuz var çünkü ve ikisi de bebek sayılır daha.

Eminim bu tarz sorumluklardan biraz kurtulunca rahatlarsınız..

Büyük ihtimal bu aralar yoğunluktan sıkıntıdasınız. Kendinize zaman ayıramıyorsunuz ve aynı zamanda her işe de yetişemiyorsunuz...

Bu yaşadığınız durumu inanın aynı durumdaki çoğunluk yaşıyor. Bir taraftan bebek, diğer taraftan daha 3 yaşındaki çocuğun sorumluluğu sizi yoruyor eminim.

Öncelikle ev işlerinden birazını eşinize postalamalı ya da alabilrseniz yardımcı almalısınız.
Yemeğin, temizliğin ve düzenin mükemmel olmasını beklemeyin ve eşinizinde bunu beklememesini belirtin. 2 Çocuğunuz var çünkü ve ikisi de bebek sayılır daha.

Eminim bu tarz sorumluklardan biraz kurtulunca rahatlarsınız..
Eşim ev işlerinde yardımcı olamasada beklentisi yok allahtan hatta ev işi yapma dinlen der ama ben yapmadan duramıyorum hergun aynı işleri yapıyorum.

Eşim ev işlerinde yardımcı olamasada beklentisi yok allahtan hatta ev işi yapma dinlen der ama ben yapmadan duramıyorum hergun aynı işleri yapıyorum.

Ee şikayet etmeyin o zaman.. Kendi kendinize yapıyorsunuz işte. Sanki ev işi bitiyor mu? Ne var her gün değilde iki gğne bir temizlik yapsanız.

Eşinize çok yorulduğunuzu ve bundan dolayı 2 güne bir bu tarz işleri yapacağınızı, biraz dağınıklık olursa kusura bakmamasını söyleyin. Biraz kendinize zaman ayırın. Hem iki çocuğun yükü, hem de ev tertemiz olsun, her gün çeşit çeşit yemek yapayım olmaz.

Biraz kendi canınızın kıymetini bilin. Kendinize zaman ayırın.

Bakın biz kadınlar böyle hem çalışayım, hem çocukları büyüteyim, hem de ev işleri aksamasın diye kendimizi mahvediyoruz sonra ileriki yıllarda adamlar çıkıyor karşımıza ''Sen kendini çok saldın, yok kendine bakmıoyorsun'' diye yakınıyor... Demiyorlarki bu kadın bizim için kendini yıprattı.

Bundan dolayı kendi beden ve psikolojinizin kıymetini bilin. Onlar ev işlerinden daha değerli...

Back
X